REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Celebrul Sibişanu din Medgidia continuă să semene teroare şi după gratii. A ameninţat un gardian

Celebrul Sibişanu din Medgidia continuă să semene teroare şi după gratii. A ameninţat un gardian

Replica API 3 aprilie 2019 | 00:00 1227

Celebrul Sibişanu, aflat de ani de zile după gratii pentru diferite fapte de natură penală, continuă să semene teroare printre semenii săi. De data aceasta, victimă este un angajat al Penitenciaruui Poarta Albă, pe care l-a ameninţat cu moartea. Fostul afacerist a fost dat pe mâna procurorilor, bifând un nou dosar de ultraj. Recent, el a fost condamnat la 1,3 luni închisoare însă, având în vedere că a mai avut condamări, magistraţii au contopit pedepsele, urmând să execute în final 3, 7 luni închisoare.

Un inspector principal în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a procedat la relocarea inculpatului Cristian Sibişanu în calitate de persoană privată de libertate în cadrul penitenciarului, din camera de infirmerie E4.5 în camera E2.10. În aceste circumstanțe, condamnatul l-a amenințat pe gardian cu moartea, spunându-i că îl va omorî , personal sau prin interpuși.

Evenimentul s-a petrecut în urmă cu trei ani, însă recent şi-a aflat pedeapsa. Revenind, Sibişanu a fost imobilizat cu cătușe metalice prinse de patul aflat în camera de deținere, însă continua cu ameninţările, spunându-i că ,, îi va tăia beregata și tendoanele, că îl va ucide, că-l va găsi în Năvodari sau că va trimite oameni să facă acest lucru pentru el ,,.

Bărbatul a recunoscut fapta, menţionând, totodată, că gardianul i-ar fi dat două bastoane în cap, lucru pentru care a și făcut plângere penală, în cauza respectivă dispunându-se clasarea. Expunând contextul mai sus precizat, inculpatul recunoaște săvârșirea infracțiunii, arătând că: ,, în timp ce mă aflam legat de pat, din cauza faptului că mi-a fost foarte frică, am început să înjur și să-l ameninț, spunându-i că dacă ies afară o să-l omor, referindu-mă la faptul că după ce mă voi libera, îl voi omorî”.

Magistraţii au reţinut faptul că, din dosarul medical al inculpatului, rezultă că a suferit în perioada încarcerării de tulburare mixtă de personalitate, nu relevă faptul că acesta nu și-a dat seama de acțiunile sale, având în vedere și faptul că din același dosar medical rezultă că însuși inculpatul refuza să fie prezentat la policlinică pentru tratament sau să-și ia medicamentația recomandată.

Ba mai mult, in dosarul penal pentru care inculpatul se afla la arestat preventiv în acea perioadă (şi-a ameninţat şi bătut fosta iubitră) s-a dispus efectuarea unui raport de expertiză medico-legală psihiatrică, concluziile comisiei fiind în sensul că atât în prezent , cât și la datele, respectiv în perioada săvârșirii faptelor și în raport cu acestea discernământul este păstrat/a fost păstrat.

Având în vedere toate aceste aspecte, potrivit rolli.ro, instanța aconcluzionat că inculpatul a acționat cu forma de vinovăție prevăzută de lege la săvârșirea infracțiunii, respectiv cu intenție directă.

Fapt pentru acre a fost condamnat pentru ultraj la 1,3 luni închisoare, însă, având în vedere că a mai avut alte condamnări la activ, magiostraţiia u contopit pdepsele, urmând ca Sibişanu să execute o pedeapsă de 3 ani şi 7 luni. De asemenea, nu are dreptul de a comunica cu persoana vătămată şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 20 metri.

Şi-a teroriozat fosta iubită!

Cristian Sibişanu, patronul firmei SC Sib Metal SRL Medgidia, a fost implicat de-a lungul timpului în multe scandaluri, în general pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În 2014, Sibişanu şi-a bătut şi hărţuită fosta iubită pentru a o constrânge să rămână cu el.

A ameninţat-o zi de zi că-i distruge familia, că o urmăreşte pe stradă atât pe ea cât şi pe prietenii/cunoştinţele ei sau că-i scoate fiica la produs în Spania. Ultima oară a bătut-o atât de tare, încât femeia a ajuns la spital, în stare de inconştienţă.

În 2006, acesta mai că a distrus un bar din localitate şi a înjurat barmanul şi asta pentru că nu a avut chef să achite nota de plată. A ieşit din local şi s-a urcat băut la volan, intrând în coliziune cu un alt autoturism. A ajuns la Poliţie, unde a continuat seria de înjurături şi ameninţări.

În acelaşi an, dar în luna aprilie, un alt scandal se dădea pe străzile din Medgidia. Urmăriri ca-n filme şi geamuri sparte, cam aceasta era atmosfera ce tapeta noaptea. Cel care a sunat la Poliţie a fost chiar Şibişanu, care-l reclama pe Ferat Cherim, de 36 de ani, întrucât a intrat în locuinţa sa şi l-a ameninţat, după care Şibişanu şi-a chemat “întăriri” şi a plecat în urmărirea lui.

A aflat că este într-o discotecă din Medgidia, căreia i-a spart toate geamurile. Au avut loc şi percheziţii, iar la domiciliile prietenilor lui Sibişanu au fost găsite săbii, topoare şi mai multe obiecte metalice.

În anul 2007, acesta a ajuns în faţa procurorilor întrucât, alături de alţi indivizi, a obţinut credite bancare de aproximativ zece miliarde de lei vechi folosind documente false.

Un alt scandal în care a fost implicat s-a petrecut în 2013, când poliţistul Ionel Buzoianu a intervenit pentru a calma spiritele, însă a devenit brusc ţinta scandalagiilor.

A făcut parte şi din reţeaua de escroci ce obţinea credite false.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta a fost al dracu de mic. Nici parintii nu il stapaneau.
1
0
Aprigi la manie !
2
0
E tagan dupa limbaj. Jindariti spun TE ADUC LA SAPA DE LEMN de o sa-ti ingropi singur morti.
3
0
Cata bataie a mancat Ariciul asta de la parintii lui vai mama! De asta a ajuns si el asa...
5
1
pt el si zdrentele de teapa lui !!!!!!!!!!
4
0
1,3 luni nu inseamna 1 an si 3 luni. Apucati-va de agricultura ca poate va iese mai bine cu sapa decat cu pixul. Huuuoooo
4
2
Vai de curul lui de amarat...
2
2
e o ...mandrie de articol, celebrul va naste celebrii, si medgidia si alte sate se vor umple de ...celebritati care vor face ...masterate , doctorate etc!
4
1
pentru aceste specii de ipochimeni singura solutie glontul.
10
0
Ariciule iar o sa dansezi in fustita la disco poarta alba
10
0
Ariciule, o sa te saturi de parnaie. Te asteapta Ferat ca sa-ti explice cum stau lucrurile.
12
0
Vai de curu lui de amarat...
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272