REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cine e Dumitru Bîltag, noul șef al IPJ Constanța?! Video

Cine e Dumitru Bîltag, noul șef al IPJ Constanța?! Video

Mirela PASCAL 9 noiembrie 2023 | 00:00 19135

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a organizat miercuri, 8 noiembrie, o conferință de presă în care a vorbit despre reorganizarea IPJ Constanța. Cu această ocazie, Predoiu a anunțat șefi noi la IPJ Constanța. Unul dintre aceștia este Dumitru Bîltag, care a fost împuternicit în locul Mădălinei Vlangăr.

Cine e Dumitru Biltag, noul sef al IPJ Constanta?! VideoComisarul-şef Dumitru Bîltag

„Luăm totul în serios. Sunt lucruri de îmbunătățit. Cer Guvernului, Parlamentului, să înțeleagă că ordinea și siguranța publică nu vor fi puse deoparte. Sunt convins ca voi avea înțelegerea necesară pentru sprijinirea cetățeanului.“ a transmis Cătălin Predoiu.

„Măsurile organizatorice nu se vor aplica toate odată. Se vor întinde pe mai multe luni de zile. Unele măsuri vor fi susținute din resurse bugetare pe anul acesta, altele din bugetul pe anul 2024. Separat, e nevoie de oameni care să pună în funcțiune mecanismele. Sunt locuri vacante. Pentru început, am decis să împuternicesc la IPJ Constanța nou șef inspector Bîltag Dumitru și șef adjunct Cătană Daniel Ovidiu“, a completat Predoiu. Precizăm că Bîltag a fost împuternicit în locul Mădălinei Vlangăr, numită de același Predoiu după tragedia de la 2 Mai. În ceea ce îl privește pe Cătană, acesta a fost împuternicit în locul lui Marin Dincă.

Cine e Dumitru Biltag, noul sef al IPJ Constanta?! VideoCătălin Predoiu

Cine e noul șef al IPJ!

Comisarul-şef Dumitru Bîltag a fost, în trecut, şef al IPJ Mureş, director al Oficiului de Protecţie a Martorilor şi adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), și, ulterior, la IPJ Ilfov. Potrivit Poliției Române, „are o vastă experiență managerială”, iar în 2022 a primit „Ordinul Bărbăției și Credință în gradul de cavaler. Totodată, în 2020 Libertatea publica un filmuleț cu mașina lui Bîltag, surprinsă de radar, când conducea cu 100 de km/h în localitate. Atunci era șeful IPJ Mureș și spunea că este mașina sa, însă că nu a încălcat nicio regulă de circulație. A fost vizat de un control intern, ale cărui rezultate nu au fost făcute publice. Și adjunctul său, Cătană Daniel Ovidiu, vine tot de la IPJ Mureș.

Precizăm că, anterior conferinței de presă, mai exact marți, 7 noiembrie, la sediul MAI au avut loc discuții pe baza schimbărilor ce vor urma la IPJ Constanța.

Principalele schimbări punctate de MAI sunt următoarele:

Structura de crimă organizată din Port intră în subordinea BCCO Constanța. Politiștii vor lucra tot în Port, iar funcțiile de execuție nu se diminuează.

Secția Poliție Transport Maritim se desființează și rămâne secție din cadrul Poliției Municipale Constanța, fără adjunct.

Din 5 secții de Poliție urbane la Constanța, rămân 4 care vor avea șef și adjunct, iar Mamaia și Port devin secții doar cu șef. La fel și secțiile din Neptun și Costinești.

Din 9 secții rurale rămân 3 (Băneasa, Mihail Kogălniceanu și Cogealac). Restul se desființează, posturile de politie intră în subordinea unor poliții orășenești, funcția de șef secție rurală devine adjunct la poliția orășenească respectivă.

La un post de poliție rămân între 2 și 6 polițiști, din care unul șef de post care se ocupă de dosarele penale, petiții, diverse. Patrularea/ intervenția o asigură poliția orășenească sau secția rurală.

Se desființează Secția regională de Poliție Transporturi (SRPT) Constanța care devine Serviciul Siguranța Transportului. Posturile de politie TF/TN (transporturi feroviare-navale) rămân pe loc, subordonate acestui serviciu, cu excepția secției din Port care intră în subordinea Poliției Municipiului Constanța.

Dispare Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, care va fi absorbit de Serviciul Infracțiunilor la Mediu (preia AEST, piscicultura, silvicultura, deșeurile, protejarea mediului).

Vor fi câini de intervenție și negociator pentru SAS

Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă nu se desființează, nici SAS nu se desființează, în schimb este întărit cu câinii de intervenție și negociatori.

Inspectorul șef pierde calitatea de ordonator de credite.

