REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cine este investitorul care a inflamat constănţenii cu blocurile de lângă stadionul Farul şi cum reacţionează Poliţia Locală!

Cine este investitorul care a inflamat constănţenii cu blocurile de lângă stadionul Farul şi cum reacţionează Poliţia Locală!

Replica API 18 iulie 2018 | 00:00 517

Reprezentanţii Asociaţiei “Constanţa Altfel” readuc în prim-plan problema celor două blocuri care se ridică în zona stadionului Farul din Constanţa. Reprezentanţii asociaţiei au făcut public faptul că au sesizat Poliţia Locală şi Garda de Mediu, pentru a lua măsuri împotriva investitorului, pe care l-au acuzat că “pământul rezultat din săpătură este depozitat de ‘investitori’ în incinta stadionului de rugby”. Rezultatul? Asociaţia susţine că poliţiştii locali ar fi informat investitorul cu privire la identitatea celui care a reclamat neregulile. În acest context, Direcţia Generală Poliţia Locală a reacţionat, susţinând că lucrurile stau cu totul altfel!

“Parcarea stadionului Farul Constanţa, de pe strada Primăverii, a ajuns și ea în proprietatea unor privați care s-au apucat să construiască 2 blocuri cu câte 5 etaje. În urmă cu 2 săptămâni, la sesizarea locuitorilor zonei, am sesizat la rândul nostru Poliția Locală și Garda de Mediu despre faptul că pământul rezultat din săpătură este depozitat de ”investitori” în incinta stadionului de rugby. Al cărui gard a fost dărâmat în acest scop. Nici până acum, niciuna dintre cele 2 instituții nu a luat nicio măsură! Au anunțat, în schimb, evident neoficial, ‘investitorii’ despre existența reclamației noastre! Bravo, domnilor polițiști locali, felicitări domnilor comisari de mediu! Într-adevăr, în slujba cetățeanului funcționați!”, au declarat reprezentanţii Asociaţiei “Constanţa Altfel” printr-o postare în mediul online.

Totodată, consilierul Romeo Orezeanu precizează că investiţia aceasta nu este decât o anomalie a celor de la PSD. “Mă declar împotriva acestor anomalii ale PSD-ului. Cel mai probabil acest terem a fost trecut din domeniul public de către Primăria Constanţa, în domeniul privat şi amintesc aici despre cumpărarea de drepturi litigioase”, a declarat pentru “Replica” de Constanţa, consilierul local municipal Romeo Rezeanu.

Declaraţiile reprezentanţilor Asociaţiei “Constanţa Altfel” au inflamat şi opinia publică. Unul dintre constănţeni a reacţionat, comentând: “Poliţiştii locali sunt ocupaţi... amendează bătrâni ce vând verdeaţă şi flori, plantate de ei, din cauza sărăciei!”, a declarat acesta. “Chiar am asistat odată la blocajul cu basculanta care traversa să descarce acolo şi mă gandeam pe cine pot sesiza. Cei de la Poliţia Locală nu cred ca vor fi vreodată competenţi, poate Garda de Mediu sau Inspectoratul în Construcţii cu privire la organizarea de şantier. Bravo pentru iniţiativă! Sunt curios de rezultate!”

În locul parcării de pe Primăverii, din zona Stadionului Farul Constanţa, investitorul SC Black Sea Design Concept SRL (al cărei administrator este Melih Ozgur), asociat cu cei de la SC Construct 2000 SRL demarează lucrările pentru ridicarea a două blocuri 2S+P+5E+terasă circulabilă. Menţionăm faptul că zona este recunoscută ca zonă de case, în nici un caz de blocuri, exceptând blocurile turn care au fost construite acum “mii de ani lumină”.

Cum reacţionează Poliţia Locală!

Faţă de toate cele reclamate de Asociaţia „Constanţa Altfel”, reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au transmis următorul mesaj:

„Suntem în măsură să vă informăm următoarele: -Conform articolului 8 din O.G nr.27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor termenul este de 30 de zile de la data înregistrării petiției. -Criteriul de bază pentru soluționarea petițiilor îl reprezintă momentul înregistrării și prioritate au cele vechi față de cele nou înregistrate. -Terenurile respective vor fi curățate în 48 de ore ca urmare a intervenției Direcției Generale Poliția Locală Constanța , precum și pentru că investitorul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 de lei în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 și nu ca urmare a diseminării intenționate/accidentale de informații, care nu sunt destinate publicității către persoana vizată de sesizare.

De asemenea, aducem la cunoștința opiniei publice că a mai fost luată în luna mai a acestui an, față de executantul lucrării din zona respectivă măsura sancționării contravenționale de două ori, “din oficiu”, cu suma de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.189/2017. Respingem categoric orice alegație cu privire la nerespectarea deontologiei profesionale în raport cu modul de soluționare al acestei sesizări.

