REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cine este și ce o recomandă pe Iulia Iurea pentru Primăria Valu lui Traian? Video

Cine este și ce o recomandă pe Iulia Iurea pentru Primăria Valu lui Traian? Video

Mirela PASCAL 10 aprilie 2024 | 00:00 2685

Iulia Claudia Iurea, viceprimarul comunei Valu lui Traian, È™i candidatul PNL la Primăria Valu lui Traian, s-a aflat în studioul Replica marÈ›i, 9 aprilie, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiectele în execuÈ›ie È™i viitoare, dar È™i despre candidatură È™i despre mentorul ei, Florin Mitroi.

Cine este si ce o recomanda pe Iulia Iurea pentru Primaria Valu lui Traian? VideoIulia Iurea, Mirela Pascal

În debutul interviului, Iulia Iurea a vorbit despre mentorul său, Florin Mitroi, È™i despre cum a ajuns să candideze la Primăria Valu lui Traian. „Lucrăm împreună de 20 de ani. Florin Mitroi este de departe mentorul meu, È™i nu numai al meu, cred că al întregii echipe din Valu lui Traian, pentru că este un om drept, un om ferm, un om care È™tie ce vrea È™i care ne-a pus la muncă în interesul cetățeanului.

Cine este si ce o recomanda pe Iulia Iurea pentru Primaria Valu lui Traian? VideoIulia Iurea, Mirela Pascal

Candidatura mea la primăria Valu lui Traian și candidatura lui Florin Mitroi la Consiliul Județean a fost privită pentru localitatea Valu lui Traian ca un proiect care se extinde evident și la nivel de județ. Am acceptat să candidez la primăria Valu lui Traian pentru continuitate. Ăsta a fost scopul, pentru continuitatea proiectelor, ale investițiilor, relaționarea cu cetățeanul așa cum ne-am obișnuit să o facem

Iulia Iurea, despre proiectele pentru Valu lui Traian

Iulia Iurea are în plan să ducă proiectele începute la bun final, dar îÈ™i doreÈ™te să îÈ™i pună amprenta, foarte mult, È™i pe educaÈ›ie. „Proiectele mele de suflet sunt cele legate de infrastructura È™colară sau cele de dotări ale unităților de învățământ. În derulare se află acum proiectul de grădiniță È™i creșă în zona F. Este început în anul 2023 È™i, cu siguranță, se va finaliza în toamna acestui an, urmând să luăm acreditările necesare. La fel, È™coala generală È™i afterschool-ul din zona F sunt proiecte în derulare. Avem liceul din Valu lui Traian, un proiect câÈ™tigat recent, pe programul PNRR. Este o È™coală verde, care va funcÈ›iona din resursă regenerabilă. Este un liceu proiectat pe câte 12 clase. Profilul liceului nu este încă stabilit, îl vom determina după finalizarea construcÈ›iei È™i după un sondaj făcut la Valu lui Traian să vedem care este nevoia copiilor, însă ne-am gândit È™i la o secÈ›ie de mecanică, asta ca un profil tehnologic. Ne-am concentrat să asigurăm infrastructura de bază la nivel de localitate. În acest an se termină cu proiectele majoritare însemnând reÈ›ea de apă, canalizare, reÈ›ea de gaz, asfaltare pe zonele care au mai rămas. Valu este o comună. Fondurile atrase pe un exerciÈ›iu financiară È™i permisivitate nu sunt foarte vaste. Proiectele se pot depune de la 1 milion de euro până la 2 milioane jumătate, astfel ai nevoie de mai multe exerciÈ›ii financiare È™i de un timp mult mai lung ca să acoperi o reÈ›ea stradală de 145 km. Am anunÈ›at recent că în parteneriat cu CFR È™i Ministerul Transporturilor vom construi o legătură între DN È™i partea de sud a localității prin realizarea unui pasaj suprateran. Localitatea s-a dezvoltat foarte mult în partea de sud. Sunt 2 cartiere noi din 2006 până în prezent È™i cumulează aproximativ 200 de gospodării”, a declarat viceprimarul din Valu lui Traian.

Valu lui Traian, pe loc fruntaș la capitolul absorbție de fonduri europene

Valu lui Traian a ocupat, ani la rândul, locul întâi datorita sumelor mari atrase din fonduri nerambursabile - la acel moment 2000 euro per locuitor - È™i în 2021 a ocupat poziÈ›ia 1 datorită cuantumului bugetului local. Și pare că se menÈ›ine pe podium. În mandatul 2020-2024, „Valu are o absorbÈ›ie de aproape 44 de milioane de euro. Proiecte realizare, în curs de implementare sau proiecte pentru care s-au semnat deja contracte de finanÈ›are”, a spus Iurea.

Cine este si ce o recomanda pe Iulia Iurea pentru Primaria Valu lui Traian? VideoIulia Iurea

Iurea: Îmi propun să continui abordarea lui Florin Mitroi

Cum va fi Iulia Iurea ca primar? „AÈ™a cum este È™i la momentul prezent, cu siguranță voi avea o schimbare de abordare È™i voi încerca să fiu cât mai mult timp prezentă printre oameni. Îmi doresc ca la Valu lui Traian oamenii să aibă aceeaÈ™i percepÈ›ie în continuare, să nu se simtă părăsiÈ›i. Îmi propun să continui abordarea lui Florin Mitroi.“ Întrebată ce a învățat de la Florin Mitroi, aceasta a răspuns: „Să nu minÈ›i niciodată È™i să nu dezamăgeÈ™ti“.

Interviul integral îl puteÈ›i urmări în materialul VIDEO de mai jos:

.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272