REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Codin Maticiuc îi susține proiectele lui Horia Constantinescu. Video

Codin Maticiuc îi susține proiectele lui Horia Constantinescu. Video

Mirela PASCAL 22 mai 2024 | 00:00 4040

Horia Constantinescu s-a aflat marți, 21 mai, în studioul Replica unde a vorbit, printre altele, despre întâlnirea de grad 0 cu Stelian Ion. Candidatul PSD la Primăria Constanța ne-a dezvăluit ce au discutat, dar s-a arătat și dezamăgit de atitudinea pe care contracandidatul său a avut-o, ulterior. Totodată, candidatul PSD a vorbit și despre Codin Maticiuc și susținerea pe care acesta i-o acordă, în campania electorală.

Codin Maticiuc ii sustine proiectele lui Horia Constantinescu. Video

În debutul interviului, Horia Constantinescu a vorbit despre întâlnirea cu Stelian Ion și despre discuția pe care aceștia au avut-o. „Acolo se afla împreună cu întreaga lui echipă, ne-am salutat, am dat mâna... mi se pare o atitudine civilizată, până la urmă, nu ne-am făcut niciunul celuilalt ceva. Din păcate nu am înțeles atitudinea lui Stelian Ion după întâlnirea din centru vechi al Constanței. A comentat ceea ce eu am postat, acuzându-mă că l-am fotografiat fără acordul lui. Eram într-un spațiu public, filmau și colegii lui și nu mi s-a părut nimic nelalocul lui, tocmai de aceea am vrut să transmit un mesaj constructiv. Poate am fi reușit, la un moment dat, toți candidații, să avem o dezbatere publică, să ne susținem în fața constănțenilor proiectele, nu numai pe materialele electorale, ci și într-un mod mult mai bine fundamentat”, a declarat Horia Constantinescu.

Codin Maticiuc ii sustine proiectele lui Horia Constantinescu. VideoStelian Ion și Horia Constantinescu

Ce l-a deranjat, mai exact, pe Stelian Ion? „Mi-a lăsat un comentariu la postarea mea. Mi-a comentat: «Dacă tot îți faci poze cu mine pe ascuns și încerci manipulări ieftine, spune-le oamenilor și ce ți-am zis acolo. Hai că poți». Îmi atrăgea atenția că trebuia să citesc materialul lui electoral, i-am spus că l-am citit și că mă bucur că unele dintre ideile mele lansate în 2020 au fost preluate. Am spus că mesajul meu e unul constructiv și că-mi pare rău că nu a înțeles acest aspect. Dacă nu aș fi răspuns salutului tău, m-aș fi descalificat eu, ca om. Cred ar trebui să privim campania electorală ca pe o competiție de idei. Nu i-am cerut prietenia lui Stelian Ion, am discutat proiectele pe care pretinde că știe să le implementeze”, a adăugat Constantinescu.

Cu Marcel Ciolacu, în mijlocul constănțenilor

Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat, recent, la Constanța, iar candidatul PSD la Primăria Constanța a profitat de prezența acestuia și l-a luat în mijlocul constănțenilor. Care este feedback-ul? „Reacția oamenilor a fost extraordinar de pozitivă. M-a bucurat faptul că am putut merge, de exemplu, să vedem Cazinoul din Constanța și să vedem evoluția proiectului de acolo pentru că actuala administrație se laudă cu acest proiect ce este, de fapt, finanțat de Guvern prin Compania Națională de Investiții. Este un proiect al Guvernului, nu al Primăriei Constanța. Am putut face câțiva pași pe jos pe lângă Comandament spre Piața Ovidiu, pentru că îmi doream foarte tare să atrag atenția la mai multe situații și anume vestigiile, săpăturile arheologice din zona Centrului Vechi, lăsate într-o stare de degradare, într-o totală nepăsare de către actuala administrație publică locală și solicitam să găsim o variantă de a finanța săpăturile în continuare și protejarea acestor descoperiri cu ajutorul fondurilor guvernamentale. De asemenea am arătat primului ministru clădirile în proprietatea guvernului aflate într-o avansată stare de degradare, inclusiv AFIR, și tot ce ține de agricultură. Sunt două structuri, una spre centrul vechi între zona de promenadă clădirea principală și mai multe structuri în spatele acestora ce ar trebui regândite și renovate împreună bineînțeles cu toate clădirile administrației publice locale și de ce nu și cele aflate în proprietate privată“, a spus Horia Constantinescu.

