REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cea mai bună legumă pentru un ficat sănătos

Cea mai bună legumă pentru un ficat sănătos

Replica API 9 august 2022 | 00:00 720

Cu toții suntem conștienți de ficatul nostru, dar mulți dintre noi nu știu prea multe despre el. Sunt șanse să fi auzit de asocierea dintre consumul de alcool și sănătatea ficatului tău, dar există mult mai mult decât procesarea băuturilor ocazionale pe care le consumi!

Ficatul îndeplinește 500 de funcții

Potrivit Johns Hopkins Medicine, ficatul îndeplinește de fapt peste 500 de funcții în organism.

Funcția principală, despre care mulți oameni o știu, este aceea că ficatul produce bilă, care ajută la eliminarea toxinelor.

De asemenea, ficatul ajută la

descompunerea grăsimilor pentru a ajuta digestia,

producerea de colesterol

gestionarea excesului de glucoză

reglarea și gestionarea coagularii sângelui.

După cum puteți vedea, ficatul dumneavoastră este incredibil de important, ceea ce ne-ar putea face pe mulți dintre noi să ne întrebăm „cum ne putem menține ficatul sănătos?” Una dintre principalele moduri prin care vă puteți îngriji de sănătatea ficatului este prin dieta.

Încorporarea alimentelor bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și leguminoasele, grăsimile sănătoase și multe fructe și legume, limitând în același timp consumul de zaharuri adăugate, alcool și alimente prăjite, poate fi o modalitate excelentă de a mânca pentru un ficat sănătos.

Cea mai bună legumă pentru un ficat sănătos

Dacă dorești să încorporezi în dieta ta unele alimente sănătoase pentru ficat, legumele sunt cele cu care ar trebui să începi. Potrivit expertului medical Lauren Manaker, MS, RDN, dietetician înregistrat și autoarea cărții The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook and Fueling Male Fertility, deși toate legumele sunt bune pentru sănătatea și ficatul tău, broccoli este unul dintre cele mai bune pe care le poți mânca pentru tine. sănătatea ficatului!

Medic nutriționist: Sprijină procesul natural de detoxifiere pe care îl oferă ficatul și are proprietăți anticancerigene

Ce are broccoli care îl face atât de sănătos pentru ficat? Potrivit lui Manaker, totul se află în compușii pe care îi conține această delicioasă legumă.

„Broccoli este o legumă cruciferă care poate susține sănătatea ficatului cu compușii săi naturali, inclusiv diindolilmetan și glucorafanina”, spune Manaker. „Compuși precum aceștia găsiți în broccoli au fost legați de a avea proprietăți anticancerigene și de a sprijini procesul natural de detoxifiere pe care îl oferă ficatul”.

Diindolilmetanul și glucorafanina sunt compuși care se găsesc nu numai în broccoli, ci și în majoritatea legumelor crucifere, cum ar fi conopida, varza și varza.

Activitatea lor antioxidantă este utilă în îngrijirea sănătății ficatului și poate contribui și la sănătatea generală a corpului, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614