REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Chițac: Indiferent cine vine la primărie, Șoseaua de Coastă trebuie făcută. Video

Chițac: Indiferent cine vine la primărie, Șoseaua de Coastă trebuie făcută. Video

Mirela PASCAL, Andreea CONDURACHE 5 aprilie 2024 | 00:00 9224

Vergil Chițac, primarul Constanței, s-a aflat joi, 4 aprilie a.c., în studioul Replica, unde a vorbit despre problemele urbei, proiecte, lucrările din oraș. Primarul Constanței a fost în legătură directă cu cetățenii, chiar din studioul Replica, și a răspuns întrebărilor primite. Totodată, primarul a făcut și o retrospectivă a celor aproape 3 ani și jumătate petrecuți în funcție, și-a prezentat promisiunile și realizările. De asemenea, a vorbit și despre construcțiile din stațiunea Mamaia, dar și despre Șoseaua de Coastă, un proiect pe care-l are în vedere în această campanie electorală. Chițac spune că vrea să discute cu partidele politice din Constanța, fiecare să-și expună punctul de vedere și, în final, dar vor cădea de acord asupra acestei teme, să se apuce de treabă.... oricine va veni, după alegerile din 9 iunie, la Primăria Constanța.

Chitac: Indiferent cine vine la primarie, soseaua de Coasta trebuie facuta. Video

Șoseaua de Coastă ar putea deveni realitate!

Șoseaua de Coastă, dacă ar fi fost construită la Constanța, ar fi putut propulsa orașul în topul celor mai râvnite destinații de vacanță. Este un proiect visat de mai bine de 10 ani, dar ironia sorții a făcut ca drumul paralel cu marea să nu vadă lumina zilei. În programul de Guvernare, din 2020, al coaliției PNL-USR-PLUS figura și reînvierea Șoselei de Coastă numai că proiectul s-a „pierdut“ pe drum sau a fost uitat într-un sertar.

Chitac: Indiferent cine vine la primarie, soseaua de Coasta trebuie facuta. Video

Numai că proiectul a fost anulat. Vergil Chițac a declarat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, că Șoseaua de Coastă este în program, în această campanie electorală și trage un semnal de alarmă, mai bine zis face un apel către politicienii din Constanța, să-și expună opinia cu privire la acest proiect care, dacă s-ar realiza, ar putea întoarce Constanța cu fața spre mare.

Șoseaua de Coastă este o discuție pe care trebuie să o facem în campania electorală, cu toate partidele care participă la alegeri, și să se exprime fiecare asupra necesității sau oportunității unui asemenea proiect, care este unul dificil, nu e simplu. Tocmai pentru că e dificil și pentru că a venit momentul acum, în campania electorală, să discutăm proiecte dificile, ni le asumăm și, indiferent cine conduce Constanța și ce majorități se fac, să meargă înainte. PSD a venit cu o altă variantă. Șoseaua ieșea pe la Eminescu și tot în Mamaia se înfigea... E dificil și din punct de vedere legal. Haideți să vorbim de o șoseaua care să se extindă pe toată coasta. Acolo sunt zone care trebuie expropriate, nu e simplu, dar dacă există determinare și decizie politică, el poate începe și, indiferent, cine vine, peste patru ani, peste 8 ani, proiectul trebuie dus mai departe. Peste 8 ani, cu determinare, să-l avem. Nota de plată e din bugetul local, nu avem bani europeni, cred, pentru așa ceva, doar dacă intră într-un proiect de mobilitate urbană. E scump, nu e de glumă. Avem greutatea legată de stabilitatea taluzului, pe toată porțiunea asta, taluzul e pastișat: o parte ne aparține nouă, o parte aparține și unor privați. Este bine să abordăm tema acum, în campanie, să spună partidele politice punctul de vedere, să fie de acord sau nu cu chestiune asta și vom ști ce avem de făcut. Eu spun asta de vreo lună, două. E un proiect care va transcende un mandat, trebuie asumat de toate partidele. Depinde ce va rezulta, în urma discuțiilor din această campanie“, a spus Vergil Chițac.

