REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cine sunt agenţii economici implicaţi în lucrări de reabilitare la Crucea

Cine sunt agenţii economici implicaţi în lucrări de reabilitare la Crucea

Replica API 7 februarie 2019 | 00:00 244

SC Strabag AG Austria Sucursala Bucureşti România SRL urmează să înceapă lucrările de asflatare în perioada următoare în localităţile Gălbiori şi Băltăgeşti. Oil Company aproape a finalizat Drumurile Comunale 70 şi 71 din Crucea. De asemenea, SC Bulding Construct SRL din Piteşti lucrează la extinderea liceului din localitate.

Asfaltările se realizează cu fonduri europene, şi este posibil, pe viitor şi cu fonduri guvernamentale. “Avem două proiecte pe fonduri europene, şi anume asfaltarea străzi interioare Gălbiori şi Băltăgeşti. Contractul de execuţie a fost semnat firma Strabag AG Austria România, dar acţionariatul este din Austria. Licitaţia a fost organizată de noi. Toată procedura a fost verificată. Noi deja avem contractul semnat din decembrie 2018, iar cum vremea va permite, se va da ordin de începere a lucrărilor, dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare oamenii vor să înceapă la partea de pietruire, să pună piatră şi să ajungă undeva în mai la turnarea asfaltului. Sunt aproximativ 9 kilometri de străzi interioare. Mai rămân din şase, două localităţi pe care sper că vom primi finanţare pe fonduri guvernamentale, pe PNDL 3. Este vorba de satele Crişan şi Şiriu şi odată cu acest proiect din şase vom avea şase sate asfaltate. Bineînţeles cu completare şi la Stupina, unde am asfaltat în anul 2010, dacă îmi aduc bine aminte, şi au mai rămas două străzi, care nu au intrat în programul respectiv din cauza suprafeţei prea mari. Se depăşea suprafaţa aprobată prin fondurile europene”, a mărturist şeful autorităţii locale.

Licitaţie pentru canalizarea din Gălbiori

Primăria comunei Crucea va demara în curând procedura de achiziţie pentru canalizare la Gălbiori. “Organizăm procedura de achiziţie. Suntem în faza întocmirii caietului de sarcini pentru canalizare la Gălbiori. Mai întâi canalizare şi apoi asfaltare . Şi la Stupina avem proiect pentru canalizare”, a explicat primarul Gheorghe Frigioi.

DC 70 şi DC 71, finalizate în propriţie de 95%

Cât priveşte reabilitarea drumurilor comunale 70 şi 71, asfaltarea s-a făcut în proporţie de 95%. “Am sistat lucrările pe perioada iernii, pentru că se lucrează şi la două poduri, poduri care se află la intrarea în localitatea Crişan şi la intarea în localitate Şiriu, poduri refăcute, consolidate, modernizate să răspundă cerinţelor prezente. Oil Company se ocupă de asflatare acestor drumuri, ce leagă DN2A de Drumul European 65 şi facilitează accesul celor din Crişan şi Şiriu. Sunt drumuri care au fost asfaltate prin anii ‘70 şi de atunci văzuse doar o mixtură asfaltică. L-am refăcut cu tot ce înseamnă, cu piatră, cu ieşirele spre drumurile de exploataţie. Este un proiect destul de frumos, oamenii sunt încântaţi, de refacere în interiorul localităţilor a tuturor podeţelor, de acces în gospoădării, cu rigole de scurgere. Este un proiect de care era nevoie şi care mai are foarte puţin să fie finalizat”, a afirmat primarul Gheorghe Frigioi.

Este psobil ca lucrarea să fie gata la sfârşitul lunii mai 2019. “Din discuţiile cu constructorul vrem până la sfârşitul lunii mai să finalizăm lucrarea şi să facem inaugurarea în luna iunie că vine şi marea sărbătoare a copiilor, noi sărbătorim copiii, să fie un cadou, pentru că pe acel drum microbuzele transportă copii în centrul comunei”, a mai susţinut Gheorghe Frigioi.

Extinderea Liceului Crucea pe ultima sută de metri

Cu fonduri europene este extins şi liceul din comuna Crucea. Lucrarea a fost sistată pe perioada iernii, urmând să fie reluată de firma care a câştigat licitaţia, SC Bulding Construct din Piteşti. “Cât de curând lucrarea se reia, este şi aceasta realizată în proporţie de aproximativ 80%. Sunt făcute tencuieli, mai sunt de pus geamuri, ferestre, şi de realizat dotările interioare la grupurile sanitare, apoi adus mobilierul şcolar, pentru că şi acesta intră în proiectul de extindere”, a precizat Gheorghe Frigioi. Lucrarea a început în urmă cu un an.

Trei localităţi vor avea reţea de canalizare

Nu toate localităţile comunei vor avea canalizare.”Locuitorii din trei sate vor avea canalizare, asfaltare, apă. Vorbim de Crucea, Gălbiori şi Supina. În celelalte sate - Băltăgeşti, Crişan, Şiriu vor avea asfaltare şi apă curentă. Nu amenajăm reţea de canalizare în localităţile Băltăgeşti, Crişan şi Şiriu, deoarce numărul de locuitori este foarte foarte mic şi în scădere în acelaşi timp”, a precizat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care liceu mai mincinosule . Pinochio ce esti . Liceul nu va fi gata nici la anul dupa ce lai pus pe nepotatu director la firma de constructii si sau furat materialele in nestire . Acum a plecat si firma de constructii . Asa faci peste tot .
2
0
Ce canalizare,nu se poate folosi, atat de bine sa facut.
1
0
Lucrarile de canalizare in Crucea au fost facute de 2-3 ori dar nu au functionat niciodata, Laude si atat .
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272