REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ceaiul de pelin, pe cât de amar, pe atât de sănătos

Ceaiul de pelin, pe cât de amar, pe atât de sănătos

Replica API 16 decembrie 2020 | 00:00 956

Pelinul este „oaia neagră” a plantelor medicinale, fiindcă gustul său amar foarte intens este suportat și plăcut de puține persoane. Este însă un puternic detoxifiant, pe care îl putem include din când în când în dieta noastră.

Mod de preparare și restricții

Ceaiul de pelin se realizează din frunze și tulpini uscate, o lingură plină adăugata în 25-300ml apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară și se poate bea cât este călduț. Deși gustul poate fi greu de suportat, este de preferat să nu îndulcești ceaiul cu zahăr. Poți adăuga o linguriță de miere și 2-3 picături de lămâie, care îi vor schimba puțin aromă, scrie doc.ro.

Poți bea o cană cu ceai de pelin cu o jumătate de oră înainte să iei micul dejun. În acest mod, infuzia își va face efectul, iar mâncarea consumată după te va scăpa de gustul neplăcut cu care rămâi.

Înainte de a discuta despre beneficiile ceaiului de pelin, trebuie să știi că nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează, precum nici persoanelor care suferă de boli ale sistemului nervos. De asemenea, nici persoanele cu afecțiuni cardiace nu ar trebui să consume ceai de pelin întrucât acesta poate încetini ritmul cardiac. Nici pacienții cu astm alergic nu ar trebui să consume ceai de pelin, iar cei cu dermatită de contact nu ar trebui să aplice acest ceai la nivel cutanat întrucât poate declanșa iritații.

În plus, este extrem de important să nu bei ceai de pelin mai mult de două săptămâni.

Beneficiile ceaiului de pelin

Tratează afecțiunile gastrointestinale - pelinul este recomandat în special în cazul problemelor digestive, fiindcă este fatal pentru viermii intestinali și pentru bacteriile dăunătoare și reglează că prin minune tranzitul intestinal. Mai mult, poate trata balonarea, flatulența, indigestia, arsurile gastrice și formele nu foarte grave de gastrită, și este totodată și un adjuvant de încredere în tratamentul hepatitei și icterului.

Vindecă leziunile de la nivelul pielii - ceaiul de pelin poate fi aplicat pe răni sau arsuri, fiindcă le curăță în profunzime, previne infectarea acestora și grăbește vindecarea. O tăietură superficială tratată cu ceai de pelin se vindecă complet în doar 2-3 zile.

Ameliorează simptomele răcelii - pelinul calmează simptomele răcelii și gripei, reduce durerea de cap și starea generală proastă. Are și ușoare proprietăți tonice, oferite în special de aromă atât de puternică.

Eficient în tratarea bolii Crohn – potrivit oamenilor de știință germani, care au făcut un studiu pe această temă, ceaiul de pelin consumat zilnic reduce simptomele bolii Crohn.

Ameliorează tusea – ceaiul de pelin consumat de două ori pe zi poate ameliora, ba chiar poate vindecă, tusea cauzată de bronșită sau chiar de pneumonie. Pentru a-i îndulci gustul se poate folosi miere de albine, care calmează iritația produsă în gât de crizele de tușe.

Tratează hemoroizii – compresele cu ceai de pelin aplicate în zona anală pot trata hemoroizii externi.

Ameliorează durerile menstruale – dismenoreea poate fi tratată cu ceai de pelin consumat de trei ori pe zi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212