REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cine a fost Brent Renaud, primul jurnalist străin ucis în războiul din Ucraina

Cine a fost Brent Renaud, primul jurnalist străin ucis în războiul din Ucraina

Replica API 15 martie 2022 | 22:02 537

Un jurnalist american independent a fost ucis duminică de soldații ruși, în Ucraina. Este vorba despre Brent Renaud, în vârstă de 50 de ani, premiat pentru reportajele sale și care, în trecut, a lucrat pentru The New York Times. Filma povestea oamenilor care încercau să fugă de bombe, lângă Kiev, când a fost împușcat mortal de soldații ruși.

Brent Renaud este primul jurnalist străin care moare în timpul războiului din Ucraina de la începutul invaziei ruse. Jurnalistul american a fost împușcat în zona gâtului, în timp ce filma pentru un documentar în orașul Irpin, o suburbie a Kievului distrusă de bombardamentele din ultimele zile. Brent Renaud a murit pe loc. Cu el se afla și un alt jurnalist, Juan Arredondo, un prieten cu care lucra. Acesta a fost rănit și dus de urgență la spital.

A povestit cum s-a întâmplat totul chiar de pe patul de spital:

A făcut echipă cu fratele său, Craig

Chiar dacă asupra lui Brent Renaud a fost găsită o legitimaţie emisă de The New York Times, cei de la publicația americană spun că ultima dată a lucrat pentru ziar în 2015. NYT a publicat un mesaj în care își exprimă condoleanțele: ,,Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Brent Renaud, un video-jurnalist extrem de talentat”.

Jurnalist și producător al unor documentare cu care câștigat cele mai importante premii din breaslă, precum EMY şi Peabody, Brent Renaud și-a petrecut ultimele două decenii producând filme și programe de televiziune împreună cu fratele său, Craig.

„Numele meu este Brent Renaud, iar el este fratele meu Craig. Ne-a venit ideea acestui proiect despre imigranți pe vremea când lucram la un film în New Orleans”, spunea Brent într-o înregistrare din 2015.

Cei doi s-au remarcat pentru că au făcut cunoscute povești din punctele fierbinți ale lumii, iar proiectele lor au acoperit războaiele din Irak și Afganistan, cutremurul din Haiti și tulburările politice din Egipt și Libia.

Jurnalistul Brent Renaud a postat şi o ultimă fotografie făcută de el, în urmă cu patru zile, în care a surprins inocenţa copiilor din Ucraina care fug din calea războiului, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212