REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

COD PORTOCALIU. De fiecare dată când plouă straşnic, constănţenii au nevoie de... bărci!

COD PORTOCALIU. De fiecare dată când plouă straşnic, constănţenii au nevoie de... bărci!

Replica API 5 iunie 2018 | 00:00 285

Nervi puşi la încercare în cartierele Palas, Coiciu, Compozitorilor, Poarta 6 şi zona Delfinariu,

Nervi puşi la încercare în cartierele Palas, Coiciu, Compozitorilor, Poarta 6 şi zona Delfinariu,

Ploaia de luni după-amiază şi vijelia i-a pus, din nou, în încurcătură pe constănţeni. Străzile au fost inundate, traficul s-a desfăşurat cu dificultate, iar nervii au fost întinşi la maximum! Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă au depăşit 35 de l/mp, iar vântul a atins la rafală 10 m/s, astfel că, puţin după ora prânzului a fost instituit codul portocaliu de ploi şi vânt.

Mai multe străzi din cartierele Palas, Coiciu, Compozitorilor, Poarta 6 şi zona Delfinariu, din municipiul Constanţa au testat nervii constănţenilor, la ploaia de luni, 4 iunie a.c.. Echipajele RAJA au intervenit la zeci de solicitări, cu vidanje şi pompe de mare putere.

„În urma atenționărilor meteo de precipitații abundente pentru judetul Constanța, la nivelul RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine, fiind constituite 13 echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanța, respectiv 16 echipe pentru restul județului, dotate cu utilajele necesare - wome, vidanje și pompe de mare putere.

Din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat în total 22 de reclamații, dintre care 5 din orașul Năvodari, 4 din Ovidiu - străzile Delfinului și Pescarilor, 2 din Mangalia – str. Oituz și 11 din municipiul Constanța, cele mai multe sesizări vizând cartierele: Palas, Coiciu, Compozitorilor, Poarta 6 și zona Delfinariu.

Echipele de intervenție au răspuns la toate aceste solicitări, iar la ora actuală toate sunt în curs de rezolvare. Totodată, pentru a putea răspunde cu promptitudine, echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze în toată această perioadă.

Facem un apel catre toţi abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situatii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.924”, au transmis reprezentanţii RAJA.

„Vom fi sinistraţi în Compozitorilor!”

Indignaţi, locuitorii din cartierul Compozitorilor au reclamat faptul că, deşi străzile din zonă au fost asfaltate recent, nu au putut ţine piept ploii! Nici bine nu a început să plouă, iar străzile din cartierul constănţean Compozitorilor erau deja inundate! De exemplu, intersecţia străzile Constantin Bobescu şi Tiberiu Brediceanu a fost inundată. Strada C-tin Bobescu a fost asfaltată în noiembrie 2017, iar strada Tiberiu Brediceanu a fost asfaltată în primăvara acestui an. „Canalizarea este mai sus decât nivelul străzii, deja sunt gropi în asfalt şi dacă astfel se întâmplă la o banală ploaie, când va ploua în rafală, vom fi sinistraţi!”, a reclamat o constănţeancă.

F.B., L.C.

https://www.replicaonline.ro/video-asfaltari-in-cartierul-compozitorilor-pana-seara-tarziu-ce-spune-confort-urban-despre-lucrari-336020/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei de la Edil urban nu stiu sa tina cont la asfaltarea strazilor de linia de cea mai mare panta a strazilor, asfalteaza strat dupa strat fara decapare si ridica si gurile de canalizare.In aceasta situatie imobilele ramin mai jos ca strada si normal ca se inunda.Apoi Raja nu are o retea adegvata de scurgere a pluvialului, iar cetatenii arunca gunoaie si infunda putinele guri de canalizare.
5
0
cartier de cartier compozitorilor lucs maxim
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367