REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cîrjaliu: Da, candidez pentru încă un mandat, la Primăria Agigea! Video

Cîrjaliu: Da, candidez pentru încă un mandat, la Primăria Agigea! Video

Mirela PASCAL 16 noiembrie 2023 | 00:00 3629

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, s-a aflat miercuri, 15 noiembrie, în studioul Replica, unde a făcut un bilanț al activității pe anul 2023. Edilul a vorbit și despre alegeri, despre politică și situația din PSD. Primarul, care deține funcție și în structurile de conducere a PSD Constanța, nu a vrut să dezvăluie nimic din culisele partidului cu privire la candidații pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean.

Cirjaliu: Da, candidez pentru inca un mandat, la Primaria Agigea! Video Cristian Cîrjaliu-stânga, Mirela Pascal-dreapta

În debutul interviului, Cristian Cîrjaliu a declarat că „lucrez la un proiect foarte mare, un proiect de un milion de euro, pentru comuna Agigea, proiect pentru care avem termen de depunere în decembrie. Încercăm să accesăm bani guvernamentali și fonduri europene pentru implementarea mai multor obiective pe care ni le-am propus, printre care asfaltare de străzi, în cartiere. Dacă mă întrebați astăzi câți bani avem în contul primăriei vă spun tranșant, 0 lei. Nu am mărit taxele și impozitele, nu am mărit alte dări. Astăzi avem zero lei pentru că am făcut plăți, noi astăzi suntem cu toate dările la zi către stat“. Legat de noile măsuri fiscale ale Guvernului Ciolacu, Cîrjaliu a declarat că „eu înainte să fiu primar al localității Agigea am fost administrator al unei firme private. Ca să pot să-mi dau seama cum afectează aceste măriri trebuie să treacă un an fiscal, eu nu pot să prevăd de azi pe mâine dacă fiscalitatea va fi așa de mare. Cash-ul de 50 de mii de lei este o măsură care nu este benefică, adică mediul de afaceri  trebuie să aibă o flexibilitate“, a spus primarul.

Cîrjaliu: Am adus un plus valoare localității

Cât despre proiecte... „Anul acesta am început lucrările de canalizare în localitatea Agigea în zona cartierul Lac, am încheiat proiectul cu școala din Agigea, am adus două autogunoiere, pentru colectarea gunoiului. Am închis proiectul de reabilitare a creșei din localitatea Agigea și proiectul de reabilitare a Centrului de Zi. Făcând o analiză a acestui an sau a ultimilor trei ani, având în vedere că am fost singurul reprezentant al cetățenilor din comuna Agigea ales legal, zic că mi-am făcut treaba foarte bine și am adus un plus de valoare localității în acești ani.“

Cât despre referendumul de demitere a sa, Cîrjaliu a declarat: „Am avut luni termen, instanța a cerut stadiul dosarului penal, pentru că este un dosar în care sunt mai mulți cercetați, dar fiind în cercetare, adică nu a ajuns în instanță, nu pot să discut despre acest proces decât în momentul în care este trimis în instanță. Acolo sunt foarte multe probe și foarte mulți făptuitori, multe persoane vor trage ponoasele din acest dosar“, a lămurit alesul șef din Agigea.

Cîrjaliu: candidez pentru încă un mandat!

Schimbând registrul, am vorbit cu primarul Cîrjaliu și despre politică și alegeri, dar și candidați la Primăria Constanța și Consiliul Județean. Primarul a spus că va mai candida pentru încă un mandat. „Da, candidez, ca să fie foarte clar pentru toată lumea, că mai aud că «domnule, ai zis că nu mai candidezi». Candidez pentru funcția de primar a localității Agigea, nu pentru alte funcții“. Dar dacă i s-ar propune să candideze pentru un loc în Parlament? „Sunt două lucruri distincte, alegerile pentru primar sunt înaintea alegerilor parlamentare. Vă spun eu, primul pe listă în anul 2024, la Senat, este Felix Stroe, deci nu am cum să fiu eu. Eu îl susțin pe Felix Stroe, susțin echipa de primari care este în spatele lui Felix Stroe“, a continuat edilul.

Cirjaliu: Da, candidez pentru inca un mandat, la Primaria Agigea! Video

Surprize pe lista candidaților, la Camera Deputaților!

Dacă ne-am lămurit, cât de cât, cum stă treaba la Senat, ei bine, pentru Camera Deputaților Cîrjaliu a aruncat bomba: „La deputați vă spun cert un singur lucru: cel puțin doi din actualii deputați nu vor mai fi pe listă. Pentru că nu au făcut nimic pentru comunitățile noastre“, a adăugat Cîrjaliu.

Provocat să ne dea câteva nume dintre posibilii candidați, Cîrjaliu îi ține la secret „ca să nu-i tăvălească alții. Noi știm ce oameni avem, am discutat și în cadrul partidului, știm foarte bine despre cine e vorba, dar o să vedeți surprizele de la alegerile din 2024“, a conchis primarul.

Mai multe declarații, urmăriți în interviul integral de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272