REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ceaiul de 0,20 lei care topeşte grăsimea şi accelerează metabolismul

Ceaiul de 0,20 lei care topeşte grăsimea şi accelerează metabolismul

Replica API 19 august 2022 | 00:00 733

Regimurile de slăbire pot părea de mult ori complicate, greu de ţinut sau pot chiar, în unele cazuri, să nu funcţioneze. În afară de alimente, există şi băuturi care vă pot ajuta să scăpaţi de grăsimea de pe burtă, mai ales dacă sunt însoţite de exerciţii fizice, în paralel, şi de o alimentaţie atentă.

În plus, acest ceai se află adesea în dulapurile noastre de la bucătărie, unii deja îl beau cu plăcere, pentru că are şi un gust bun. Poate fi consumat cald sau rece. De asemenea, puteţi adăugat lângă el şi o felie de lămâie.

Despre ceaiul verde este vorba, unul dintre ceaiurile cele mai sănătoase pe care le puteţi bea, mai ales când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire.

Ceaiul verde slăbește și reduce inflamațiile

Ceaiul verde începe deja multe dintre diminețile noastre cu dreptul, iar acum putem avea o plăcere în plus știind că ceaiul ne ajută să ne subţiem talia.

"Ceaiul verde este plin de antioxidanți care au beneficii larg răspândite pentru sănătate prin prevenirea bolilor, reducerea inflamației.

Acești antioxidanți lucrează în organism pentru a preveni și reduce daunele celulare cauzate de toxine și radicali liberi, care pot provoca încetinirea metabolismului.

Le absorbim în principal prin compuși vegetali, fitonutrienți și aminoacizi din alimentele pe care le consumăm și din ceaiurile pe care le bem, cum ar fi ceaiul verde", spune Trista Best, nutriţionist şi dietetician, potrivit eatthis.com, citat de antena3.ro.

Şi nici preţul lui nu este unul piperat. La supermarket, cea mai ieftină cutie de ceai verde simplu costă 3,5-4 lei şi are 20 de pliculeţe. Astfel, cu circa 0,20 lei puteţi bea un ceai verde acasă, dar fără să adăugaţi zahăr sau miere.

Un ceai gustos, care se găseşte mai pe orice raft, poate face minuni pentru creier, susţine renumitul neurochirurg Vlad Ciurea, profesor universitar.

În schimb, prăjelile nu fac bine. Ce-i place creierului este apa, cafeaua şi acest ceai banal pe care îl putem consuma zilnic.

"Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău", a explicat profesorul Ciurea.

O băutură fermentată, de care nu mulţi au auzit, pare să fie leacul pentru cei care au probleme digestive banale sau vor să-şi păstreze sănătatea tractului digestiv.

Astfel, cei care ştiu că au probleme gastrointestinale, precum constipaţie, diaree, balonare sau alte probleme de digestie pot folosi kombucha.

Cei care ştiu că au probleme care durează de mult timp e bine să se adreseze medicului, pentru a nu se agrava afecţiunea de care suferă. Kombucha este o băutură fermentată, făcută din ceai verde sau negru, zahăr și o cultură simbiotică de bacterii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218