REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CHIȚAC vrea să REVOCE în INSTANȚĂ PUZ-urile din MAMAIA și PALAZU MARE

CHIȚAC vrea să REVOCE în INSTANȚĂ PUZ-urile din MAMAIA și PALAZU MARE

Replica API 26 noiembrie 2021 | 00:03 1503

Consilierii locali au respins revocarea PUZ-urilor!

Inițiativele de revocare sau suspendare inițiate de primarul Vergil Chițac pentru PUZ-ul Stațiunii Mamaia și cel al cartierului Palazu Mare nu au fost adoptate de consilierii locali municipali în ședința ce a avut loc vineri, 26 noiembrie. După respingerea acestora, edilul a anunțat că renunță să mai introducă aceste proiecte pe ordinea de zi însă va analiza cu echipa de juriști a Primăriei suspendarea sau chiar revocarea direct prin intermediul instanței de judecată.

Cu toate că edilul municipiului a solicitat revocarea sau suspendarea PUZ-ului din Stațiunea Mamaia și cel din Palazu Mare, consilierii locali au respins inițiativele. În urma votului, Vergil Chițac a declarat: „Nu voi mai pune aceste proiecte pe ordinea de zi. De ce s-a putut revoca PUZ-ul din Veterani dar nu și PUZ-ul Stațiunii Mamaia. Iau în calcul de a sesiza instanța pentru a anula acest PUZ din Mamaia”.

De ce vrea primarul revocarea PUZ-urilor

„Sunt profund nemulțumit de urbanismul haotic, în general, și de situația stațiunii Mamaia, în particular. În cazul stațiunii Mamaia, PUZ-ul aplicat în ultimii 10 ani a distrus practic o stațiune turistică de top, transformând-o în cartier al Constanței, unul (supra) aglomerat pentru limitele acceptate atât pentru zonele rezidențiale, cât și pentru cele turistice. Îmi este teamă că, prin supraaglomerarea traficului și prin incapacitatea rețelelor de utilități de a face față nevoilor, vom asista, în curând, la un colaps. Iar despre valoarea estetică a fondului construit în Mamaia nici nu mai amintesc. Aceasta este incompatibilă cu ceea ce Constanța ar trebui să reprezinte din punct de vedere urbanistic și arhitectural. Sunt primul care vrea să pună capăt dezmățului urbanistic, dar acest lucru nu stă doar în puterea mea. De decis, decide Consiliul Local. Menționez: în luna octombrie, le-am propus consilierilor locali revocarea atât a PUZ MAMAIA, cât și a PUZ PALAZU MARE (ce a afectat multe familii din cauza ridicării de blocuri lângă locuințe individuale), dar nu am avut succes“, a transmis primarul Vergil Chițac.

Ei bine, iată că nu a avut succes nici de această data și, astfel, deocamdată, atât PUZ-ul Stațiunii Mamaia cât și cel al cartierului Palazu Mare rămân valabile.

Citește și:

Consilierii locali municipali, CONVOCAȚI în ȘEDINȚĂ: Proiecte importante pe ordinea de zi. Video

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218