REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cine e de vină pentru că primăria a pierdut Hanul Balcan? Chițac: Până când viceprimarii s-au dezmeticit….

Cine e de vină pentru că primăria a pierdut Hanul Balcan? Chițac: Până când viceprimarii s-au dezmeticit….

Mirela PASCAL 8 octombrie 2022 | 00:00 7033

Ion Constantin, fostul prefect al Constanței, și șeful Direcției Generale Evidența Populației Constanța, a uimit pe toată lumea atunci când s-a aflat că a cumpărat Hanul Balcan din Constanța, o fostă cârciumă de lux din buricul oraşului. Nu oricine și-ar permite să arunce 650.000 de euro pe o clădire în paragină însă, având în vederea poziționarea acesteia, e de înțeles interesul. Mulți s-au întrebat, însă, de ce Primăria Constanța nu și-a exercitat dreptul de preemțiune, deși anunțase că vrea să pună în valoare monumentul istoric. Primarul Vergil Chițac a spus, mai pe ocolite, că cei doi viceprimari ai săi sunt de vină, pentru că au întârziat cu rapoartele.

În centrul Constanței odinioară, cea mai populată zonă din oraș, pe strada Ștefan cel Mare la numărul 86 se află o clădire cu un istoric misterios, Hanul Balcan. Construită la începutul secolului XX, clădirea i-ar fi aparținut unui enigmatic bogătaș, ce i-a comandat unui arhitect să-i construiască o casă de vacanţă. Ulterior, a transformat-o în restaurant, cu terasă în curtea interioară, pentru ca mai apoi Hanul Balcan să devină o cârciumă de lux din buricul oraşului.

Însă cu trecerea timpului a fost lăsat de izbeliște, la fel ca alte clădiri monument de pe strada Ștefan cel Mare sau zona Peninsulară a Constanței. Fostul prefect al Constanței, Ion Constantin, a cumpărat imobilul cu peste 600.000 de euro pentru a-i reda strălucirea de altă dată.

Deși, clădirea ar fi putut fi cumpărată de Primăria Constanța, aceasta nu și-a exercitat dreptul la preemțiune.

Primarul Vergil Chițac explică motivul: ”Eu știam că cei de la USR își doresc lucrul acesta. Am dat rezoluție către viceprimarul PNL și viceprimarul USR, către Cocargeanu și Rusu pentru analiză și punct de vedere și până a venit analiza și punctul de vedere s-a terminat termenul”. Întrebat dacă cei doi viceprimari sunt de vină, Chițac a răspuns: ”Nu știu dacă-s de vină, n-arăt cu degetul. Vă spun ce s-a întâmplat. Cum a venit la mine documentul, am dat către ei punctul de vedere, dacă ne exprimăm sau nu dreptul de preemțiune. Când s-au dezmeticit ei, decăzusem din termenul legal. N-am mai putut să exercităm acest drept”.

Nu vreau să exercit dreptul de preemțiune pentru hotelul Rex: Ce să facem cu el?