Conform principiului latin ‘actori incumbit probatio’, solicităm autorului postării ca în situația în care deține probe cu privire la ‘scurgerea de informații’ să se adreseze organelor judiciare întrucât fapta reprezintă infracțiunea prevăzută de art.304 din Codul Penal. Rămânem fideli crezului că numai împreună putem asigura un climat de siguranţa și disciplina în municipiul Constanţa!”.

Paula SOLOMON, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce-ai mah! Ii doare-n poola! Bine Perifane! Asa usor usor cu, complicitatea voastra, a mukanilor, care ati luat spagutza, s-au ridicat cipanii. De foca meru in calduri care se sparge-n figuri pe facebook si care a fost mana dreapta a lui mazare si care a semnat toate puzurile alandala in Constanta, nu ziceti nimic? Astia au distrus orasul.
2
0
Hai ca nu suntem toti atat de timpiti pe cat ne crede administratia PSD-ista! Cine este investitorul ?Cumva SC Lux et Veritas SRL? Si suprise: asociati: fiica lui Zelca!
4
2
Nae , te n goarna . al dreaq de atarnator moldo sarac. Ruptilor plecati dreacu inapoi in moldovioara scumpa
5
2
esti un analfabet pesedist...se specifica numele investitorului in art.:OZGUR..ti se pare nume de machidon? fmm de retard mintal
5
3
ce dezvoltator imobiliar nu sunt decat niste jmecheri machiidoni care profitand de legaturile cu fecalau i-si lasa rahatii prin toata cta,blocuri fara parcari,fara lifturi fara balcoane si facute cu zer de la branza de anul trecut
15
4
Ba astia cu comentariile invidioase, cu ce va ocupati voi? unde aveti cartea de munca bagata ?Cate taxe si impozite platiti la Primarie, ca un dezvoltator imobiliar plateste sute de milioane care se duc in concertele din Piata Ovidiu unde va duceti si va pozati ptr FB
2
23
Politia locala executa ordine nu fac din propie initiativa ceva . Sunt simpli executanti care sunt dresati sa multe numai cand stapani lor ii asmute . Politisti locali sunt tari si mari cu cei sarmani . Nu va inchipuiti ca aceste slugi au tupeu sa deranjeze pe cineva care poate ii va trimite la plimbare .
12
1
FELICIA SUGE PLUA!
4
3
Sunt curios cate locuri de parcare o sa aiba cladirea si mai ales unde ????
12
0
politia locala in frunte cu dogaru acopera neregulile din oras.Zica este agentul care ia spaga si avertizeaza pe infractori dar este acoperit de dogaru
16
0
CE MAI CONTEAZA UN ABUZ IN PLUS ?
9
1
Ha, Ha !!! Cunoasteti og 27??? Ma mir. Eu am depus sesizare in iulie 2017 si nu am primit inca raspuns
9
0
pt patitul ... de la 01:10 ... mestere , bine fac ca blocheaza tot ... intr-un oras fara infrastructura unde toate autorizatiile se iau cu spaga , in zone de case tu te apuci sa ridici blocuri pe care le vinzi repede si dupa aia trimiti oamenii la raja ca n-au presiune la apa , ca nu au unde sa arunce gunoiul , ca nu au locuri de parcare si alte alea ... Nu mai vorbim de spatii verzi si locuri de recreere . macar de ar putea cineva sa opreasca tot haosul asta . mai mergeti prin tara sa vedeti ce inseamna orase dezvoltate frumos pt locuitori ...
28
0
De aia mor ma, dau ordonante si legi doar pentru muritorii de rand. Cand cad ei in abatere, se asteapta 30 de zile pana moare pacientul. Pai de ce dai amenzi unuia care vrea sa-si refaca gardul si pe asta il lasi in pace? Pai mai e dreptate? Bah futuva-n gura de neam de traista si hoti, v-ati vandut pentru un galben. Si investitorul este Perifan, ginerele lui Zelca, ce va kkti pe voi.
21
2
Militia e apendicele primariei, nu face dreptate cand auziti de militie vedeti va de treaba. Bugerari platiti de primarie
11
1
Constanta Altfel , Rezeanu si Chitac au ajuns o anomalie a Constantei. Blocheaza orice PUZ fara sa isi arunce ochii pe el, reclama pe toata lumea si denigreaza orice inseamna investitie buna sau rea. Asemenea specimene nu fac altceva decat sa duca orasul intr-o mediocritate crasa si sa posteze Constanta pe locul 8 la nivel national ca si nivel de dezvoltare regionala. Asemenea specimene nu duc decat la intoarcere in timp si subdezvoltare. Rusine lor.
9
40
sunt curios cat a "costat" terenul si autorizatia de constructie.
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218