REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

China susține că sancțiunile împotriva Rusiei sunt 'scandaloase'

China susține că sancțiunile împotriva Rusiei sunt 'scandaloase'

Replica API 21 martie 2022 | 16:20 447

China a descris sancțiunile occidentale împotriva Rusiei drept „din ce în ce mai scandaloase”.

Vorbind la un forum de securitate de la Beijing, viceministrul de externe Le Yucheng a declarat: „Sancțiunile împotriva Rusiei devin din ce în ce mai scandaloase”. El a adăugat că cetățenii ruși sunt privați de bunuri de peste mări „fără motiv”, potrivit Sky News.

„Istoria a demonstrat în repetate rânduri că sancțiunile nu pot rezolva problemele. Sancțiunile vor dăuna doar oamenilor obișnuiți, vor afecta sistemul economic și financiar... și vor înrăutăți economia globală”, a susținut oficialul chinez.

Le Yucheng a recunoscut, de asemenea, teama Moscovei de NATO, spunând că alianța nu ar trebui să se extindă mai departe spre est, forțând Rusia „în colț”.

China este singura țară importantă care nu a criticat invadarea Ucrainei de către Rusia. Nici măcar nu folosește cuvântul „invazie”. Totuși, și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la război și s-a opus sancțiunilor.

„Această urmărire a securității absolute (de către NATO) duce tocmai la non-securitate absolută”, a spus Le. „Consecințele forțării unei puteri majore, în special a unei puteri nucleare, într-un colț sunt și mai de neimaginat”, a mai precizat oficialul chinez, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212