REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CINSTITA Electrocentrale, cea care lăsa constănţenii fără apă caldă, ‘a iertat’ o parohie de datorii

CINSTITA Electrocentrale, cea care lăsa constănţenii fără apă caldă, ‘a iertat’ o parohie de datorii

Replica API 24 octombrie 2018 | 00:00 289

S-a prescris! CET rămâne cu gaură în buget de peste 30.000 lei

S-a prescris! CET rămâne cu gaură în buget de peste 30.000 lei

SC Electrocentrale Constanța și-a adus aminte, după ani de zile, că are un debit de recuperat de la o parohie din Constanța de peste 30.000 lei. Un debit survenit în anul 2008, în urma unor facturi la energia termică neachitate. În 2011, CET a demarat procedurile de încuviințare a executării silite însă, din lipsă bunuri urmăribile, aceasta s-a suspendat. La începutul anului curent, juriștii societății s-au gândit să revină asupra problemei, numai că a fost prea târziu. S-a prescris dreptul de a obține executarea silită!

CET a lăsat constănțenii aproape o săptămână fără apă caldă, așteptând ca RADET și Primăria Constanța să-i achite ”datoriile istorice” aduse în sarcina Regiei. motivând că, ”principalului său client, RADET Constanța, nu a înțeles să își respecte obligațiile de plată asumate contractual”, după cum susțineau reprezentanții CET, prin intermediul unor comunicate de presă. Iată că RADET nu este singurul client care nu și-a respectat obligațiile de plată, dar este singurul ”încolțit” în mod constant de reprezentanții CET pentru achitarea datoriilor. De ce spunem asta? Electrocentrale Constanța are de recuperat debite ”istorice” și de la terțe persoane, însă nu s-a deranjat prea mult să intre în posesia lor. În 2010, a depus o acțiune în instanță și a obținut obligarea unei parohii din Constanța la plata sumei de la plata sumei de 28.493,65 lei, reprezentând contravaloarea energiei termice furnizate în perioada februarie – martie 2008, și a sumei de 11.397 lei, reprezentând penalități convenționale calculate la 28.09.2009. În 2011, CET a obținut încuviințarea executării silite asupra bunurilor lăcașului de cult. Astfel, în perioada febrarie 2013 – iulie 2014, un executor judecătoresc a făcut toate demersurile legale pentru executarea silită, concluzionând în final că executarea nu se poate face din lipsă de bunuri urmăribile. Fapt pentru care, CET n-a mai întreprins nici un demers pentru executare silită, până în noiembrie 2017. După ani de zile, juriștii CET s-au gândit să revină asupra executării silite. Numai că, a fost prea târziu. S-a prescris dreptul de a obține executarea silită. Acesta fapt l-a decis instanța, care a dat câștig de cauză Parohiei Sfinții Împărați II Constanța, situată în Km 4-5. ”Admite contestația la executare. Anulează toate actele de executarea silită din dosarul de executare nr. 1/2018 instrumentat de BEJ Vasile Nicoleta. Dispune restituirea către Parohia Sfinţii Împăraţi II Constanţa, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1000 lei, achitată în dosarul nr. 4745/212/2018, pentru contestaţia la executare” se arată în minuta Judecătoriei Constanța. CET a formulat recurs, acțiunea fiind înregistrată la Tribunalul Constanța la sfârșitul lunii septembrie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca la bloc ramii dator o perioada radetul iti pune penalizari mai mari decit datoria dar biserica este iertata chiar daca preotii sint super bogati farataxe fara chitante cu 1 leu o luminare etc etc
4
0
cauta oferte la cartofi si ceapa aia pe care i-ati votat va sfideaza in fiecare secunda cu traiul lor de care se minuneaza si suedezii.De ce se minuneaza?Pt.ca intr-o tara cu frica de Dumnezeu dupa ce ai fost prins ca furi in secunda 2 demisionezi apoi ti se confisca tot apoi mergi frumusel la puscarie nu te plimbi in bmw ca Fagadau Dragnea si altii.Cei care au votat din simpatie sau interes psd sunt direct responsabili de acest dezastru national.
4
1
daca-i prindeti singuri, linsati-i pe burtosi.
4
1
Stire de rahat.
6
0
Adica biserica dupa ca ca nu este impozitata este si iertata de datorii. Duceti-va la dracu' popalailor ca sa va saturati de bani, ca banul e ochiul dracului, asa ca acolo apartineti!
6
1
Cinstita electrocentrale e la mufa cu ultrafericitul ciubotea ca popii sa nu plateasca factura.Sa platesca prostimea ptr ei si o sa vedeti tarife marite ca sa se recupereze banii ptr care popii erau datori
7
1
Gogule poti constata ca o .ugi Da aaa cu siguranta poti face asta.
1
8
Replica, constat ca v-ati vandut si voi PSD ului si lui Fagadau.
8
1
Cind dati drumul la incalzire ?-23 oct a trecut Replica pune-ti intrebare Radetului !
6
0
Nu mai dezvinovatiti radet-ul si aruncati pisica pe cet pt ca singurii vinovati de lipsa apei calde sunt cei de la radet. Daca era cu adevarat o masura abuziva radet-ul si primaria s-ar fi adtesat sigur instantei de judecata! Exista ada ceva?
12
1
daca era vorba de o familie care munceste din greu, cu copii si care abia se ajung si care desi muncesc nu se ajung si au acumulat datorii la intretinere si urmeaza sa fie evacuata, data-n strada, pe astia nu-i ierta, dar a iertat o parohie ca sa faca popii burtile si mai mari.
17
3
Sa le ia icoanele si cadelnita si... cota parte din coliva babelor.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108