REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cioloş îi îndeamnă pe românii din diaspora să se înregistreze pentru votul prin corespondenţă

Cioloş îi îndeamnă pe românii din diaspora să se înregistreze pentru votul prin corespondenţă

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 1091

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, i-a îndemnat, sâmbătă, pe românii din afara graniţelor să se înregistreze până pe data de 22 octombrie pentru votul prin corespondenţă, pe platforma www.votstrainatate.ro, scrie Agerpres.

Dacian Cioloş, foto bursa.ro.

Într-o postare pe Facebook, el a subliniat că pandemia "va face dificil" votul pentru cetăţenii români din străinătate, din cauza restricţiilor din ţările de rezidenţă. În acest sens, Cioloş a precizat că votul prin corespondenţă este "simplu şi sigur din punct de vedere sanitar".

Liderul USR PLUS şi-a însoţit postarea şi de un mesaj video, în care a precizat că următoarele alegeri parlamentare sunt "esenţiale".

"Acest vot prin corespondenţă poate să rezolve multe din problemele care au apărut cu această pandemie. Cred că dacă faceţi acest pas simplu puteţi demonstra o doză de implicare şi de responsabilitate, dar şi interes pentru ceea ce se întâmplă acasă. Ştiu că există acest interes, ştiu că vreţi să daţi o mână de ajutor ca lucrurile să se schimbe în bine acasă. Pentru asta e nevoie de votul vostru şi e important să folosim orice mijloc care să vă aducă la vot. Şi votul prin corespondenţă, mai mult decât acum patru sau cinci ani, este important şi este adaptat la situaţia de faţă", a spus Cioloş.

Pe 28 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă anunţa că peste 3.900 de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării s-au înscris pe portalul www.votstrainatate.ro pentru votul la secţie la alegerile parlamentare, iar peste 14.000 pentru votul prin corespondenţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bag pl in votul lor, vor toate datele, unde stai cum stai unde depui buletinu de vot, pai ce secret mai este acesta? Nu e vb ca votul e secret si eu daca zic toate detaliile nu vine dupa anaf peste mine? Mai bine lasa ca tot cine vor ei iese si noi nu avem beneficiu
0
1
Ma Dobre,am uitat sa-ti spun ca mirosi de la o posta.Sunt de acord cu tine,dar ia uite-te cum iti expui ideia.Mereu frustrat.Tu ai patit ceva nasol in viata ta,ma fato.Ai fost futut in cur cumva? Intreb,nu dau cu parul.
0
3
Ciolos indeamna? Cine pana mea e Ciolos ,in afara faptului ca a fost bagat in fata de unii smecheri ? Zau asa,ce are Ciolos in plus fata de un alt om simplu? Ce stie el sa faca? Daca stie ceva bun,de ce nu face acel ceva si se baga unde e prost? Poti fi un mecanic excelent dar prost bucatar,nu te baga la bucatarie! Ciolos nu e bun unde e acuma,absolut deloc,la fel ca Iohannis si altii.Mergeti la treburile voastre,pe bune,nu stricati ce nu stiti!!!
3
1
Deoarece romanii din fost ul exil si actuala diaspora nu mai vor sa voteze ptr nimenea nici PSD ,nici PNL ,nici USR ,nici UDMR ,din 90 incoace nu sa facut nimic pentru ei ,doar pentru capetele patrate ajunse pe functii,romanii au ajuns in tara sa traiasca intro democratie mimata.
0
1
O noua sansa de fraudare si prin corespendenta. Oricum PSD e pe duca. Stati linistiti. O sa fiti la butoane cum vreti voi.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212