REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Clădirea unde a fost Secția de Chirurgie BMF va fi preluată de CJC și reabilitată! Palaz: Cineva a vrut s-o distrugă, s-o privatizeze!

Clădirea unde a fost Secția de Chirurgie BMF va fi preluată de CJC și reabilitată! Palaz: Cineva a vrut s-o distrugă, s-o privatizeze!

Replica API 18 octombrie 2018 | 11:58 882

Clădirile din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se află, de foarte mulți ani, în paragină. În trecut, mai exact până în 2003, în clădirile respective a funcționat Spitalul Municipal Constanța. Din cauza problemelor financiare ale spitalului, Ministerul Sănătății, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Constanța a decis, la data respectivă, ca unitatea spitalicească să-și piardă personalitatea juridică și să fie inclusă în cadrul Spitalului Județean Constanța, ca secție exterioară. Drept pentru care, din 2003 până în 2010, în clădirile de la intersecția B-dul 1 Decembrie 1918 cu strada Ferdinand au funcționat secțiile exterioare ale Spitalului Județean: Secția Medicală 3, Secția ORL, Secția Endocrinologie, Secția de Chirurgie Buco-maxilo-facială. La un moment dat, pentru a veni în sprijinul Secției de Endocrinologie, a fost contruită o clădire nouă în imediata vecinătate a celor deja existente, moștenite de la Spitalul Municipal. Noul imobil nu a mai fost însă finalizat, tot din cauza problemelor financiare. În urmă cu câțiva ani, vicepreședintele CJC Claudiu Palaz a demarat procedurile privind preluarea clădirii aflate în curtea Policlinii 2 și transformarea acesteia în Seviciul de Medicină Legală. În prezent, acesta funcționează pe strada Zmeurei, în condiții improprii.

Iată că, din nou, vicepreședintele CJC și-a propus să ”curețe” zona de clădirile aflate în paragină și a demarat procedura pentru a prelua imobilul unde a funcționat clinica de Chirurgie Buco-maxilo-facială, în vederea reabilitării și înființării altor secții medicale. Această clădire arată jalnic, atât în interior, cât și în exterior. Palaz spune că fosta administrație ar fi putut să caute fonduri pentru reabilitarea clădirii, însă nu s-a dorit acest lucru. ”Mă interesează să-i găsim o destinație medicală. M-am consultat cu cineva, lipsește o secție de reumatologie, ca să descoperi din pripă factorii reumatici din corp. Dar nu neapărat să aibă destinația asta. Sunt două etaje. E aproape cât policlinica de mare. Vreau s-o preluăm, s-o renovăm și s-o dăm în folosință. E păcat de ea”, a declarat, pentru Replica, Claudiu Palaz.

”Probabil că, în timp, cineva a vrut s-o distrugă, s-o privatizeze. Strategia a fost s-o lase în paragină. Clădirea e nouă, are o structură foarte bună, e praf la interior. Voit s-a lăsat așa. Când s-a reabilitat clădirea de la ICIL, putea să cuprindă fonduri și pentru clădirea asta”, a mai completat vicele. Acesta a depus proiectul privind preluarea clădirii de la spital, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de vineri, 19 octombrie urmând ca, mai apoi, să demareze procedurile pentru obținerea de fonduri. ”Am depus proiectul pe ordinea de zi, intră vineri în ședință. Să-l preluăm de la spital, ca să putem să investim, apoi o dăm înapoi. Nu se schimbă destinația. După cum arată, totul e praf, instalația electrică, de apă, tot. Îl fac pe fonduri proprii și tot îl fac. Vedem care-i valoarea lui, maxim un milion de euro. Dar nu cred că atât”, a punctat Palaz. Vreau să fac acolo o zonă medicală civilizată, va fi policlinică, clădirea reabilitate, IML-ul, toate în aceeași incintă. Nimeni nu le-a strâns pe toate la un loc cum vreau eu să fac acum”, a încheiat Claudiu Palaz.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Policlinica in aceeasi cladire cu medicina legala??? Parca nu suna bine.......
0
0
Bravo Palaz, macar tu sa faci ceva in orasul asta!!!
1
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108