REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cetățenii din PENINSULĂ, întâlnire cu aleșii locali pe tema REGULAMENTULUI de ACCES

Cetățenii din PENINSULĂ, întâlnire cu aleșii locali pe tema REGULAMENTULUI de ACCES

Replica API 6 noiembrie 2021 | 20:10 3014

Locuitorii din zona peninsulară a Constanței au lansat o invitație la dialog aleșilor locali. Mai exact, întâlnirea a avut loc loc sâmbătă, 6 noiembrie, începând cu ora 10.30, în Piața Ovidiu. Dintre aleșii locali, prezenți au fost: Costin Răsăuțeanu și Dede Perodin din partea PSD, Cristiana Popescu și Mihai Ochiuleț (USR), Costin Avatavului, consilier local PNL, și senatorul Septimiu Bourceanu. Se pare că, întâlnirea a decurs exact așa cum s-au așteptat constănțenii, iar aleșii locali au declarat că sprijină cetățenii și sunt deschiși la modificarea regulamentului.

„Actualul regulament a fost adoptat fără să fie luate în considerare opiniile și sugestiile locuitorilor sau ale celor care au activități în peninsulă, ceea ce a condus la un regulament incomplet care, aplicat, va crea probleme fără alternative sau cu costuri prea mari, mai ales asupra locuitorilor.

Scopul întâlnirii este de a găsi solutii la aceasta situatie în care regulamentul va fi aplicat pe 15 noiembrie si de a relansa dezbaterea publică cu sprijinul consilierilor locali si a Primăriei pentru un regulament mai echitabil care să nu fie mereu blocat în instanță pentru că va fi rezultatul unei colaborări între toate părțile și care să producă rezultatul dorit de toți - să fie un pas spre ieșirea din ruină și haos a Peninsulei”, a transmis promotorul acestei întâlniri.

Mai mulți aleși locali, prezenți la discuții

„Multumiri tuturor celor care au participat, multumiri consilierilor locali care au raspuns invitatiei: Costin Răsăuțeanu (PSD), Perodin Dede (PSD), Cristiana Popescu (USR), Mihai Ochiuleț (USR), Costin Avătavului (PNL) și senatorului Septimiu Bourceanu (președinte PNL Constanța).

Deși nu este formula cea mai fericită de întalnire pentru că exista o dezorganizare inerentă, discuții în grupulețe, forțe politice în concurență unele față de altele și alte inconveniente, o astfel de întâlnire este o reușită dacă grupurile implicate se ascultă unele pe altele, dacă se trasează o direcție și următorii pași de urmat, ceea ce cred ca s-a și întâmplat. Să sperăm că următoarele întâlniri vor fi în circumstanțe mai puțin urgente, organizate din timp și în condiții mai bune.

Consilierii locali din toate partidele au declarat că sprijină cetățenii și sunt deschiși la modificarea regulamentului.

S-au stabilit mai multe căi: strângeri de semnături pentru susținerea modificărilor ce vor fi înmânate d-nei avocat Doicescu, joi, ora 18, în Piața Ovidiu (va fi postat separat modelul de tabel); centralizarea propunerilor de modificare la următorul link AICI; crearea unui grup de lucru pentru modificarea efectivă a regulamentului.

Senatorul Bourceanu a declarat ca va vorbi cu domnul primar pentru a lua măsuri (de amânare a aplicarii regulamentului), însă ințiatorii pot fi consilerii locali care pot propune oricând în ședință modificarea HCL pentru a include o dată de la care să fie aplicat (s-a propus, de exemplu, o amânare de 5 luni, pentru a putea găsi soluții)”, a mai transmis reprezentanta inițiativei.

Asociatia Patronală RESTO Constanța s-a alăturat demersului

„Asociatia Patronală RESTO Constanța se raliază interpelării Grupului de Inițiativă Civică Peninsula, si solicită administrației publice și consilierilor locali o întâlnire pe tema regulamentului de acces în Peninsulă. Reamintim ca pe 15 noiembrie ar urma sa intre în aplicare Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local si care aduce schimbări majore, în scopul transformării acestei zone în zonă pietonală. Persoanele care dețin apartamente sau case acolo nu vor avea acces decât pentru un singur autoturism, dar nu vor mai avea voie să parcheze decât în locurile special amenajate, care aproape că nu există” este comunicatul transmis de Consiliul Director RESTO Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Salutari doamnei C.T. , o apararitie placuta in aceasta poza facuta de ziarul replica .
5
0
Cata mascarada ____ o adunatura de oportunisti si incompedenti la primarie
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468