REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

China speră să aprobe în curând primul său medicament anti-COVID. Ce spun specialiștii

China speră să aprobe în curând primul său medicament anti-COVID. Ce spun specialiștii

Replica API 18 noiembrie 2021 | 01:22 605

Un medicament pentru tratarea COVID-19, dintre cele dezvoltate de China şi care se bazează pe anticorpi monoclonali capabili să neutralizeze virusul, ar putea obţine în decembrie aprobarea pentru utilizare, au informat marţi media chineze citate de EFE și stiripesurse.ro.

Tratamentul este rezultatul unei cercetări comune între Universitatea Tsinghua, Spitalul Popular Numărul Trei din Shenzhen şi compania Brii Biosciences cu sediul central atât în China cât şi în Statele Unite, potrivit ziarului Global Times.

"Corpul uman produce o mare cantitate de anticorpi, însă nu toţi au o eficacitate antivirală. Cercetarea noastră are ca scop selecţionarea celor mai puternici, care pot fi utilizaţi pentru a trata pacienţii infectaţi", a explicat Zhang Linqi, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii Tsinghua.

Potrivit datelor de până în prezent, acest tip de medicament va servi la tratarea cazurilor uşoare sau moderate de COVID-19.

Brii Biosciences anunţase la sfârşitul lunii august că tratamentul s-a dovedit eficient pentru reducerea cu până la 78% a riscului de spitalizare şi deces asociat COVID-19 în cadrul fazei 3 a testelor clinice desfăşurate în SUA, Brazilia, Africa de Sud, Mexic, Argentina şi Filipine.

În China, faza 3 a testelor este condusă de cercetătorul Zhong Nanshan şi se derulează în oraşele Canton, Shenzhen, Nanjing şi Yangzhou.

Deocamdată, medicamentul experimental a fost administrat la peste 700 de pacienţi care au contractat boala în recentul val de recrudescenţă atribuit contagierilor cu varianta Delta.

De la debutul pandemiei, China a raportat 98.337 de contagieri - dintre care 22 înregistrate marţi - şi 4.636 de decese asociate COVID-19, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate.

China respinge deocamdată posibilitatea convieţuirii cu noul virus şi menţine o politică de "toleranţă zero" împotriva COVID-19, care implică închiderea frontierelor ţării şi aplicarea unor măsuri severe de stăvilire şi restricţii de mobilitate ori de câte ori se detectează un nou focar pe teritoriul său.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272