REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cererea pentru panourile fotovoltaice s-a dublat în ultimul an

Cererea pentru panourile fotovoltaice s-a dublat în ultimul an

Victor ROTARU 29 septembrie 2022 | 00:00 1657

În ultimii ani, a crescut interesul față de energia regenerabilă, atât în rândul statelor dar și al consumatorilor casnici. Panourile solare reprezintă cea mai răspândită alternativă de producere a curentului electric, fiind utilizate pe scară largă și din ce în ce mai des în țara noastră.

Majorarea facturilor de la o lună la alta, de la un an la altul, îi împinge pe cetățeni să găsească alternative pentru a mai scăpa de costurile la energie electrică. Cu toate că implică o investiție destul de mare la început, în timp, panourile fotovoltaice, amortizează costurile investiției, fiind în final o afacere destul de profitabilă.

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, un specialist în panouri fotovoltaice a declarat cât este investiția inițială, dar și că cererile pentru panouri au crescut în ultimii ani în Constanța, acesta justificându-și răspunsul astfel: „În Constanța, tot timpul a fost cerere. Toată lumea vrea să își pună panouri fotovoltaice, s-a dublat față de anul trecut“, ne-a declarat un reprezentant al unei firme de specialitate.

Cât costă panourile fotovoltaice

Dacă sunteți interesați să treceți la energie solară, ei bine aflați că șic osturile sunt pe măsură. ”Undeva la 30 000 de mii de lei, fără manoperă, este investiția pentru o casă. Chiar și iarna, îți scoți energia pe ce consumi. Vara faci foarte mult în plus. Dacă nu ninge afară și nu sunt acoperite de zăpadă, consumul îl scoți fără doar și poate. Acum să nu ai centrală pe curent. Mulți vor să își pună doar să își schimbe centrala, și centrala o folosești iarna, iar iarna nu prea produci mult curent cu panourile. Dacă este senin afară, undeva la 30% tot produce, 1/2kWh produce, într-o zi tot fac consumul de 6/7 kWh pe zi pentru consumul casei. Pentru 1 kWh, prețul este de 1 200, 1 300 de euro. Așa se calculează, la kWh. Dacă ai un consum de 5 kWh, dai cam 6 000 de euro pentru lucrare.“, a mai spus specialistul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt o mare teapa . Sobolani cand vad ca se scufunda corabia , vor sa fuga si spre ghinionul lor ajung sa se inece . Asa am spus si despre masinile electrice . Lumea fuge de saracie si tot peste saracie da . Singuri castigatori din toata treba sunt cei din industrie .
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102