REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cîmpeanu: „Este posibilă reluarea școlii cu toți elevii, față în față“

Cîmpeanu: „Este posibilă reluarea școlii cu toți elevii, față în față“

Replica API 26 martie 2021 | 23:49 1981

Sorin Cîmpeanu a anunțat, pentru prima dată, că își dorește, ca urmare a introducerii testelor de salivă, teste non invazive și care pot fi auto-administrate, fără a fi nevoie de asistență medicală. Florin Cîțu a spus că Guvernul va aloca sumele necesare pentru achiziția acestor teste.

”Predarea online este inechitabilă. În sfârșit, vom putea organiza testarea în școli cu teste non invazive. Vom face testare în masă la revenirea în școli. Avem toate elementele să sper că vom putea deschide școlile pentru toate clasele în format fizic. Aceasta e logica pe care am prezentat-o, de aceea am dorit să facem punte pentru a uni vacanțele. Avem datoria de a fi responsabili pentru a lua decizia de a se pierde cât mai puțin.

Aceste teste non invazive pot fi auto-administrate sub supravegherea cadrului didactic. Nu e nevoie de competențe medicale. Va fi nevoie de acordul părinților, dar nu cred că cineva se va opune. Dacă nu vor fi de acord, vor ține elevul în izolare 14 zile dacă are simptome sau a fost contact direct”, a spus Sorin Cîmpeanu, scrie stiripesurse.ro.

El a vorbit și despre schimbarea modului de finanțare a școlilor și universităților.

”Costul standard per elev rămâne același. Noutatea este următoarea: în acest an, avem creșteri de 16%, 26% și 36%. Costul standard unitar per elev crește cu 16%, 26% e creșterea bugetului pentru cheltuieli materiale. Este pentru prima oară când avem o creștere per elev diferențiată pentru cei din mediul rural, o creștere de 36%.

Avem o OUG prin care 10% din finanțarea de bază a universităților va putea fi cheltuit pentru investiții. Din bugetul Ministerului, alocăm 100 de milioane de lei finanțării instituționale din universități.

Am luat decizia de a finanța cele 10 universități câștigătoare cu o sumă identică cu care finanțează aceste proiecte UE.

Avem 9 universități în top 500 Shanghai, cu 14 domenii. Fiecare domeniu va primi 500.000 de lei.”, a precizat Cîmpeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bla bla de fapt nea ministrul vrea sa intre in trendul european, conform caruia elevii primesc kituri pentru a se autotesta si reporta rezultatul online. De ce? Pentru ca aceste kituri cu teste de verificare anticorpi sunt vandute de cineva si cumparate din banii statului...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272