REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

„Clubiștii“ iau țeapă: Mamaia și Vama Veche, goale de 1 mai!

„Clubiștii“ iau țeapă: Mamaia și Vama Veche, goale de 1 mai!

Replica API 17 aprilie 2020 | 16:36 3432

1 mai este, pentru litoralul românesc, precum un fresh de portocale băut dimineața de un om ce se dedică unui stil de viață sănătos, îi dă energie. Cam așa este și această perioadă pentru stațiuni precum Mamaia sau Vama Veche, un start fresh, în forță. Sau cel puțin așa stăteau lucrurile până în acest an, când turismul se confruntă cu o criză severă din cauza pandemiei de coronavirus și startul sezonului estival, în cel mai bun caz, se va da pe data de 1 iunie.

Mamaia și Vama Veche funcționau la capacitate maximă în weekend-ul de 1 mai

Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, a vorbit despre punctele principale de atracție ale litoralului românesc, Mamaia și Vama Veche, două stațiuni, care an de an atrag turiști din țară și din toate colțurile lumii. „Întotdeauna de 1 mai, în ultimii ani, Mamaia și Vama Veche, funcționau la capacitate maximă. Aceste stațiuni sunt cei doi mari poli, cele care deschid primele litoralul și de asemenea, cele care închid ultimele. Sudul litoralului se dezmorțește mai greu, după ce încep vacanțele școlare, pentru că acolo există hoteluri pentru familii cu copii. Tiparul acelor stațiuni este orientat către tratament, familiști, etc. În schimb, Mamaia și Vama Veche, se găsește acel segment de tineri, împătimiți de distracție”, a spus Corina Martin.

Stațiunea Mamaia se umplea prin astfel de evenimente

Evenimentele care dădeau startul distracției în stațiunea Mamaia, cu ocazia weekend-ului de 1 mai, Sunwaves sau Festival du Bonheur, nu se vor mai regăsi anul acesta în planurile multor turiști, cel puțin în perioada următoare. „Hotelurile din Mamaia, Mamaia Nord și Vama Veche sunt goale în acest moment. Hotelurile și cluburile de noapte atrăgeau turiști, însă beneficiau și restaurantele și alte atracții. Întreaga stațiune Mamaia avea de câștigat. Toți operatorii economici din Mamaia, fie că aveau un magazin, o farmacie, restaurant, o gogoșerie, toți aveau de câștigat. De 1 mai, organizam multe evenimente. Să ne amintim de Festival du Bonheur din Mamaia Nord. În fiecare an făceam o deschidere a litoralului cu astfel de evenimente. Sunwaves, care are fanii săi și mulți turiști străini. Prin astfel de evenimente umpleam stațiunea. Aveam evenimente pentru mai multe targeturi”, mai precizează, Corina Martin.

Putem vorbi de milioane de euro pierdute în acest context

Președintele FAPT, Corina Martin, a spus că afacerile de pe litoral pierd în contextul pandemiei de coronavirus mai multe milioane de euro, deoarece nu își pot începe activitatea în mod normal, pe data de 1 mai. „Toată această masă de antreprenori cu aceste afaceri, nu încasează nimic. Vorbim de câteva milioane de euro, care ar fi fost încasările primului weekend de sezon. Acest weekend de 1 mai era un foarte bun start. Deschideai cu casa plină. Asta înseamnă că aveai venituri încasate, rulai personalul, reușeai să îi pregătești și imaginea dată de litoral la sfârșitul sezonului era una foarte bună. Acum va fi greu, deoarece vom porni motoarele din senin, undeva prin iunie, să sperăm, dar eu nu cred că cineva este pregătit cu evenimente mari”, mai spune ea.