Mai mult, Chițac a vorbit și despre hotelul Rex, despre care spune că nu ar fi un lucru benefic ca Primăria Constanța să-și exercite dreptul de preemțiune pentru a ceastă clădire. ”Primăria, chiar dacă intră în posesia lui, avem discuții legate de bani, de cât costă, dar și ce facem cu el și în cât timp îl facem. Atunci, prefer să nu exercit dreptul de preemțiune, să-l ia un privat că-l restaurează mai repede și-l pune în circuitul economic.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E ușor să arunci vina asupra altuia, și cazinoul va fi vândut dar după ce va fi renovat de stat, urmează primăria , prefectura apoi aceste persoane de ispravă ale orașului vor plăti chirie că doar nu platesc Din buzunarul lor. Mai rămâne clădirea cercului militar , BTT și așa mai departe. Bravos dnule Prim.
1
1
De fiecare data mos teaca neconvinge ca fuge de raspundere cu orice prilej. Ce cauti nene acolo ? Aveai pensia mica si faci un job part-time ?
3
0
Pai daca nu vrei un simbol al orasului, adica Hotelul Rex, atunci ce mai cauti pe scaunul ala domnule Chitac? Nu mai bine stai tu la nepoti sau cu un catel prin parc? Si asa orasul este spart. Go home and sleep!
12
1
jegurile au vrut asta
6
1
Ce mai cautati ma la Primarie???? Cascaval??
11
0
Primare casca ochii ca te fac astia ca la nufaru , mazare e la parnaie ca functionarii lui faceau mangleli la greu si el inchidea ochii. Nu mai tine cu am semnat ca primaru porta bianca scrie pe tine.
11
1
A fost la intelegere. Primaria o sa inchirieze dupa aia. Asa se face treaba. Si scoate banii omul in 5 ani. Ca in cazu sediul Spit pe Tomis. A fost construit sa fie inchiriat de primarie. Chitac se dadea viteaz la inceput dar l-au adormit jmekerii.
14
4
Un amiral care conduce o flota de carton. Te calaresc subalternii amirale. Mai bine ai pleca la tine in Eforie si ai ramane acolo. Constanta ai reusit sa o distrugi, ai pus taxe peste taxe si drumuri cu sens unic de ai bulversat toata lumea. Nimeni nu mai stie ce visezi tu si p*****a de langa tine noaptea si aplici ziua.
21
2
Dacă, per absurdum, vre-o comunitate și-ar exprima dorința să achiziționeze pentru un muzeul al celor mai antipatici și incompetenți edili, constănțenii nu-și vor exercita dreptul de preemțiune. Așa că, du-te nene și lasă-ne în în voia Domnului, că suntem sătui de tine, mai ceva decât de pandemie.
17
2
Acest Rusu este cel mai șpăgar din toată primăria. Cum este învățat sa ia spaga pentru a trimite navigatorii în voiaj prin firma lui stargeihts,asa sa învățat sa ceara și sa primească de la toți organizatorii de spectacole,evenimente,târguri,etc...Dos-ul pe el fraților că va cădea în plasă. Este șeful spagagiilor
26
1
Inside info. Termenul a expirat pt ca deliberat viceprimarii au intarziat. Stie toata primaria cum au stat lucrurile.nu mai mintii cu nerusinare. Elegant ar fi fost sa vi sa spui exact ca la Rex. Ba n avem bani si era ok. Intelegeam.acum ca o dati in fasole nu e ok.faptul ca vine un privat nu e rau.dar numai mancati bok aiurea.ati lasat asa sa treaca vremea.daca intrebai constantenii pe strada in 7 zile aveai o parere de ansamblu.lasa ne cu Rusu si Cogarceanu. 2 prostovani care nici lansireturi nu s capabili sa faca un nod si o funda.
26
0
Intreaba-l cum se face imparteala la spagi, jumate-jumate cu fetele de la organizare evenimente. Stie el despre ce e vorba, doar intreaba-l.
29
1
foarte slab care incearca sa dea vina pe altii. Efectiv l-as intreba pe fostul prefect de unde are bani sa cumpere si cui a dat spaga. Daca voi nu puteti lasati-ma pe mine sa-l intreb !!! Zice tot strans cu usa. Intrebati securistii.
26
0
Cat a fost spaga ? E reteta veche ca primaria sa nu intreprinda masurile legale in termen.
27
1
boss, nu s au dezmeticit pt ca erau pe mana cu cumparatorul. si au luat spaga pt asta. au curaj sa faca un test poligraf? apropo, spunei lui rusu ca prietenii care i au dat plicuri cu bani pt campania electorala, il roaga sa raspunda la telefon. daca iti zice ca nu este adevarat ca a luat bani, intreaba l daca are curaj sa faca un test. te pup, amirale.
32
3
Acest nume este descrierea perfectă a cabotinismului, prostiei și infatuării...
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272