REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
17.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Chicheanu a mai ciupit de la CFR încă un contract de un milion de euro, în Portul Constanța

Chicheanu a mai ciupit de la CFR încă un contract de un milion de euro, în Portul Constanța

Andreea VLAICU 10 mai 2024 | 00:00 2300

Consal Trade SRL, firma familiei Chicheanu, a reușit să obțină un nou contract cu statul. Mai exact, societatea alături de firma Foretis Inject din București se vor ocupa de lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice și anume de stabilizare a versantului în zona de siguranță a căii ferate nr. 9 Gr. A1 Port Constanța. Firmele vor încasa 6,3 milioane de lei. 

Chicheanu a mai ciupit de la CFR inca un contract de un milion de euro, in Portul Constanta

Afaceristul Chicheanu este unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști și totodată se află printre primii milionari din Constanța. Firma acestuia, Consal Trade SRL a reușit să bifeze numeroase contracte de zeci de milioane de euro cu instituțiile statului. De curând, firma lui Chicheanu și încă o firmă din București, Foretis Inject, au pus mâna pe un contract cu CFR – Sucursala Regională CF Constanța. Este vorba de proiectul „Lucrări de terasament – Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța - PRIORITATEA 4 LOT 1 – Lucrări de stabilizare a versantului în zona de siguranță a căii ferate nr.9 Gr.A1 Port Constanța”. Contractul a fost atribuit pe 30 aprilie a.c, iar valoarea totală este de 6.379.806,11 lei. 

Chicheanu a mai ciupit de la CFR inca un contract de un milion de euro, in Portul ConstantaHristu Chicheanu

Ce lucrări presupune contractul

Principalele lucrări necesare care se vor executa sunt: lucrări de consolidare care vor consta în executarea a 25 tronsoane de zid de sprijin din beton armat de clasă C30/37 fundat pe piloți cu lungimea de 13.00m dispuși spațial;  amplasarea unui în spatele zidului de sprijin a unui sistem de drenaj alcătuit din: țeavă; gofrată Ø150mm, geotextil drenant, strat drenant de pietriș; realizarea pe versant a unui sistem de stabilizare alcătuit dintr-o șaibă drenanță și se vor remedia toate zonele cu erodări sau adâncituri; Realizarea de rigole din beton armat pentru preluarea apelor din precipitații.

De-a lungul timpului, firma Consal Trade a înregistrat cifre de afaceri impresionante. Însă, în ultima perioadă, cifrele sunt de ordinul sutelor de milioane. În anul fiscal 2022, societatea a prezentat o cifră de afaceri de aproape 100 de milioane de lei, profit de 16 milioane de lei, dar și datorii în valoare de 31 de milioane de lei, cu 250 de angajați.

Chicheanu a mai ciupit de la CFR inca un contract de un milion de euro, in Portul ConstantaConsal Trade SRL

Cât despre Foretis Inject, nu putem spune același lucru. Dacă în trecut firma era pe picioare, de curând a început să se prăbușească. Spre exemplu, în anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 490.000 de euro, pierderi de 721.000 de euro și datorii de 2,4 milioane de euro, cu 53 de angajați.


Chicheanu a mai ciupit de la CFR inca un contract de un milion de euro, in Portul ConstantaForetis Inject SRL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistul de la transporturi Daniel Gutzan face japca in port. Ia spaga de la aia pe care ii opreste cu masinile, tigari si urca cu tupeu de capul lui la nave si ii ameninta ca le pune fiola pe comandanti de la nave ca sa-i dea un bidon sau un carton. Toti stiu, trebuie doar sa vrea sa intrebe cineva
1
0
la jumate grosimea stalpilor, beton indoit cu apa de la alti mcedoni si multe alte furaciuni, ca doar la asta ii duce capul.
2
0
statul da ...omul primeste ,are balta peste ,dar se zbate pe uscat!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515