Codin Maticiuc ii sustine proiectele lui Horia Constantinescu. VideoMarcel Ciolacu, în mijlocul constănțenilor

Candidatul PSD la Primăria Constanța are planuri și pentru Portul Tomis. „Eu cred că întreaga zonă trebuie regândită, în primul rând trebuie să înțelegem că avem nevoie de parcări suplimentare pentru tot centrul vechi, nu putem pune mașinile una peste cealaltă. De asemenea, trebuie să mai luăm în calcul că tot ce este la acest moment acolo trebuie recalibrat (...)”.

Constantinescu, susținut de Codin Maticiuc

În ultima perioadă, tot mai multe vedete se implică în campania electorală, inclusiv Codin Maticiuc, despre care Horia Constantinescu are numai cuvinte de laudă.

Codin Maticiuc ii sustine proiectele lui Horia Constantinescu. VideoHoria Constantinescu, Codin Maticiuc

Mă știu cu Codin Maticiuc de foarte mult timp, din București, se implică în campanie, aș fi un ipocrit să spun că nu mă cunosc cu Codin Maticiuc. Ne știm de mult, ne respectăm ca oameni, ne respectăm ca prieteni, așa că proiectele pe care eu le prezint constănțenilor da, sunt susținute de Codin Maticiuc, pentru că mă cunoaște, pentru că le pot duce la bun sfârșit. Gândiți-vă că este unul dintre oamenii ce alege în permanență să își petreacă în principal vacanța pe litoralul românesc. Trebuie să admitem cu toții că lucrurile nu stau neapărat exact așa cum ne-am dorit pentru stațiunea Mamaia sau orașul Constanța.(...) Împreună cu Codin Maticiuc și alți influenceri, în mod gratuit, pentru că niciunul nu a cerut bani, fiind cu toții patrioți, am putea să restartăm Mamaia”, a completat Constantinescu.

Video 1:


În continuare, Constantinescu vorbește și despre proiectele pe care le are în vedere. „Am propus multiculturalitatea să fie argumentul principal, am propus într-o discuție cu asociațiile patronale din turism cele din Mamaia, am propus construirea unor tabere specifice fiecăreia dintre minorități pe zona mediană a plajelor să avem o tabără de turci, am tot spus că mi-aș dori o tabără a grecilor, a tătarilor, a rromilor, a lipovenilor a românilor în așa fel încât să putem aduce în fața turiștilor multiculturalitatea specifică zonei și cred că unică la nivel mondial. Mi-am propus aducerea la același nivel cu centrul orașului a tuturor cartierelor periferice din Constanța. Am fost în această dimineață undeva la cinci și jumătate dimineața în zona Badea Cârțan am fost și acum doi ani, lucrurile din păcate au încremenit în timp nu a avut nimeni bunul simț să treacă să defrișeze întreaga zonă”, a adăugat Constantinescu. „Am în vedere primăriile de cartier și insist asupra acestui proiect. Primăriile de cartier sunt structuri modulare ce nu ocupă mai mult de 150 maximum 200 de metri pătrați cu tot cu parcările aferente, trebuie să ducem birourile primăriei cât mai aproape de cetățeni pentru a economisi timpul cetățenilor pentru ai putea ajuta să depună o cerere digitalizată chiar lângă casa acestora. Să avem un dispensar în cadrul aceleiași structuri, un dispensar de cartier pentru urgențele minore, cabinetul acestui dispensar să fie și un dispensar dedicat medicilor de pe salvare pentru că vreau să duc și salvarea în cartier, să avem în acea structură modulară un birou a poliției locale și elaborăm zilele acestea un proiect ca să-l putem arăta constănțenilor. Trebuie să avem și câte o farmacie și vom asigura cheltuielile pe care acea structură le-ar putea avea cu utilitățile”, a completat candidatul PSD.

Video 2:

În materialul VIDEO de mai jos, puteți urmări interviul integral:

 

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436