Chitac: Indiferent cine vine la primarie, soseaua de Coasta trebuie facuta. Videoașa ar putea arăta Șoseaua de Coasta

În concluzie, să ne implicăm în acest proiect și să promovăm această idee. „Vă îndemn să promovați această temă, să-i întrebați pe toți despre această temă, să-și spună toți punctul de vedere ca după aia să nu mai avem discuții și lucrurile să rămână înregistrate“, a spus Chițac.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Chițac: Vrem să mărim sezonul estival. Intenția noastră este să extindem sezonul estival la 12 luni

Vergil Chițac a vorbit, în studioul Replica, și despre construcțiile de pe plajă. De exemplu, într-o zona îngrădită de ochii curioșilor ar urma să fie edificată o construcție modulară, provizorie. Se anunță un proiect exclusivist, de 5 stele, care să atragă atât turiștii români, cât și pe cei străini. Înainte de a semna autorizația, primarul Chițac s-a consultat și cu reprezentanții OMD Mamaia Constanța, din punct de vedere al oportunității, după cum ne-a declarat edilul.

Chitac: Indiferent cine vine la primarie, soseaua de Coasta trebuie facuta. Videoconstrucție pe plajă, împrejmuită

,,Totul este absolut legal. Am dat o autorizație pe baza unui PUZ pe plajă pe care îl avem din 2013. Înainte de autorizație au existat toate avizele posibile, inclusiv de la ABADL. Este vorba despre o construcție modulară, provizorie, în mod normal, la sfârșitul verii trebuie să dispară. Plajele s-au extins, deci din punct de vedere legal nu există nici o vulnerabilitate. Am vorbit și cu cei de la OMD și am primit ok-ul lor din punct de vedere al oportunității. În ultimii trei ani de zile, din cauza lărgirii plajelor avem zone în care plaja are 300 de metri, s-a discutat că turiștii pleacă din Mamaia. Cum să facem să aducem turiștii înapoi în Mamaia, să aducem turiști străini și să repopulăm zona? Nu avem altă cale decât să facem destinații exclusiviste de 5 stele“, a adăugat acesta.

Chitac: Indiferent cine vine la primarie, soseaua de Coasta trebuie facuta. Video

Totodată, există afaceriști care intenționează să construiască un parc acvatic, pe modelul celui din Capitală. Cu astfel de investiții, primarul speră ca sezonul estival să fie extins. ,,Sunt posesori de terenuri în Mamaia care vor să facă un centru acvatic, pe modelul celui din Capitală. Să facem un centru de conferințe și toate vor fi făcute pentru a mări sezonul estival. Intenția noastră este să extindem sezonul estival la 12 luni. Avem 30.000 de turiști vara, iar în weekend vin și alți 20.000 de oameni, reprezentând constănțenii. Avem un miniorășel, în Mamaia, în timpul verii. Ce, este rău că dăm autorizații de construcție pentru destinații de 5 stele? Nu se construiește, se face o construcție modulară. Nu am avut scandal că sunt prea mari plajele. Oricum o dai, nu e bine. Plaja nu este a Constanței, plaja este a Apelor Române. Eu când am dat autorizația am avut avizul, am cerut avizul de la Apele Române. Nu se pune în discuție problema legalității, ci cea a oportunității. Am vorbit cu cei de la OMD Mamaia, i-am întrebat dacă este bine. Turiștii străini când vin în România vor să găsească ceva de lux, astfel de zone de 5 stele s-ar putea să-i atragă. Plaja Mamaia nu este plaja Corbu. Vrem să aducem turiști străini, vrem să avem oameni permanent în Mamaia”, a conchis primarul.

Chitac: Indiferent cine vine la primarie, soseaua de Coasta trebuie facuta. Videoprimarul Vergil Chițac

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Chițac, la raport: ce a promis în 2020 și ce a realizat!

În interviul acordat ziarului Replica, Chițac a vorbit și despre promisiunile din 2020 și realizări. „Alege Constanța proiectelor noastre“ este motto-ul după care se ghidează în această campanie. „Am văzut în spațiul public că unii consideră că eu am distrus orașul și că n-am făcut nimic de ce am promis. La nici trei ani și jumătate de la preluarea mandatului, trebuie să arăt ce am promis în 2020 și ce am realizat în 2024. M-am ținut de cuvânt. Uneori am făcut peste măsură, am depășit ce mi-am propus, sunt și unele chestiuni care n-au depins de mine. Am avut crize suprapuse..., a spus Vergil Chițac.

Chitac: Indiferent cine vine la primarie, soseaua de Coasta trebuie facuta. VideoVergil Chițac și Mirela Pascal

Ce a promis și ce a realizat, urmăriți în INTERVIUL INTEGRAL de mai jos. Și tot aici, urmăriți conexiunea pe care Vergil Chițac a avut-o cu constănțenii!

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272