Se va înființa funcția de director administrativ care va conduce Serviciul Financiar, Logistic, Comunicații, Structura de Securitate, Sănătate și Securitate în Muncă, Protecția datelor. Inspectorul șef va avea 2 adjuncți, unul pe poliția uniformă, unul pe judiciar.

Serviciul Cabinet și Cazier va fi absorbit de structura Serviciul Management Operațional.

200 autospeciale au fost balizate, urmează si restul. Patrula va avea jaloane de îndeplinit (itinerariu cu misiuni clare stabilite de șefii profesionali cum ar fi verificări arestați la domiciliu, culegere informații, staționari în zone de risc, etc.). Balizarea presupune că dispeceratul vede inclusiv când polițistul pornește sistemul acustic/luminos și va ști că are intervenție din oficiu. Itinerariul poate fi părăsit, întrerupt în caz de constatare infracțiuni/contravenții.

Echipa operativă rural/urban - asigurate cu judiciar 24/24, 7/7.

Se dorește cooptarea a 250-350 de oameni din sursa externă și școlirea lor, iar la 15 iunie să înceapă munca pe sezon. Se renunță la detașări (posibile în 2024, dacă nu se reușește pe sursă externă).

Serviciul Rutier va avea 6 ofițeri care vor coordona câte 20-30 polițiști (2-3 patrule pe zi) pe 6 tronsoane rutiere: Constanța- Hârșova; Constanța - Cernavodă; Constanța - ieșire Tulcea; Constanța - Negru Vodă; Constanța - Băneasa; Constanța - Vama Veche.

Predoiu zice că proiectul e unul pilot!

Precizăm că, pe 1 septembrie, Predoiu a venit pe blat la Constanța, la IPJ, unde a avut o întâlnire de lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, alături de secretarul de stat Bogdan Despescu și echipa de conducere interimară a IPJ, condusă de comisar-șef Mădălina Vlangăr, și șefii structurilor din cadrul Inspectoratului. A discutat pe larg despre prioritățile operaționale ale Inspectoratului pentru perioada următoare, dar și despre analiza cazului Vama Veche.  Un subiect deosebit de important a fost proiectul pilot de reorganizare completă a IPJ Constanța.

Cine e Dumitru Biltag, noul sef al IPJ Constanta?! VideoMădălina Vlangăr

„Ideea este ca noul IPJ să fie mai simplu şi eficient organizat, cu o comandă centralizată, cu mai puţini şefi şi cu mai mulţi oameni în teren, cu o Poliţie prezentă în stradă proactiv şi calificată, o Poliţie mai aproape de cetăţean şi comunitate, o Poliţie plasată între comunitate şi fenomenul infracţional, pentru a proteja cetăţeanul şi a confrunta timpuriu orice formă de infracţionalitate”, a spus Predoiu.

Video:

