REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Charles Michel: UE va obliga companiile să-şi respecte contractele pentru aprovizionarea cu vaccinuri

Charles Michel: UE va obliga companiile să-şi respecte contractele pentru aprovizionarea cu vaccinuri

Replica API 24 ianuarie 2021 | 21:59 918

Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat pentru aprovizionarea cu vaccinuri anti-COVID-19, a declarat duminică preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Pfizer Inc a anunţat săptămâna trecută că va întârzia livrările către Europa pentru a face modificări în procesul menit să sporească capacitatea de producţie. Vineri, şi AstraZeneca a declarat că livrările iniţiale către regiune vor fi reduse din cauza unor probleme de producţie.

"Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră", a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Citește și: 30 de zile de la nașterea Guvernului Cîțu - Ciolanul încă nu s-a împărțit, România nu are proiect de buget

Charles Michel nu a făcut referire la potenţiale sancţiuni, dar a spus că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor. El a mai declarat că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

"Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării", a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A batut cu pumnul in masa. Si? S au speriat? Ii doarenpula. Fac si ei cum face guvernul pnl plus usr. De unde vaccin daca nu avem. De unde bani daca nu avem. Le dam vaccin americanilor ca au armata. Le dam bani magistratilor ca au legea n mana. Pentru restul nu avem. Sa moara.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367