REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

City Park Mall își pune panouri fotovoltaice pe banii statului!

City Park Mall își pune panouri fotovoltaice pe banii statului!

Virgil STOIAN 31 decembrie 2022 | 00:00 2504

Odată cu scumpirile de energie și cu facturile exorbitante, care au început deja să apară, din ce în ce mai multe persoane și firme s-au reprofilat și încearcă o alternativă pentrua  reduce cheltuielile  Iar panourile voltaice sunt la mare căutare. Și Constanța Shopping City, care deține City Park Mall, și-a îndreptat atenția spre acest tip de energie și a aplicat, prin programul PNRR, pentru finanțare nerambursabilă. Chiar dacă nu a primit răspuns, compania a lansat achiziția pentru contractarea unei firme specializate care să se ocupe de instalarea sistemului fotovoltaic. Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 775 000 de euro.

Oare City Park a ajuns la fundul sacului, și are nevoie de sprijinul statului pentru a putea instala un sistem fotovoltaic? Constanța Shopping City a a lansat achiziția, în regim ”la cheie„ a unui sistem voltaic, cu puterea instalată de 703 kWp, în prețul achiziției fiind incluse și serviciile de proiectare, procurare, livrare și instalare a echipamentelor și punerea lor în funcțiune.

O parte din achiziție va fi finantață prin PNNR, pilonul I. Tranziția verde – Componenta C6. Energie, Măsura de investiții – Noi capacități de producție electrică din surse regenerabile, Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, exceptate de la notificarea ajutorului de stat. Perioada de execuție este de 8 luni de la data semnării contractului, data limită a depunerii ofertelor este de 16 ianuarie 2023, valoarea contractului fiind de 775 000 de euro.

City Park Mall

Potrivit informațiilor noastre, instalarea sistemului fotovoltaic se va face chiar dacă firma nu va reuși să obțină fonduri prin PNNR, costurile urmând a fi suportate integral de City Park Mall. Cu toate că nu s-a decis ce firme vor câștiga sprijinul prin PNNR, proiectul permite lansarea achiziției înainte de a se decide câștigătoarele.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mazare a zis ca evreii de la mall or sa planteze 10000 de copaci in parc .
9
0
Pana ii tranteste primarul un bloc sa faca umbra, ca in Mamaia Sat.
6
0
Se dau zilnic pensii nemeritate de 30000 de ron pe luna din taxele grele impuse de Guvern. V-am votat pentru Legea Pensiilor. Chitac si tu iei pensie mare fara sa fi muncit nimic in viata. Pune mana la treaba ca te faci praf ca politruc. Ai votat impotriva pensiilor ceapa matii
10
4
Mircea Banias , asta, trebuia de mult sa fie in puscarie !!!!!!!
7
2
ptr oamenii de rand nu se aproba sistemele de panouri fotovoltaice,ptr astia care au devalizat parcul se poate, o mizerie de mall, nici daca imi da pe degeaba nu as merge acolo, uuoo
10
3
ecologizata zona si apoi reconstruit parcul dupa planurile originale. Copiii lui mazare si nicusor vor face munca silnica in favoarea comunitatii pana la finalizarea lucrarii.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272