REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cîrjaliu: 1.000 de lei este votul pe stradă, la Agigea. Video

Cîrjaliu: 1.000 de lei este votul pe stradă, la Agigea. Video

Mirela PASCAL 6 februarie 2024 | 00:00 6229

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, s-a aflat luni, 5 februarie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiecte, dar și despre alegeri. Cu această ocazie, edilul spune că se așteaptă la o campanie ușoară, deși, spune el, adversarii vor încerca, și de data aceasta, să cumpere votul cetățenilor.

Cirjaliu: 1.000 de lei este votul pe strada, la Agigea. VideoCristian Cîrjaliu, Mirela Pascal

În debutul interviului, primarul Cristian Cîrjaliu a vorbit despre proiectele din 2024. „Anul 2024 trebuie să arătăm ce am realizat în acești trei ani și, dacă mă vedeți astăzi zâmbind, înseamnă că am realizat lucrurile propuse: am dat școala în funcțiune, cea mai frumoasă școală din județul Constanța. Să nu uităm și plaja din Agigea... presa a spus că se va transforma în stațiune turistică. Vreau să punctez că acest lucru - e posibil îndeplinim anumite condiții. Pentru a fi stațiune, trebuie să ai obiective pentru tratament balnear, trebuie să avem baza de cazare. Într-adevăr, la Agigea s-a investit, s-au făcut spații de cazare, dar în regim mai mult individual, decât hotelier. Dezvoltăm în continuare localitatea, aducem investitori care construiesc spații. Agigea se va transforma în obiectiv turistic, dar ca să o transformi în stațiune, trebuie să consulți și cetățeanul”, a  spus Cristian Cîrjaliu.

Hotărârile de la Agigea, atacate de prefect, câștigate în instanță

Agigea e unica localitate din România care, în trei ani, a funcționat fără Consiliu Local. Cu toate acestea, proiectele au fost realizate, în baza unor dispoziții semnate de edil. Unele dintre acestea au fost contestate de prefect, spune Cîrjaliu: „Am câștigat un proiect de reabilitare a sediului primăriei, putem să continuăm proiectul de canalizare, mai avem un proiect aprobat pentru irigarea parcului Agigea, continuăm programul de asfaltări..., începem și-n localitatea Lazu lucrări de canalizare, acolo am mers pe două linii: pe zona industrială și rezidențială, alături de cel mai mare investitor din localitatea noastră. Avem și probleme... cu prefectul județului. Avem 5 hotărâri în instanță pe care le-am câștigat în fața prefectului. O să fac un memoriu către Guvernul României, pentru că e inadmisibil ca un reprezentant al Guvernului să atace hotărârile de Guvern. A vrut ca această localitate să nu se dezvolte...”, a spus primarul.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

Cîrjaliu: ne costă 1 miliard de euro un rând de alegeri

Schimbând registrul, am vorbit cu primarul și despre comasarea alegerilor: europarlamentare cu locale. Cîrjaliu vede cu ochi buni această idee, precizând că se vor economi mulți bani la buget. „Haideți să vedem partea realistă: ne costă 1 miliard de euro un rând de alegeri. Avem patru miliarde de euro... nu avem banii ăștia. De unde să-i ai?! Dacă poți să comasezi și în loc de patru să te coste două, de ce să nu faci asta?”, spune primarul.

1.000 de lei un vot la Agigea?!

Cât despre candidați... Cîrjaliu a punctat, încă o dată, că va candida pentru încă un mandat: „Eu candidez din partea PSD la Primăria Agigea. O să iau un scor foarte bun, excepțional, și o să am și foarte mulți consilieri locali. Mă întrebați pe mine ce scor am avut în 2020 când votul a fost la vânzare pe stradă cu 1.000 de lei și niciun organ al statului nu a  făcut nimic?! 1.000 de lei a fost votul pe stradă. Anul acesta, același agent economic se pregătește la fel să plătească oamenii: 500 de lei înainte, 500 de lei după... cu poza de buletin. Agigea anului 2020 a însemnat cumpărarea cetățenilor vulnerabili. Las organele statului să pregătească terenul de luptă.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

Interviul INTEGRAL îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212