REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Centernarul Marii Uniri. Acord de colaborare între judeţele Constanţa şi Tulcea

Centernarul Marii Uniri. Acord de colaborare între judeţele Constanţa şi Tulcea

Replica API 20 octombrie 2018 | 00:00 364

La Constanţa se va construi cel mai mare drapel!

La Constanţa se va construi cel mai mare drapel!

În 24 octombrie, va avea loc o şedinţă solemnă organizată de Consiliul Judeţean Constanţa în comun cu Consiliul Judeţean Tulcea pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri. La eveniment vor participa toţi consilierii judeţeni din Tulcea şi Constanţa, secretarii celor două judeţe, primarii tuturor localităţilor din cele două judeţe şi cei 17 parlamentari din această zonă.

Unul dintre punctele importante va fi semnarea unui protocol de colaborare între judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea, pentru acordarea de sprijin reciproc în realizarea unor proiecte comune, în vederea dezvoltării regiunii Dobrogea. Primul proiect este drumul expres, după cum a anunțat Horia Ţuţuianu, șeful CJC, care va lega Constanţa de Tulcea, Tulcea de Brăila, de podul de peste Dunăre şi, mai departe, de viitoarea autostradă Brăila-Galaţi-Buzău. Un alt proiect important - construirea Spitalului Regional Constanţa, care va deservi cele două judeţe.

Al treilea proiect propune crearea brandului Dobrogea, sub cupola căruia se vor realiza produse, servicii, evenimente şi orice alte obiective tipic dobrogene. De asemenea, pe 13 noiembrie, de ziua Dobrogei, se va sărbători, de data acesta, la Tulcea, centenarul marii uniri, dar și împlinirea celor 140 de Dobrogea.

De precizat faptul că marcarea centenarului marii uniri se va face prin construirea celui mai mare drapel din țară. Un catarg foarte înalt, de aproximativ 20 de metri, și este un proiect inițiat de Claudiu Palaz. ”Va fi cel mai mare drapel din țară. Cred că ne face onoare să lăsăm ceva în urmă. Este un lucru bun pentru Constanța și insist asupra lui. Nu voi renunța asupra acestui proiect, așa cum mi s-a sugerat”, a spus Palaz, în ședința CJC. Se vor investi 80.000 de euro, bani din bugetul de venituri și cheltuieli. De altfel, acest buget a stârnit câteva controverse, în ședința din 18 octomrbie.

”A fost aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli acest proiect, deși consilierii PNL spun că n-au știut de el. Unii colegi au interpretat greșit ceea ce simbolizează acest monument istoric care va rămâne ani de zile. La baza acestui monument va rămâne actul semnat de toți consilierii județeni, oamenii politici, deputați, directori din județul Constanța. Va marca centenarul marii uniri. Este un catarg foarte înalt, va avea în jur de 20 metri, îi trebuie o fundație puternică. Vrem să marcăm ziua de 1 decembrie”, a spus Horia Ţuţuianu, președitele CJ Constanța.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe 14 Noiembrie , se implinesc 140 de ani , de la revenirea Dobrogei la Romania . Ar merge o statuie mare , a lui Carol 1 ...sub domnia caruia , Dobrogea a revenit la Romania . Ori a soldatilor francezi , care au eliberat Constanta in 1918 , de ocupatia bulgaro - germana .
3
0
Mai mare ca ala al Iorgului din portu tomis?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218