REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CET Constanţa, sancţionată de ANAF! Consiliul de Administraţie, acuzat că nu a făcut publică selecţia directorilor şi a membrilor CA

CET Constanţa, sancţionată de ANAF! Consiliul de Administraţie, acuzat că nu a făcut publică selecţia directorilor şi a membrilor CA

Replica API 24 noiembrie 2018 | 20:48 343

PE BLAT!

PE BLAT!

Electrocentrale Constanța amendată de ANAF pentru nerespectarea atributiilor prevazute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Concret, Electrocentrale Constanța a fost sancționată întrucât reprezentanții entității, respectiv Consiliul de Adminsitrație, nu au publicat pe pagina de internet hotărârile adoptate, respectiv selecția directorilor și membrilor CA.

La începutul anului curent, ANAF a sancționat cu 5000 de lei Electrocentrale Constanța, pentru nerespectrea art. 59 din OUG 109/2011. Concret, este vorba despre nerespectarea de către membrii consiliului de administrație sau, după caz, de către membrii consiliului de supraveghere ai întreprinderii publice, a prevederilor articolelor 18 alin. (4) și (5) și 29 alin. (7) și (8).

Acestea prevăd că anunțul privind selecția directorilor, după caz a membrilor consiliului de administrație, se publică în două ziare economice și/sau financiare de largă răspândire și pe pagina de internet a întreprinderii publice. Anunțul include condițiile care trebuie să fie întrunite de candidați și criteriile de evaluare a acestora. Selecția va fi efectuată cu respectarea principiilor liberei competiții, nediscriminării, transparenței și asumării răspunderii și cu luarea în considerare a specificului și complexității activității regiei autonome.

Lista directorilor/membrilor consiliului de administrație societății este publicată pe pagina de internet a întreprinderii publice pe întreaga durată a mandatului acestora. Societatea s-a considerat nedreptățită și a contestat sancțiunea în instanță. Electrocentrale solicită în principal anularea procesului verbal și înlocuirea sancțiunii amenzii cu avertisment.

În instanță, a aratat că obligațiile stabilite de art. 58 din OUG 109/2011 R îi revin Ministerului Energiei, ca autoritate publică tutelară. Judecătoria Constanța a respins contestația, considerând că îndeplinirea obligațiilor revine președintelui consiliului de administrație sau de supravegherea obligațiilor, pe cale de consecință Electrocentrale Constanța nu se poate exonera motivând că obligațiile neîndeplinite reveneau potrivit legii, autorității tutelare, în speță, Ministerul Energiei.

”Respinge plângerea contravenţională formulată de către petentul Electrocentrale Constanța SA, în contradictoriu cu intimatul Ministerul Finanţelor Publice Agenţia Naţională de Administrare Fiscală- Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi- Serviciul de Inspecţie Economico- Financiară Constanţa, împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria IEF-GL nr. 0200305/06.02.2018.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Constanţa”, se arată în minuta Judecătoriei din 25 septembrie a.c. Societatea a formulat recurs, la Tribunalul Constanța.

Precizăm faptul că Electrocentrale Constanța nu are pagină de internet.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intre timp ANAF are si drepturi sporite. La orice amenda are cota de 15 % din valoare. Autorul legii e vesnicul PSD. Intre timp agentii economici platesc sau se desfiinteaza... ANAF are dezlegare la abuzuri. Bravo sacalilor din PSD.
3
2
Eu sunt Bola cel vestit, Sobolanul cel mai mic, La PNL Constanta sunt vedeta, Cand beau zici ca sunt o racheta!
1
2
A trimis anafu sa se disfinteze cet sa o duca la fer vechi apoi sa cinstruiasca blocuri acolo
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108