REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Centrul Vechi din Constanţa arată mai rău ca-n `Evul Mediu`

Centrul Vechi din Constanţa arată mai rău ca-n `Evul Mediu`

Replica API 29 mai 2020 | 07:57 3790

Centrul Vechi din Constanța se degradează de pe o zi pe alta. Multe clădiri au fost reabilitate, câteva se construiesc iar multe… stau să cadă. Acest contrast este nuanțat de buruieni, pavele sărite, gunoaie și șobolani.

Peninsula, așa cum este numit centrul vechi care înglobează multe dintre obiectivele turistice ale Constanței, este o limbă de pământ străpunsă de vestigii grecești și romane nevalorificate, năpădite de buruieni și gunoaie. În cele mai multe cazuri, să locuiești în centrul istoric al unui oraș mare este un privilegiu. Nu și în Constanța.

Dezinteresul autorităților locale, la tot pasul

La orice pas te împiedici de dezinteresul autorităților locale față de ceea ce ar trebui să fie cea mai îngrijită zonă a orașului. Trotuarele și pavajul sunt distruse aproape în totalitate, clădirile se dezintegrează, gunoaiele se lipesc de tine la cea mai mică adiere, infimele spații verzi sunt de fapt mici petice de pământ pe care cresc doar gunoaie și mucuri de țigară perene. O altă problemă cu care se confruntă constănțenii sunt șoarecii.

„Este nevoie de investiții masive sau proprietarii să fie forțați să renoveze. Nu este normal să vină turiștii și să vadă clădirile în ruină care stau să cadă, buruieni și mizerie.

Este multă nepăsare acum, după părerea mea. M-am mutat acum mulți ani în Constanța. La început am locuit în zona Spitalului Județean iar mai apoi m-am mutat aici, în Peninsulă.

Este foarte frumos să locuiești aici, nu e zgomot deloc să știți. Romii au cam intrat cu japca dar asta nu ai cum să rezolvi…

De furat nu se mai fură demult pentru că toată zona este împânzită cu camere de supraveghere așa că am scăpat de hoții de altă dată. În schimb, au rămas șoarecii… șobolanii mai bine spus.

Aceștia mișună de colo colo, îi vezi destul de des iar vara, sau când este vreun festival dispar din cauza zgomotului sau a aglomerației.

Nu ai ce să le faci.. în toate subsolurile sunt puse substanțe pentru înlăturarea lor dar nu toți sunt proști să mănânce” a declarat un bărbat care locuiește în Centrul Vechi.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt unii tigani la Lupoaica care injura porcos cand treci. Daca n-au acte de ce sunt lasati in casele de acolo? Dat afara imediat cine nu are acte de proprietate.
3
0
Am fost de fata in Piata Grivitei cand era interdictie de a iesi, cand un echipaj de pseudo militie adica locala a trecut pe langa un puhoi, care de la departate semana cu o balega,de cioroi, i-a somat sa plece, aia nu s-au sinchisit si militienii au plecat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Daca era un mosulet il amendau cu maximul special ca nu a ajuns la timp acasa. Deci ce sa mai spunem..,autoritatile sunt zero barat.
8
0
Asa? in Evul Mediu arata mai bine ?? si daca da, cum demonstram??
3
3
Il fut in gura pe potentul de la 08.36 si pe toti securistii lui potenti care au pus mana incet dar sigur pe toate imobilele fostilor proprietari la preturi de nimic, prostind saracii oameni care nu aveau habar de valoarea adevarata a imobilelor proaspat recuperate dupa zeci de ani de timp si sanatate pierdute umiliti prin salile de judecata. Blestemati sa fie toti, sa le cada casele la primul cutremur si sa se aleaga praful si pulberea de ele si de afacerile lor. Dumnezeu nu doarme...
6
1
Toate terenurile si cladirile abandonate au PROPRIETARI !!! JOS PNL ..HAIDI CIUMA ROSHIe !!!
1
7
daca se ocupau machidonii ce centrul vechi,acum arata altfel.... Ridicati l in slavi pe romanul vostru care a condus primaria orasului si a revendicat cu toti apropiatii sai 80 la suta din centrul vechi....asta ati vrut..asta aveti...
4
7
dupa 3 ani de razboi,asa arata.
6
0
Vazuta din avion arata ca un rahat cu mai multe moturi. Nu s-a tinut cont ca specificul zonei este de parter plus 1 sau 2, cel mult 3 etaje. Acum este haos total, fiecare si-a aratat muschii cum l-a dus capu: parter si o mansarda , 3 etaje cu 5 turnulete, bloc cu 7 etaje aprobate dar construite 10 etj, blocuri la gata si fara aut de construire, tiganime care ocupa abuziv case in buric de targ. Si , cireasa de tort, primari incompetenti si consilieri locali avizi dupa spagi. Rezultatul: un oras jalnic, murdar, fara parcuri si vestigii devenite atractii cu un Fagadau fricos si sabotat de Stroe.
14
0
ASTA E BOSOROGILOR PUIUL CONGELAT LITRUL DE ULEI SI KILU SA ZAHAR SA TRAIASCA. DE LA MAZARE FARA NUMAR...
11
3
dar str.st.mihaileanu nr4 colt cu str.cuza voda casa darapanata plina de tigani,fara apa,canalizare curent ewlectric fura iar wc-ul consta in 3 scinduri batute cu cuie.Mirosul este ingrozitoriar sobolanii la ei acasa.Primaria functioneaza la 2 pasi dar nu-i intereseaza nimic decit salarii mari.Halal..
14
0
explicatia e ca in constanta nu a existat opozitie. si nici nu exista. toti au mancat din aceeasi troaca!
18
1
Si toate acestea s-au multiplicat si cu ajutorul celor care nu permit comentarii cu caractere nepermise
12
0
Constanta plateste acum prostia grasa a cetatenilor ei. Greu de crezut ca o gramada de ani si-au votat propii calai din nou si din nou. Cum sa-l premiezi pe cel ce iti fura din ograda si din tot ce ai, iti distruge orasul si tu il mai si pui primar iarasi..., absolut uimitor dar adevarat!
19
2
Dar centrul Stefan cel Mare arata mai bine ?----dar toate strazile din centrul orasului populate de tigani cu copiilor care joaca fotbal toata ziua pe Stefan cel Mare ----dar tigancile care vind tigari in Pta Grivitei fara jena si pol locala nu-i mai amendeaza ca in per de urgenta ----Cum e ?
17
1
si a machidonilor sai. Normal ca arata ca in Evul Mediu. Urmeaza sa aduca si oi in centrul vechi. Ce, numai Becali sa aiba la Pipera?
15
3
Avalansa de mosi si babe fara nicio potenta financiara, care s-au repezit ca ulii sa-si recupereze fostele imobile, si-a spus cuvantul.
8
13
Constanta este o ruina si acest incapabil de primar se lauda ca a facut.
24
0
Gresit, toata Constanta arata ca in Evul Mediu.
34
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108