REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cîrjaliu: Cherhanaua Pescăria lui Matei va fi scoasă la licitație, conform legii. Video

Cîrjaliu: Cherhanaua Pescăria lui Matei va fi scoasă la licitație, conform legii. Video

Mirela PASCAL 8 iulie 2023 | 00:00 11546

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, s-a aflat vineri, 7 iulie, în studioul Replica, unde a vorbit despre proiectele pe care le are în desfășurare, dar a discutat și despre referendumul privind demiterea sa din funcție. Totodată, Cîrjaliu a vorbit și despre situația firmei Sanda Fish, care deține Pescăria lui Matei în Agigea.

Cirjaliu: Cherhanaua Pescaria lui Matei va fi scoasa la licitatie, conform legii. Video

 În luna februarie, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a SC Sarda Fish SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, în dosarul în care patronii Pescăriei lui Matei din Agigea au fost trimiși în judecată, sub acuzația că au obținut terenul pe care funcționează afacerea cu documente false. Datcu a epuizat toate metodele de a scăpa de sancțiune, după ce Curtea Supremă a respins recursul în casație, o cale extraordinară de atac împotriva unei decizii definitive pronunțată de Curtea de Apel Constanța. Cu alte cuvinte, proprietarul de drept al imobilelor, în speță Marea Neagră SRL, trebuie să demareze procedurile în vederea intabulării construcțiilor, iar Sanda Fish să elibereze spațiul. Referitor la această chestiune, Cîrjaliu a declarat: ”Avem o hotărâre judecătorească irevocabilă și definitivă. Societatea Sarda Fish a fost condamnată pentru plata la 60.000 de lei amendă penală și toată cherhanaua de la Agigea trebuie să se întoarcă înapoi la Marea Neagră, care are datorii și este în insolvență... are foarte mulți bani de dat statului român, respectiv Ministerului Finanțelor Publice. Sunt tare curios dacă Ministerul Finanțelor Publice a început executarea acestei sume. Nu a început niciun fel de executare, pentru că dacă o făceau veneau și întrebau la autoritatea publică locală, la Primăria Agigea, ce bunuri există în patrimoniul acestei societăți. Nici Marea Neagră nu a făcut niciun demers. Reprezentantul societății Marea Neagră SA, lichidatorul, nu a făcut niciun demers pentru intrarea în posesie efectivă a acestei proprietăți. În posesia hotărârii s-a intrat de luni de zile. O să facem adresele necesare și o să ne lămurească Ministerul Finanțelor Publice despre ce e vorba. Știți că există o autoritate la nivelul Statului Român care recuperează creanțele din insolvență. Din informațiile pe care le avem la această oră,  pare că cineva a penetrat până la nivelul acelei societăți a Statului Român. O să venim cu documente. Toată lumea știe că nu sunt bani la Ministerul Finanțelor Publice. De ce nu se recuperează această sumă? O să vedem ce răspuns primim de la autoritatea statului român”, a declarat Cîrjaliu.

Cherhanaua va fi scoasă la licitație

Cherhanaua, ca și imobil, va fi scos la licitație publică, conform legii, a mai spus primaru din Agigea. ”Acest imobil a fost până acum prăduit. Poate să funcționeze ca și cherhana, dar în condiții legale, atunci când va fi achiziționată de un proprietar care va plăti prețul. Să nu uităm că în cazul acestui dosar penal și în hotărârea judecătorească existentă se dovedește foarte clar că SC Sarda Fish, prin acționar Datcu Matei, nu a plătit niciodată prețul. Banii nu au fost virați către societatea Marea Neagră. Acum e deschisă, funcționează. Văd că nu îi deranjează nimeni. Am făcut adresă. O să vedem ce ne răspunde Ministerul Finanțelor Publice”.

Mai multe, în materialul VIDEO de mai jos:

Cîrjaliu: Referendumul nu se va ține niciodată

Primarul din Agigea a vorbit și despre referendumul pentru destituirea sa din funcție. Acțiunea în instanță prin care reprezentanții USR au cerut obligarea Prefecturii Constanța pentru a debloca procedura de organizare a referendumului pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu a fost admisă de judecători. ”Eu aștept să se declanșeze acest referendum, care de fapt nu se va ține niciodată, din fericire sau din păcate, pentru în felul acesta am fi văzut despre ce e de fapt vorba. Spun că acest referendum nu se va ține niciodată pentru că instanța a stabilit foarte clar că este un anumit număr de semnături, 1860, care ar fi valide. Cu celelalte 90 de semnături, care sunt dublate, ce facem? Ce este foarte interesant este că în acest dispozitiv al instanței se precizează „Există o suspiciune rezonabilă că o parte din aceste semnături sunt false, așa cum au fost ele identificate de organele de urmărire penală” Adică autorii strângerii de semnături au falsificat semnăturile cetățenilor?Scrie negru pe alb în această hotărâre judecătorească. În condițiile acestea, mie mi-ar fi fost  rușine să mă duc cu astfel de date. Adică fur identitatea unor oameni, falsific semnăturile și după vreau să fac referendum cu semnături falsificate și dublate. Noi o să ne întâlnim la an, în luna iulie, pentru că abia atunci începe campania electorală și o să vedeți că eu sunt încă primarul localității Agigea. Ca un referendum să fie organizat trebuie să respectăm legea. Se poate organiza un referendum cu nerespectarea legii, dar cel care face acest lucru trebuie să își asume acest merit, pentru că bineînțeles vor exista consecințe. Să nu credeți că cineva va sta pasiv! Atâta timp când nu sunt îndeplinite condițiile legale și oamenilor li s-au furat semnăturile, discutăm cu totul și cu totul altceva. Li s-au furat datele de identitate și s-au folosit de ele!,a precizat primarul. 

Mai multe, în materialul VIDEO de mai jos:

Cîrjaliu, despre alegeri și proiecte

Schimbând registrul, Cristian Cîrjaliu a vorbit și campania din 2024, dar și despre proiectele pe care le are în lucru, unul din acestea fiind noua școală.

Listele sunt deschise. Sunt anumite persoane, care au o activitate infracțională foarte bogată și asta nu o spun eu, ci organele de cercetare penală și judecătorii, pe care îi aștept să se înscrie în competiția din 2024. Am înțeles că președintele de organizație PNL este un domn care a fost la PSD, la Pro România. Un domn fără relevanță pentru comunitatea noastră. Eu discut despre a fi competitiv. Terminăm în luna septembrie școala, când copiii vor putea învăța acolo. Este finalizată lucrarea în proporție de 99,9%. Sunt mici retușuri de făcut și urmează ca zilele acestea să încheiem procesul verbal de recepție. Școală pe care comuna Agigea o merită. Vorbim despre cele 4 sate, Agigea, Lazu, Sanatoriu și stațiunea Ion Borcea, care vreau să le aduc aminte unor profani ai administrației publice locale, au fost înființate prin legea 2/1968, legea 2/1989 și legea 290/2028. Să citească foarte bine ca să își dea seama despre ce e vorba. Comuna Agigea are 4 sate componente. Această școală la deservi toate aceste localități și este o unitate model la nivelul întregului județ Constanța. Aș fi vrut ca în fiecare reședință de comună să existe o școală de asemenea anvergură și capacitate. Vorbim despre 6 laboratoare, o grămadă de săli de clasă, 2 săli pentru clasa 0, sală de spor, 2 terenuri în aer liber, seră”, a încheiat Cîrjaliu. 

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272