Trebuie să îi convingem pe români să vină spre mare

Corina Martin trage un semnal de alarmă în ceea ce privește implicarea autorităților locale, într-un plan ce vizează redresarea economică a litoralului românesc. „Nu cred că Primăria Constanța și Primăria Mangalia s-au pregătit pentru un calendar de evenimente. Din păcate, toate aceste lucruri ne vor prinde total descoperiți. Hotelurile pot să deschidă imediat, dar dacă nu ai evenimente și mai ales într-un atât de greu, lucrurile vor merge foarte foarte greu. La nivel european se fac recomandări din partea Parlamentului European ca cetățenii să nu își programeze vacanțele de vară. Este grav acest avertisment. Ne salvează tichetele de vacanță, dar dacă nu ne facem temele foarte bine și repet, primăriile nu au nici măcar departamente de turism, nu știu cine va mișca aceste rotițe. Trebuie să îî convingi pe români să vină spre mare în alea două luni rămase”, mai spune președintele FAPT.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de 1 mai la Mamaia in cluburi erau numai drogati.
4
0
Foarte bine, doar asa nai stopam si consumul de droguri.
6
0
si atunci de ce plangeti ma ca n-o sa aveti turisti daca tot sunteti smecheri?ia arata-ne tu cum o sa mentii hotelurile asa un an fara turisti si fara ajutor de la stat ca tot esti ciumek.poate va smulge cineva covoru ala rosu de sub picioare zic si eu da ati merita multi,multi ani de puscarie la furtul colosal facut.
2
2
Sa ma pis pe toti cocalarii si pe toate cluburile din mamaia.Mare paguba ca nu vin pe litoral.Statul si asa nu castiga mai nimic la cata evaziune se face.
10
1
Operatorii din turism au bani pusi deoparte sa traiasca bine cel putin 10 ani. Cand spun 10 ani ma refer la cei mici. Asa ca vara asta reprezinta o vacanta binevenita. Pentru salariati este mai rau, adica pentru voi.
10
5
Domrmiti pe voi. Poate ala de la Nuba face jumi juma cu statul ca face evaziune......dar vezi ca poate pentru clubul ala vin 1000 de oameni pe weekend ......care dorm undeva....mananca undeva...se imbraca de undeva......dar cand esti controlor la ratc nu poti sa gandesti prea departe
4
13
Ce inseamna sa fi dobitoc sa nu sti cum functioneaza economia sezoniera........ de ce sa faca baietii cu cluburile 1mil de euro pe vara daca eu fac foamea si sparg seminte in tabacariei, prostime multa si invidie
0
10
Tot zice presedinta asta de milioane de euro necastigate nu pierdute Dar cand se castigau, plateau mucanii taxe ? Aveau carciumile pline si taiau bon pentru 3 chifle si 2 beri Noroc. Sa mai linga acum din cheagul si furaciunile facute in anii trecuti
15
2
Teapa ia tot litoralul , ia chiar shi mata, stirist de 2 lei
4
3
dada veniti spre mare...ca autostrada e in lucru de anul trecut. se circula pe 1 banda...hartoape...veniti aici la mare sa va facem japca...25 de lei o ciorba... noi nu ardem pa fratii nostri
5
3
Cu ce dracu tine nuba orasul in viata, ea explica tu ce intelegi. Ai prins din zbor textul asta, hai curaj. Am intrat aici ca m-a indus titlul in eroare, credeam ca se vorbeste despre cubisti braque, delaunay, picasso, metzinger. Nicio sansa, aici user-ul Constantean baleste si el la evazionisti, nu intelege cum se petrec lucrurile, dar da si el din coada ca grivei, daca-i intinde vreun smecher din intamplare mana.
12
2
Doamneee, ce gramada de prosti, toti astia care au lasat comentarii pana acum....nu inteleg nimic pampalaii din parghiile economice care tin orasul asta in viata! Noroc ca nu se intampla lucrurile dupa mintea lor creatza
2
15
De Corina vrea actiune
10
1
Futu-va dumnezeul si altarul mamilor voastre de drogate inghititoare de sperma si pensati cu glenze goale!!!!!!!!!!!!!!!!
18
3
Doamne, ce bine este asa! Ce liniste, ce frumos! Fara curve, prosti si idioti. De nu s-ar mai umple si televiziunile cu stiri privind asa zisele mari vedete in izolare, tare bine ar fi.
24
2
rade iarasi..primavara...peste campuri peste plai..veselia umple tara...c-a venit..intai de mai....ce vremuri..ce fetite cu bucile goale si plamanii expusi la vedere..ce vremuri...cand parasutele faceau...bani cu sacii...litoralul pentru toti...ACASA...toate cele bune...va pupa..coroana-kurului...
15
2