Reamintim că toate aceste schimbări au survenit după tragedia de la 2 Mai, acolo unde Vlad Pascu a ucis doi tineri, după ce s-a urcat drogat la volan. Pascu se află, în acest moment, în arest preventiv, și încearcă să scape de măsură. Potrivit informațiilor noastre, ministrul ar urma să ajungă joi la Constanța, după numirile anunțate.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa fie ordine in oras fara drogati si boschetari sobolanul de chitac nu mai stie ce sa mai fure!! in parcul din tomi2 o gramada bovhetari un [e banci noaptea!!daca ii taie cinevaz bicati tot ala e vinovat1!
0
0
Fata ii tradeaza inteligenta .
1
0
Este unul pus de despescu sa conducă o structura struțo cămilă, inventata ptr ca el sa nu și dea demisia
4
0
Popescu ion tu te ai întâlnit cu un specimen care frecventează lumea drogurilor poate fraieru umbla și sub acoperire Genul asta de persoane sint dubioase de la depărtare
0
0
pentru adevaratii ...POLITISTI...zilele trecute m-a oprit un..MILITIAN... era f. suparat,ca nu parcasem cum voia muschii domniei sale...s-a apropiat de masina in care eram si...am incercat sa-i prezint ACTELE LA CONTROL... dar surpriza...dl...militian,purta o BARBA DE ESCHIMOS...mi s-a facut teama,crezand ca poarta uniforma falsa de militian...omeneste,si respectuos i-am transmis...CONDOLEANTE.. s-a restit la mine...CE MA...FACI MISTO DE POLITIA ROMANA??? eu i-am spus ca sunt OFITER DE CARIERA CU GRADE MARI...si ca militarii nu poarta barba..atunci dl militian, a incercat sa scoata pixul din buzunar,ca sa ma sanctioneze...MOMENT IN CARE AM OBSERVAT CA...ERA PICTAT...ADICA...TATUAT...DIN CAP...PANA-N..KUR...asa ne trebuie..rau am ajuns.. militieni...tatuati la greu..
13
0
Schimbați și lucrătorii din secțile de poliție, de la o secție la alta ! Mulți dintre polițiști s-au împrietenit cu infractorii din zona de competență ! La Secția 2 Poliție, fiecare polițist face ce vrea !
7
1
Predoiu groparul justiției ingroapa și militare din constanta idiotii asta ne conduc
12
0
În 6 luni ai făcut reorganizare orală a poliției Constanța. Nu te interesează decât câștigul propriu de capital politic, altfel ești o nulitate!
8
0
MURPHY . sa te duci dracului cu ideile tale deplasate , Asta nu se va intimpla niciodata . Sa iti intre bine in minte , Nici in cele mai negre cosmaruri ale tale
4
1
Militienii din Constanta sunt infractorii. Ce sa faci cu ei? Astia vin la servici numai pentru jmekerii. Trebuie adusi politisti din Germania. Cinstiti. In Romania nu gasesti un militian cinstit.
13
11
Mai avem politie in CT? eu n-am mai vazut unul pe strada de cand eram mic. Am inteles ca stau pe la cabinetele de cosmetica..... Curvele stau chiorchine pe aurel vlaicu, politia e sefa la hoti
13
5
Valeu! Si cu Postea, organizatorul campionatelor de amenzi ce faceti? Sa nu spuneti ca il trimiteti sa munceasca! Il trimiteti ajutor sef de post la Palas?
12
0
Poate vor fi prinsi si hotii de prin cartierele constantei....prin compozitorilor iti este frica sa stai în casa e jale...toate casele le a luat la rand...politia da din cap
15
1
Si nu uita dle ministru Predoiu sa faci tot posibilul sa desfiintati Politia Locala care face numai gafe in Constanta si abuz de putere. Nu se poate sa avem politie peste politie, mai ales ca acesti gardieni publici asa zisi politie locala nu au studii de specialitate militara de politisti adevarati si trebuie sa dispara definitiv din societatea romanesca. Ganditi-va bine, este absolut necesar !
27
8
bine ca ati gasit comisari din mures .
12
5
Ce organizare cu schimbare din 2 în 2 luni
12
1
Vezi -ți stalpu din ochiul tău nu scamele noastre !
6
3
Plangeri depuneți la Odagiu Ștefan, eu Stroie le rezolv,nu contează conducerea,eu sunt pe teren!
10
4
Cand ai văzut ultima data un polițist îmbrăcat militar pe strada cu câinele langa el ?.
20
2
O sa aveti politisti profi cand ii veti respecta. Pana atunci veti avea doar niste pisoi in loc de lupi. Degeaba schimbati denumiri daca nu schimbati proceduri. Dar atat timp cat politicienii care finanteaza politia sunt tocmai infractorii care trebuie arestati nu veti avea niciodata o politie dotata eficient si nici proceduri penale care sa permita arestarea si condamnarea rapida a infractorilor. Ca ar insemna ca hotii astia de politicieni sa se bage singuri in puscarie mai usor si mai repede. O politie eficienta inseamna finantare. Fara finantare politia e ineficienta. Si e la mana politicienilor. Iata cercul vicios din care nu iesim pana cand clasa politica nu se schimba. Alegem hoti sa ne vonduca si apoi ne plangem ca suntem furati. Popor de imbecili care nu iese in strada cand trebuie ci doar cand nu trebuie.
39
1
De 30 de ani ati facut tot posibilul sa defaimati si sa discreditati personalitatea si increderea in institutia numita politie,care in toata lumea este respectata.Totul datorita infractorilor cu sprijinul politicienilor cointeresati si ei ,nu spun ca toti politistii sunt usa de biserica. Atentie lipsa de respect pt politie duce la nesiguranta de pe strazi si culmea in ultima perioada nesiguranta nici in propria locuinta
