REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Certificate de urbanism pentru stațiile de reîncărcare pentru AUTOBUZELE ELECTRICE

Certificate de urbanism pentru stațiile de reîncărcare pentru AUTOBUZELE ELECTRICE

Replica API 31 ianuarie 2019 | 00:00 410

Administrația publică locală urmează să construiască cinci stații de reîncărcare pentru autobuzele electrice care vor fi achiziționate pentru Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța. Săptămâna aceasta au fost emise certificatele de urbanism pentru realizarea a două dintre aceste stații de reîncărcare, ce vor fi amplasate pe străzile Cișmelei și Theodor Burada și o a treia stație, de la garajul RATC, de pe strada Industrială din municipiul Constanța.

Primăria Constanța a emis două certificate de urbanism pentru realizarea a trei stații de reîncărcare auto pentru autobuze electrice. Este vorba de stații de reîncărcare pentru mijloacele de transport public – autobuze electrice, ce urmează să fie achiziționate pentru parcul auto al regiei de transport în comun a municipalității. Potrivit proiectului realizat de Ministerul Dezvoltării, la Constanța ar urma să ajungă 20 de autobuze și urmează să fie realizate cinci stații de încărcare rapidă.

Certificatele de urbanism au o valabilitate de 24 de luni și au fost eliberate pentru stațiile de reîncărcare de la cap de linie a mijloacelor de transport în comun de pe străzile Cișmelei și Theodor Burada, cât și pentru stația de reîncărcare de la garajul RATC, de pe strada Industrială.

Reamintim că Ministerul Dezvoltării va cumpăra, în total, 51 de autobuze electrice de 12 metri lungime, pentru care este pregătit să ofere până la 141 milioane lei. Anunțul de achiziție a autobuzelor a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice pe data de 18 decembrie, data limită pentrud epunerea ofertelor fiind 17 ianuarie. Urmează perioada contestațiilor și desemnarea câștigătorului. Alături de Constanța, care va primi 20 de autobuze, parteneri în proiect mai sunt: Alba Iulia-13 autobuze, Ploiești-9 autobuze, Buzău-9 autobuze. În total, 1,4 miliarde euro, bani europeni, sunt disponibili în cadrul acestui program.

Joi, 31 ianuarie a.c., pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța se află un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Acordului de parteneriat încheiat între Ministerul Dezvoltării și Primăria Constanța privind respectivele autobuze electrice.

F.B.

Autobuzele electrice, în atenția consilierilor locali municipali

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
''sa zicem daca va castiga licitatia primariei Constanta Producatorul german de la Mercedes benz si ar aduce Mercedes benz E-citaro in Constanta ar fi foarte bine numai sa il adauga si pe linia 42 cel putin cate 4 exemplare ar fi perfect cat si pe 48 ar fi perfect si as multumit fericit daca va fi adus si in Constanta autobuzele electrice germane de la mercedes benz E-citaro nou autobuz german electric ar fi cool
1
0
daca va sosi autobuze electrice poate sa aduca si cele articulate sper sa apara pana la sfarsitul lui Martie 2019 autobuzele electrice in Teste in Constanta
1
1
Constanta redevine o groapa de gunoi. Am copilarit cu transport electric. Apoi ne-am pomenit cu sobele de roti ale lu' MAZare. Acum cu limuzinele pe pacura ale lu' Promitzau. Iar in 2019 ni se pare o stire ca au aparut cateva bucati de hartie si alte promisiuni. Au tot 12 avize cerute si Certificatele astea, cum cere bivolul Vanturache oamenilor de rand pentru tras current ?? Le-a eliberat tot intr-un an si ceva, ca pentru orice fraier votant? Am zis fraier votant pentru ca tiganii nu cer certificate de urbanism, ei fura direct. Atunci cand nu primesc moka pentru votat PSD.
2
2
bravo, deci se pot face si lucruri folositoare cetatenilor.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272