REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ce zice Daniela Șerban, după ce a fost demisă din funcția de director economic al Portului Constanța

Ce zice Daniela Șerban, după ce a fost demisă din funcția de director economic al Portului Constanța

Mirela PASCAL 10 februarie 2024 | 00:00 7539

Așa cum Replica a anunțat vineri, 9 februarie, Florin Vizan și-a dat demisia din funcția de director general al Portului Constanța. Dar, nu a plecat singur, ci împreună cu Daniela Șerban, directorul economic al companiei de peste 12 ani, căreia i-a fost revocat mandatul. Daniela Șerban a declarat, pentru Replica, că nu se aștepta la această decizie, după 12 ani dedicați companiei, din postura de director economic. Ea a participat vineri, 9 februarie, la ședința Consiliului de Administrație pentru a-și prezenta documentele financiare. După ce a terminat de prezentat lucrarea, Daniela Șerban a primit lovitura de grație. Mai grav este că nici măcar nu a fost motivată demiterea.

Ce zice Daniela serban, dupa ce a fost demisa din functia de director economic al Portului ConstantaDaniela Șerban

Daniela Șerban nu mai are nevoie de nicio prezentare. Timp de 12 ani a ținut în frâu finanțele companiei statului, fără să existe, în tot acest timp, vreo plângere legată de activitatea ei. Cu toate acestea, din senin, fără niciun preaviz, ori fără să se aducă în discuție o posibilă demisie, din motive legate de activitatea la cârma Portului Constanța, Daniela Șerban a fost demisă fără nicio explicație. Demisie care a surprins pe toată lumea, inclusiv pe ea, mai ales că Șerban este cunoscută ca fiind unul dintre oamenii pricepuți pe care CNAPM i-a avut vreodată. „Nu mi-am dat demisia, m-a revocat Consiliul de Administrație. Bănuiesc că domnul director a negociat demisia dânsului... dacă mă revocă și pe mine, că nu am avut o relație prea bună, de când a venit aici. Nu m-am așteptat niciodată la această decizie, am fost prezentă în CA să-mi prezint documentele, materialele. După ce am terminat prezentarea, am fost înștiințată. Nu asta e problema, că funcțiile din instituțiile publice nu sunt veșnice. Așa a fost să fie”, a declarat, pentru Replica, Șerban.

Abia îi fusese prelungit mandatul

Chiar dacă i s-a făcut „vânt“ din conducerea companiei, Daniela Șerban va rămâne în sistem... „O să rămân în CNAPM, nu știu pe ce funcție, voi vedea. Voi discuta cu noul director să văd ce s-a întâmplat. Sunt curioasă care este motivul revocării mele... sunt 12 ani de când sunt aici, de când am gestionat partea economică. Nu e ușor, e foarte greu, sunt mulțumită de tot ce am făcut pentru administrație. Pe partea economică nu am avut niciodată probleme cu nimic, nici cu ANAF... Mi-am gestionat activitatea foarte bine“, a declarat, pentru Replica, Daniela Șerban.

Ce zice Daniela serban, dupa ce a fost demisa din functia de director economic al Portului Constantasediul CNAPM

Întrebată dacă este legală revocarea, având în vedere că abia îi fusese prelungit mandatul cu cinci luni. „E o clauză în contract care spune că autoritatea tutelară mă poate revoca oricând“, a conchis Daniela Șerban.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436