REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Claudiu Palaz şi-a băgat coada şi în şedinţa Consiliului Local Municipal. Proiecte retrase, discuţii aprinse!

Claudiu Palaz şi-a băgat coada şi în şedinţa Consiliului Local Municipal. Proiecte retrase, discuţii aprinse!

Replica API 28 septembrie 2018 | 23:25 285

Nu-i ajunge doar Consiliul Judeţean!

Nu-i ajunge doar Consiliul Judeţean!

Consilierii locali municipali s-au întrunit, miercuri, 27 septembrie, în cadrul unei ședințe ordinare. Un număr de 66 de proiecte de hotărâre de Consiliu Local au fost trecute pe ordinea de zi, dar înainte de începerea ședinței patru au fost retrase pentru lămuriri suplimentare. De asemenea, au fost amendate două dintre proiecte şi au existat trei luări de cuvânt.

De precizat că unul dintre proiecte a fost retras la presiunile făcute de preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa), care a susţinut, anterior şedinţei, că la mijloc s-ar afla o „ilegalitate”.

Sorin Belu, reprezentant Barica Verde a deschis ședința, solicitând retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil birouri și alimentație publică, bd. Tomis nr. 49A, investitor SC Bueno Comp S.R.L. ”Am participat la comsia de urbanism, unde s-a înțeles că nu-i oportun ca în zonă să se construiască un P+4.l Am rămas surprins să văd acest punct pe ordinea de zi. În comisia 2, proiectul are aviz negativ. Cerem să nu avizeze acest PUZ, având în vedere că toate clădirile dintre Grand și Lupoaică sunt P+2, nu P+4”, a spus Belu. Acesta a solicitat și retragerea proiectul 62, care face referire la Regulamentul de acces în zona Peninsulară a municipiului Constanța.

”Primarul ne-a promis în august o dezbatere publică cu cetățenii și cu cei care au magazine și restaurante în zonă. Suntem în luna septembrie și nu am avut această dezbatere”, a punctat Belu. Referitor la cel din urmă proiect, agentul economic care-și desfășoară activitatea în zona veche a Constanței, Andrei Dușu, a precizat: ”Am înțeles că pentru închiderea Pieței Ovidiu trebuia să fie o dezbatere. Din toate asociațiile, întrebăm de ce, totuși, se închide? Dacă se închide total, neavând o cale de acces către restaurante e posibil să dăm afară oameni sau să închidem restaurantele. Nu s-a stabilit nimic până acum”. Remus Negoiță a luat și el cuvântul și a făcut o observații asupra unor proiecte privind vânzarea unor terenuri.

Revenind la convocator, consilierii au votat mai multe proiecte importante. Printre acestea se numără și proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2018 și cel privind execuția bugetului local pe trimestrul II pe anul 2018. Referitor la buget, liberalul Remus Rezeanu a avut câteva precizări de făcut: ”La execuția bugetului pe primele șase luni, am remarcat că se raportează cu mândrie economia sumei de 102 milioane lei, la capitolul funcționare și 7,3 milioane la capitolul investiții. În condițiile în care a început anul școlar, din nou părinții au fost puși să renoveze clasele, să pună parchet, să cumpere bănci, acum aud că există o școală unde părinții trebuie să renoveze gardul școlii.

Eu am votat proiectul la începutul anului crezând că sunt cheltuiți toți banii din buget. Acum constat că se fac economii și e păcat să punem, din nou, părinții să facă investiții în școli”, a spus consilierul, fără a primi, în schimb, lămuriri. Au mai fost aprobate proiecte privind acordarea de recompense financiare elevilor premiați la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și profesorilor îndrumători, dar și a celor care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat și a profesorilor îndrumători au fost premiați. Referitor la aceste două proiecte, Făgădău a precizat:

Mă mândresc că sunt primul primar ce premiază atât elevii, cât și profesorii. Această obligație nu e înscrisă în nici o lege. Este o dorință a mea propusă consiliului local. Toți cei premiați au mai mult o recunoaștere morală, din partea comunității. Mă mândresc că premiez sportivii constănțeni. Întrebați-i dacă din partea guvernelor, au primit, pânăa cum, aceeași recunoaștere. Da, voi premia, în tandem, și sportivii, și olimpicii”, a spus edilul.

De asemenea, s-a aprobat și proiectul privind premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv „Farul” Constanța care au obținut performanţe deosebite la competițiile internaționale oficiale din prima parte a anului 2018, dar și a celor din cadrul Liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța care au obținut performanţe deosebite la competiția internațională „Campionatul European de Canotaj pentru Juniori desfășurat la Gravelines - Franța".

Consilierii municipali au votat și aprobat proiecte privind vânzarea mai multor imobile, către persoane fizice, în conformitate cu ședințele civile definitive ale instanțelor constănțene. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 232/2018 privind aprobarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Consolidare structură de rezistență, supraînălțare și modernizare clădire și dotări sală de tenis de masă în cadrul Liceului Nicolae Rotaru din Constanța” a fost aprobat și el.

De asemenea, un alt proiect important care a fost votat de consilieri se referă la modificarea HCL nr. 279/2018 privind actualizarea devizului general aferent obiectivului de investiții „Consolidare structură de rezistență, supraînălțare și modernizare clădire și dotări sală de tenis de masă în cadrul Liceului Nicolae Rotaru din Constanța”. Din cele peste 60 de proiecte discutate în ședința de Consiliu Local, aleșii nu au aprobat două.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Aurel Vlaicu, al. Hortensiei și str. Cpt. Dobrilă Eugeniu, inițiator Nicola Cristian Nicolae, dar și proiectul privind completarea documentației anexă la HCL nr. 145/2009 privind aprobare PUZ – construire imobil S+D+P+M+4-6E+T - locuințe și spații comerciale, str. General Manu nr.60, teren în suprafață de 274,34 mp, proprietate SC Rezkozan Impex SRL. Drept pentru care, nici nu vor mai fi introduse pe ordinea de zi a ședințelor.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem nevoie de parcari pt masini,falalaule ..nu popice plantate pe trotuare
3
0
nu vreau sa stiu despre acest Palaz! de ce trebuie sa il promovati?? tot ce vreau sa stiu e un update in legatura cu situatia juridica a portiunii de curte a casei sale construita pe drumul public. Asta ma intereseaza!
7
0
DE CE SE CONSTRUIESTE DOAR INTRE BLOCURI SI NU SE CONSTRUIESTE IN PARCUL DIN FATA PRIMARIEI ?
9
0
Doar aranjamamete si nimic nu se munceste in primarie. Fagadau nu avem apa calda. Fagadau orasul este oribil se construieste haotic, unii nu au voie, altii au. Fagadau sunt cartiere pline de caini. Fagadau sunt cartiere fara lumina sau cu lumina slaba. Fagadau podul de la butelii stagneaza, ai mintit ca o sa fie gata. Fagadau Cazinoul ai mintit ca o sa fie gata. Sunt prea multe de spus
10
0
Replica, inca nu ati raspuns la sutele de intrebari care sunt interesele dvstra cu acest Palaz. Il promovati, il scoateti in fata, care este de fapt treaba? Stim toti cititorii ca aveti casuta postala ptr plicuri la Rest Dorna dar nu e cazul sa o lasati mai moale?
8
1
felicitari, dle Belu, sunteti singurul care lupta pt vestigiile acestui oras. Rusine opozitiei ca pune umarul ca distrugerea Constantei!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272