REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Chanel ar putea limita numărul produselor achiziţionate pentru a creşte exclusivitatea mărcii

Chanel ar putea limita numărul produselor achiziţionate pentru a creşte exclusivitatea mărcii

Replica API 26 mai 2022 | 00:00 678

Producătorul de articole de lux Chanel ar putea extinde la alte produse precum şi la mai multe ţări limitele introduse cu privire la numărul de genţi de lux Classic Flap pe care le poate achiziţiona un singur client, în contextul în care grupul francez vrea să îşi crească controlul asupra distribuţiei pe fondul exploziei cererii, transmite Reuters.

"Uneori trebuie să limităm numărul de articole pe care un singur client le poate cumpăra", a declarat directorul financiar de la Chanel, Philippe Blondiaux, într-un interviu pentru Reuters, ca reacţie la informaţiile apărute pe portalul Pursebop conform cărora grupul francez va permite cumpărătorilor să achiziţioneze doar două genţi de lux Classic Flap, care pot costa până la 10.000 de dolari bucata, pe an. Blondiaux a adăugat că aceste limite, care nu vor fi impuse la nivel global, sunt destinate protejării clienţilor şi opririi achiziţiilor angro, citează Agerpres.

Analiştii sunt de părere că Chanel vrea să îşi facă marca şi mai exclusivistă, şi de asemenea vrea să contracareze fenomenul de revânzare a produselor de lux, fenomen care cunoaşte în prezent un avânt.

"Poate fi implementat la anumite game de produse, nu doar la genţi, şi ar putea afecta anumite articole care sunt la mare căutare şi din fericire, sau din păcate, sunt destul de multe astfel de articole la Chanel. În consecinţă, am putea implementa acest gen de măsuri în diferite ţări la anumite momente", a spus Blondiaux.

Grupul francez a început deja să limiteze achiziţiile de genţi de lux Classic Flap în Coreea de Sud, unde au existat cazuri în care s-au format cozi în faţa magazinelor de lux din Seul înainte ca aceste magazine să îşi deschidă porţile.

Unii revânzători au dezvăluit pentru Reuters că au angajat persoane care să stea la coadă, pe care le-au plătit cu 125 de dolari pe zi, pentru a intra în magazine şi a face cumpărături în numele lor.

Posibilitatea extinderii limitelor de cumpărături şi la alte produse vine pe fondul unei dorinţe generale de exclusivitate în industria produselor de lux, dorinţă care s-a manifestat prin faptul că Chanel a majorat de mai multe ori preţurile în perioada pandemiei. După ultima astfel de majorare, din luna martie, unele genţi marca Chanel, inclusiv Classic Flap, au un preţ de cost de două ori mai mare decât în 2019.

Şi alţi producători de articole de lux, precum Louis Vuitton şi Gucci, au majorat preţurile pentru a proteja marjele de profit şi, mai recent, pentru a contracara creşterea costurilor cu transportul, logistica şi materiile prime.

Blondiaux a subliniat că Chanel ar putea introduce noi creşteri de preţuri în luna iulie pentru a ţine cont de fluctuaţiile valutare, în special deprecierea monedei euro şi inflaţie. În plus, Blondiaux a apărat decizia companiei de a introduce o limită de 300 de euro pentru clienţii a căror reşedinţă principală este Rusia, precizând că a fost luată în conformitate cu sancţiunile internaţionale. Chanel şi-a închis, temporar, cele 17 buticuri din Rusia, dar continuă să îşi plătească angajaţii de acolo şi speră că, pe termen lung, va putea relua activitatea, a spus Blondiaux.

Pe ansamblu, grupul francez este încrezător că 2022 va fi un nou an de creştere solidă, în pofida scăderii vânzărilor din China, ca urmare a noilor restricţii introduse începând din luna martie. În 2021, Chanel a raportat venituri de 15,6 miliarde de dolari, în creştere cu 49,6% comparativ cu anul anterior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102