Ce pacat o fi cazut pe capul nostru, al romanilor, sa nu putem merge la mare anul asta? Si cati asteptau sezonul estival: cluburi cu preturi de Coasta de Azur, pensiuni cu preturi de Paris, taximetristi cu Rolls Royce, politisti cu buzunare goale si drogalai simpatici care trag de 5 ani doar pentru a incerca ceva nou. Unde sunt romancele: buzele tale, doua sarmale si strainii dornici de aventuri noi in estul Europei? Astea sunt adevaratele probleme nu bolnavii de cancer, lipsa industriei si economia in haos, lipsa sigurantei publice samd ...
28
1
Greu anul asta drogatilor
28
0
Ce-a facut toampa asta pentru turismul de pe litoral? Mult! Foarte mult! Cel mai mult a cheltuit din banii orasului, stransi cu japca de Verginica pusa de Pastaie sa-i stranga cotizatie. Banii sau dus pe apa sambetei, nu au adus niciun turist, cel mult fetitze pentru imparat. A fost ea la vreun targ international? A adus vreun tour operator strain? Cateva sute de avioane cu turisti pe vara? Nimic! Turisti de hamsie, porumb fiert si bere la per, multa mizerie si galagie. Aruncati-o fratilor la gunoi pe Corina, cea care n-a fost in stare sa tina prpria agentie de turism say ati uitat de Mistral?
26
0
Si eu aveam in congelatoare niste carne de acum trei sezoane,n-am scapat de ea cu carantinatii astia!Asta e,mai astept un an!
16
0
Care se crede mare presedinte de asociatie... Nu a facut nimic pana acum pentru litoralul romanesc. A facut, doar pentru ea. Sa ii fie rusine, caracter infect.
23
1
Drogalaii sunt in sevraj hahaha
19
0
Aaaa, cum asa? Pai unde mai tepuiesc eu fraierii cu wiscky facut in beci si sampanie de kkt? Pffff, si ce planuri aveam. Unde isi mai etaleaza acum ratustele boticurili si silicoanili? Vaiiii, si ce sperante aveau ele...
20
0
se apuca de oierit
22
1
Ce se fac nevestele casnice ale unora din constanta gen neveste de consilieri locali,judeteni, neveste de banii gata si multe altele? Stresate in casa saracele de ele ? Fara sa iasa la club sau cafenele? Fara barfa si fara sa isi etaleze boarfele , masinile si telefoanele? Mai stati si acasa parazitelor si aveti grija de copii!
31
0
Neversea am inteles ca se transforma in Lostsea, poate asa primesc banii inapoi cei ce au inchiriat apartamentele si maghernitele in acea perioada
20
0
Mai vine. Pula pelitoral
20
2
E bine si asa. Mai putina golaneala e binevenita.
27
2
Doame ajuta poate anuleaza si neversea ca sa nu mai suportam toti aurolacii care cacalesc si mascaresc plaja orasului. Trebuia sa-i duca in plm pe camp nu in mijlocul orasului si pe plaja sa o blocheze. Sunt obligati mii de constanteni mizeria asta de sloboz-sea ca sa isi umple buzunare cativa. Mars la munca. Daca ma duc eu si vreau sa in horiez o bucatica de plaja trebuie sa ling nu stiu cate cururi de machidoni, poate poate ma lasa sa le sug si pwla, sa le pup inelele, sa te oblige la spagi... si mici atunci nu esti sigur ca primesti altceva decat un scuipat.
27
0
corect spus era clubistii si evazionistii iau teapa!!!
25
0
In sfarsit, Mamaia redevine a constantenilor; o sa avem si noi loc de parcare cand mergem la plaja !
28
3
sa traim si noi normal fara parazitii societatii adica smecherii de carton
29
1
Stati acasa,stam si noi un sezon linistiti!
28
3
maimstati dreq drogalailor acasa.Erau cozile acummde km,prostanii cu motoare le ambalau,cum altfel,ca prostii.panaramele la cratita!mai respiram putin aer!
27
3
Ceva bun a adus si pandemia
27
0
cu ce am gresit? si pe timp de pandemie e promovata aceasta femeie, ea viseaza calendare de evenimente. Multumim ca ne-ati iertat, ca macar in saptamana Mare nu avem poza cu CM.
31
3
Cica milioane pierdute. Nu ai cum sa pierzi ceva ce nu ai avut. Eventual poti spune milioane necastigate. Mare paguba
38
2
Articolu' pulii!auzi,clubistii.....cocalarii,manelistii poate!
35
0
Adevarul e ca in ziua de azi nu prea gasesti vreun club pentru oamenii de rand. Ce e la summerland e intr-adevar un paradis al interlopilor si ceva pustime de bani gata care nici nu intelege ce cauta acolo. Ce se petrece in vama in schimb mi se pare dezumanizare.
38
7
In mamaia nord se duc pejtii, curvele si inerlopii, iar in vama veche boschetarii in devenire. Niste gunoaie si unii si altii.
53
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272