REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Clujul supraveghează populația prin intermediul dronelor, dar nu a văzut haosul de pe aeroport

Clujul supraveghează populația prin intermediul dronelor, dar nu a văzut haosul de pe aeroport

Replica API 10 aprilie 2020 | 22:59 1095

Ceea ce era o recomandare venită din partea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, în urmă cu câteva zile, în legătură cu îndemnarea populației să poarte măști de protecție, începe să aibă caracter obligatoriu în mai multe județe din țară. Hunedoara, Maramureș, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani și Prahova, Alba, Buzău, ar fi deja județele în care autoritățile ar fi luat măsuri obligatorii în acest sens.

Clujul, din nou la alt nivel: monitorizarea cetățenilor prin intermediul dronelor

Clujul nu a ales un model strict, prin care obligă populația să poarte materiale de protecție, însă a venit cu un model inedit pentru România. Clujenii vor fi supravegheați de autorități cu drone. Joi, 8 aprilie, Prefectura a transmis că această măsură a fost luată cu scopul de a transmite populației un mesaj clar de descurajare în cazul nerespectării dispozițiilor din ordonanțele militare. Prin acest sistem de supraveghere, vor fi transmise și mesajele audio de informare, care erau efectuate până în prezent de echipajele poliției. Însă, de menționat este și faptul că, în plină pandemie, românii s-au calcat în picioare în faţa Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca pentru a ajunge mai repede să se îmbarce în charterele care îi vor duce în Germania, la muncă. Imaginile cu înghesuiala au fost suprinse joi, 9 aprilie

Mariana Gâju

Comuna constănțeană, Cumpăna, a impus purtarea măștilor de protecție

Deși la nivelul județului Constanța nu a existat nicio directivă clară în acest sens, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a anunțat, miercuri, 8 aprilie, că purtarea măștilor și a mănușilor de protecție, devine obligatorie în spațiile publice din comună.

La nivelul județului Constanța rămâne doar o recomandare

Constanța nu se află printre județele în care măsura devine obligatorie și nu se știe pe viitor dacă aceasta va deveni literă de lege. Autoritățile de malul mării au spus că această măsură nu poate fi luată deocamdată, deoarece nu s-a luat o decizie la nivel național, iar oamenii nu pot fi obligați să poarte măști și nu pot fi sancționați legal pentru acest lucru. Reprezentanții Prefecturii au spus totuși că vor discuta această chestiune și că vor vedea zilele viitoare dacă este cazul să se ia această măsură și la nivelul județului Constanța. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va hotărî acest lucru.

Nouă județe și alte câteva orașe au adoptat deja această măsură

În România, în momentul de față, există nouă județe în care autoritățile au decis ca populația să poarte măști de protecție sau orice alt substitut, în momentul în care ies din locuința proprie. Acestea sunt: Hunedoara, Maramureș, Galați, Vaslui, Iași, Suceava, Botoșani, Buzău (doar în cazul orașului) și Prahova. În județul Vrancea, primarul din Focșani a solicitat Prefecturii să impună această măsură, iar în județul Alba, măsura a fost luată la nivelul orașului Câmpeni.

Raed Arafat

Raed Arafat: Acest comportament poate reduce răspândirea virusului

Șeful DSU, Raed Arafat, a recomandat cetățenilor din România să poarte mască de protecție sau orice alt substitut, pentru a preveni răspândirea virusului, totodată, el a oferit exemplul altor țări, care au recomandat acest lucru. „Luând în considerare modul de răspândire a virusului, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate. Este cunoscut faptul că nu prea găsim măști simple în piață și faptul că în cazul în care găsim, prețurile pot fi exorbitante. De aceea, au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă”, a declarat în urmă cu câteva zile, Raed Arafat.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este una dintre tarile frumoase ale continentului dar oamenii sunt CEI MAI DE CACAT!O natie de HOTI de "capul plecat sabia nu l taie" si UITE si REZULATUL!
0
0
Stie primrita ce face. A vazut niste imputite din Cumpana cum circula ca oile bete pest tot.
1
0
Clujul este un judet si oras umflat cu pompa de presa tonomat din Romania. Si de multi romani cu limba pufoasa carora le place sa linga orice si sa si injure orasul in care traiesc-ma refer la constantenii care pupa clujul in cur. Orasul Cluj este plin de infantili. Ce s a intamplat astazi este o dovada clara! Ma intreb daca aduceau ca la Constanta unde cazau 1500 de oameni? La cort ca la Untold sau Electric Castel?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212