39
5
Uni agenți de la poliția Mamaia trebuiesc dați afara pt înscenare și minciuna Fac abuzuri f mari. Ce faceți cu acești mincinoși impostori ?
16
5
Cine mai are șapte vile in ro?.Cine mai are șapte limuzine de lux în ro?.Cine se leagă de tine cand toata poliția iti sta la picioare?.
11
0
Facem party in pijamale, eu cu domnu Sima, care ma tot cauta de cuculet. Eu ii tot zic ca cauta degeaba, dar el nu pricepe.
8
2
Vlangar si-a dat seama ca totul e praf si nu poate face nimic, oras la mana infractorilor si a corupției din politie. Cine spune ca nu a facut măgarii la locul de munca, si aici nu vorbim numai de politie ci de toate domeniile , mananca c***t !
19
2
Am mai spus-o și o repet... Vă leagă Gurzu ăla pe la Năvodari pe acolo pe toți. Și voi va pretati sa va luați de unul fără o mână.... mari mafioți ce sunteți... pai dacă voi îl bateți... cum sa nu va lege?
9
11
E clar ca ceva scaraie, gunoiul de sub pres era prea mare. Intr-o democratie Politia e cel mai important lucru. Iei salarii, pensii, echipamente, mancare, arme, exercitii, fa-ti treaba ptr care ai jurat in alea 8 ore, ca si noi toti ceilalti muncim
20
5
Fane R si cu Lelia R... La doi metrii sub pamant. Cu pardesiu dă scânduri pă ei
5
6
il vrem pe despescu inapoi
11
12
Zici Predoiu si ... Reformarea IPJ Constanta se termina pe 12 octombrie,apoi a revenit si a prelungit termenul. Acum renunta d-na Vlangar! De ce oare? Multi cauta doar munca de birou,altii sunt mana-n mana cu tot soiul de infractori,personal insuficient etc. Cred ca ar trebui cu schimbarea unor legi,ce sa te atraga la munca de politist pe teren,cand te iei de guler cu unii si apoi vezi ca sunt eliberati in secunda doi?
26
2
Ma nene.. Cand ți ai pierdut mana, cred ca ți ai pierdut și o parte din creier. De fapt, aproape tot. Și o sa l regăsești, când îți vei regăsi mana. Pana atunci, îți recomand un control de specialitate.
20
5
Palazu, Palazu..
14
3
DIN CERNAVODA VA TRANSMIT INDIFERENT CINE VINE LA IPJ CONSTANTA II FAC DIN TREI MISCARI.MISCAREA UNU BAG MANA IN BUZUNAR SCOT PLICUL CU EOROI,MISCAREA DOI INTRODUC PLICUL IN BUZUNARUL GABORULUI SI MISCAREA TREI MA SALUTA DIN MERS
17
10
Rasul-Plansul. Putem schimba dar,,, A venit Doamna Vlangar cu surle si trambite, anuntata si ras-anuntata, CV pompos, promitea reformare si schimbari in lant. Dar de unde, a fost doar schimbata din functie din cate inteleg. Problema este mult mai profunda, lipsa de personal/profesionisti, consecinta a clasei polititice de ultimii 30 de ani in, in speta si principal datorita legilor complet impotriva celor care contribuie cu adevarat la bugetul de stat - pensionari speciali, limita de varsta pentru anumite categorii de bugetari. Efectiv scindare a societetii si protejarea intereselor personale ale legiuitorilor! Mare rusine! Rusine de 100 ori!
17
2
Rasul-Plansul. Putem, schimba A venit Doamna Vlangar cu surle si trambite, anuntata si ras-anuntata, CV pompos, promitea reformare si schimbari in lant. Dar de unde, a fost doar schimbata din functie din cate inteleg. Problema este mult mai profunda, lipsa de personal/profesionisti, consecinta a clasei polititice de ultimii 30 de ani in, in speta si principal datorita legilor complet impotriva celor care contribuie cu adevarat la bugetul de stat - pensionari speciali, limita de varsta pentru anumite categorii de bugetari. Efectiv scindare a societetii si protejarea intereselor personale ale legiuitorilor! Mare rusine! Rusine de 100 ori!
22
1
Bai.... care scrieti mah in locul meu?! Runcane, tu esti mah? Iacoblev, Nazare? Care...?
14
10
Ministrul boschetar!
10
9
Alt șef altă acomodare,uite anotimpul uite altă împuternicire... Problema e în teren, sate, comune lipsite de protecție de liniște după ora 16.00 dar și în cursul zilei lipsa de efective iar aici sunt tineri care nu sunt profesioniști cei buni au ieșit la pensie ba mai mult nu au logistica necesară ,practic sunt doar pt o constatare de accident, degeaba se face plângere pt ca dosarul se umple de praf iar țăranul lipsit de probe ,o ia de la capăt cu crescutul animalelor sau cu semănatul porumbului. Interlopi rurali în schimb se specializează pt ca politia lipsește și apoi se muta în oraș cu mașini scumpe cumpărate deși nu au nici un servici.
33
0
Ziaristi hoti, politicieni hoti, politisti hoti .
19
5
Gurzule, când ți ai făcut ultimul control la cutiuță?
24
5
A fost schimbată din funcție Mădălina Vlangăr?
9
7
Pe 1, eu, in calitate de parte vatamata, am fost la prim p********l de la PT si am contestat o ordonanta, ca asa imi lasase de inteles p********l de caz. Tot pe 1, eu am fost la IPJ unde eradomnul ministru in vizita si l-am dat pe alt politist pe goarna. Pe 27, cand i-am facut plangere lu' Baiazid de la Navodari, i-am si zis celei care mi-a primit plangerea " O sa plece si doamna vlangar cum a plecat si costica gluga" . SFORARUL, de vazut pe yt
13
31

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212