REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

China susţine eforturile Coreei de Sud de a ameliora relaţiile cu Coreea de Nord

China susţine eforturile Coreei de Sud de a ameliora relaţiile cu Coreea de Nord

Replica API 24 decembrie 2019 | 00:00 383

Xi Jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat luni la Beijing în cadrul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, că ţara sa sprijină eforturile Coreei de Sud de a ameliora relaţiile cu Coreea de Nord şi a da un nou impuls negocierilor de pace, a anunţat televiziunea de stat chineză, relatează Reuters.

Xi Jinping şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea tensiunilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite şi a cerut ca acestea să menţină impulsul pentru dialog, potrivit biroului prezidenţial al Coreei de Sud.

''Mulţi oameni sunt preocupaţi de situaţia tensionată din Peninsula Coreeană", a declarat preşedintele chinez în cadrul unui summit la Beijing, potrivit purtătoarei de cuvânt a preşedinţiei sud-coreene Ko Min-jung. ''China şi Coreea de Sud ar trebui să-şi adune forţele pentru a ajuta Coreea de Nord şi SUA să susţină impulsul pentru dialog'', a subliniat preşedintele chinez.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump s-au întâlnit de trei ori din iunie 2018, fără a reuşi să realizeze progrese în negocieri. Liderul nord-coreean i-a acordat termen liderului de la Casa Albă sfârşitul anului 2019 pentru ca acesta din urmă să dea dovadă de flexibilitate. Emisarul american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a declarat însă luna aceasta că dosarul denuclearizării nu se mai află pe masa negocierii bilaterale.

La începutul lui decembrie, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU consacrate Coreei de Nord, convocată de SUA, ambasadorul Chinei Zhang Jun a declarat că sancţiunile împotriva Phenianului ar trebui ajustate pentru a "opri o inversare dramatică" a situaţiei, în timp ce ambasadorul rus Vassili Nebenzia a afirmat că "este imposibil să ajungem la un acord fără a oferi ceva în schimb". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272