REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Centrala Nucleară a angajat specialişti pentru consiliere psihologică în situaţii de criză

Centrala Nucleară a angajat specialişti pentru consiliere psihologică în situaţii de criză

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 727

Anunţ publicat de SEAP după aproape un an

Anunţ publicat de SEAP după aproape un an

Nuclearelectrica a angajat o firmă specializată din Bacău pentru servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie în situaţii de criză a angajaţilor Centralei Nuclearelectrică de la Cernavodă. Compania plăteşte trei psihologi cu circa 550 lei ora pentru consilierea personalului de la centrala nucleară, iar contractul este valabil 48 de luni. Interesant este şi faptul că Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), recunoscut pentru numeroasele sale erori de funcţionare deşi a costat zeci de milioane de euro, a publicat anunţul de atribuire după aproape un an de zile.

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atribuit pe 2 aprilie 2018 un contract pentru „servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie în situaţii de criză pentru perioada 2018- 2019”, în urma unei cereri de oferte iniţiate în decembrie 2017. Cu toate acestea, SEAP a publicat acest anunţ abia pe 15 ianuarie, la aproape un an de la atribuire, confirmând astfel calitatea execrabilă a sistemului de achiziţii publice realizat de UTI şi plătit de stat cu zeci de milioane de euro.

Chiar şi sosite cu întârziere de un an, informaţiile rămân interesante, iar contractul se află în derulare. Potrivit Nuclearelectrica, serviciile de consiliere psihologică şi psihoterapie în situaţii de criză pentru perioada 2018-2021 constau în „(1) Consiliere psihologică şi psihoterapie în situaţii de criză simulate şi exerciţiu de urgenţă – 360 ore; (2) Consiliere psihologică şi psihoterapie în situaţii de urgenţă reale – 360 ore”.

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 240.000 de lei, dar firma aleasă de Nucclearelectrica a câştigat contractul cu o ofertă de preţ mult mai bună, respectiv 191.520 lei, fără TVA. Banii vor merge către Central Clinic SRL din Bacău, care deţine clinici şi spitale în oraşele Bacău, Piatra Neamţ şi Roman. Firma a raportat pentru anul 2017 afaceri de 4,6 milioane lei şi un profit net de 744.000 lei, cu 42 angajaţi, precum şi datorii de 2,2 milioane lei.

Ce presupune contractul

Informaţii interesante găsim şi în caietul de sarcini al achiziţiei. Astfel, consilierea psihologică se va realiza în trei situaţii de criză simulate: cele 10 exerciţii parţiale care se desfăşoară în fiecare an, exerciţiul anual care se organizează pentru demonstrarea capabilităţii de răspuns a operatorului instalaţiei nucleare şi exerciţiul de urgenţă suplimentar, care se desfăşoară o dată la patru ani, la solicitarea organismelor de reglementare.

Consilierea psihologică care se asigură în situaţii de urgenţă reale, estimată a avea loc o dată la patru ani, se va desfăşura pe durata a 15 zile consecutive, 24 de ore din 24. De asemenea, consilierea psihologică se va face 352 de ore pe parcursul a 4 ani, câte 88 de ore pe an, 8 ore pentru fiecare cele 10 exerciţii anuale, plus cel anual obligatoriu, la care se adaugă un exerciţiu suplimentar de 8 ore în 4 ani, dar care nu este obligatoriu a se desfăşura.

Serviciile se vor realiza în aceeaşi cantitate şi în cazul unei crize reale, dar aceasta ţine doar de hazard, nefiind prevăzută existenţa vreunui pericol în realitate. Consilierea psihologică va fi efectuată de trei psihologi aduşi de Central Clinic SRL la centrala de la Cernavodă, iar rezultatele sesiunile de psihoterapie de după exerciţiile de criză simulate vor prezentate într-un raport către companie, în care să apară o analiză a subiectelor discutate cu membrii echipajelor de intervenţie şi eventuale măsuri propuse pentru îmbunătăţirea aptitudinilor psihice ale angajaţilor.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa iti iau familia in pula ai uutat cabd pnl ti a taiat salariul muistule fascisto securist limbist iojannist
1
5
Pe jegul de Sebastian Mihaila cine il tine in brate? In afara de alergat pe stadion,nu e bun de nimic!
9
3
pe Mirela Filip cine o fute ca tare nesuferita mai este moldoveanca asta curva praful sa se aleaga de pizda ei murdara
7
4
nota 10..cu felicitari..
4
1
Si Pieleanu , Shakira lea luat de la gura..ei autorizati CNCAN, jegul de Epure...Ghici pe cine mai reguleaza balaurul. Madalimba Stefanic ce mai face...? Mirela, vaca se tine de examinari...
2
2
probabil firma unui pesedist jegos
2
1
cand locuitorii CERNAVODEI,n-au energie termica pe conducte,este necesar sa le facem...consiliere psihologica...doar este situatie de....criza...
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272