REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Codruța Kovesi, ANCHETATĂ! Reacții FABULOASE din partea parlamentarilor constănțeni

Codruța Kovesi, ANCHETATĂ! Reacții FABULOASE din partea parlamentarilor constănțeni

Replica API 15 februarie 2019 | 01:23 449

Adina Florea, șefa adjunctă a Secției de anchetare a magistraților, a făcut declarații cu privire la dosarul Laurei Codruța Kovesi, urmărită penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Florea a spus că procurorul se află în faza de urmărire penală, în urma sesizării lui Sebastian Ghiță de la finele anului 2018.

”Este un dosar ca urmare a sesizării lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. E o anchetă în desfăşurare, nu am cum să comentez. Este o anchetă în curs de desfăşurare, unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate şi în primul şi în primul rând se va respecta legea. Activitatea desfășurată nu are legătură cu activitatea personală ”, a declarat Adina Florea, șefa adjunctă a Secţiei de anchetare a magistraţilor

Laura Codruţa Kovesi a susținut, miercuri, că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european. “Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc", a afirmat Kovesi.

Popa de la ALDE: 'Să aibă încredere în Justiție'

Ion Popa, senator ALDE, spune, referitor la acest subiect: ”Să aibă încredere în justiție, să meargă în fața organelor de cercetare penală cu toată încrederea și să-și demonstreze nevinovăția, așa cum spunea ea. Noi, politicienii, nu atacăm justiția. Ea să aibă încredere în justiție. Să o susțină cei care au susținut-o de-a lungul timpului”. La rândul său, Robert Boroianu, De la PNL o susține și descrie acest subiect ca fiind ”marca PSD”: ”Este o nesimțire marca PSD. Numai un partid Social Democrat din România, condus de Liviu Dragnea, de Darius Vâlcov și Viorica Dăncilă poate să facă o astfel de figură unui candidat pentru postul de procuror european. Ce pot să spun mai mult decât atât?! Își va dovedi nevinovăția”. În schimb, deputatul Mircea Dobre o sfătuiește să-și dea demisia până la finalizarea anchetei. ”Să facă cum au făcut ceilalți, de exemplu Victor Ponta, dacă va ajunge în instanță, și să aștepte și apoi să se întoarcă, să-și refacă imaginea”. Mircea Banias nu a comentat prea mult, în contextul în care, spune el, știe ce înseamnă o anchetă împotriva unui nevinovat. ”Este o procedură judiciară, orice om trebuie să se supună. Din păcate, în România, oamenii trebuie să-și probeze vinovăția. Eu știu ce înseamnă, am trecut printr-o chestiune neplăcută ani de zile, mi-am pierdut mult timp luptându-mă să arăt că-s nevinovat și am reușit. Dacă nu are nimic de ascuns, nu are de ce să se teamă de o cercetare a organelor judiciare”, a spus Mircea Banias, deputat Pro România.

Vergil Chițac, senator independent, este de părere că dosarul Laurei Codruța Kovesi este unul fabricat: ”Cred că e o ură viscerală pe care o au băieții ăștia care conduc România și, pur și simplu, s-a transformat într-un atact la adresa profesiei de procuror. Nu mai vorbesc de faptul că e onoare pentru România să aibă un procuror european, ar fi și primul. Ura asta viscerală îmbracă atâtea forme încât, chiar nu înțeleg. E inuman ce se întâmplă. Nu o vor procuror european, dacă ar ajunge acolo, probabil având și mult date despre modulc um s-au derulat proiectele europene în țara noastră, le este frică. Este limpede acest lucru”.

Stelian Ion: 'O susținem pe Kovesi'

Nu în ultimul rând, deputatul USR Stelian Ion spune că a știut, de la bun început, că secția de anchetare a magistraților a fost creată cu un scop, acela de a pune presiune pe magistrați. Din acest motiv, USR va cere desființarea acesteia. ”Secția specială care pornște ancheta asta cu o zi înainte să plece la Bruxelles pentru a susține candidatura pentru funcția de procuror european trebuie desființată. Avem un proiect de lege în acest sens. Comisia de la Veneția s-a exprimat foarte clar, în sensul în care această secție e o vulnerabilitate pentru justiție și poate fi un instrument de presiune asupra judecătorilor și procurorilor. Ceea ce se întâmplă acum, nu numai cu Kovesi. Ea a avut o recunoaștere în plan profesional, cei care au probleme mari cu justiția aruncă acum cu noroi, au pornit o campanie de denigrare. Activitatea lui Kovesi a fost pozitivă, iar DNA a fost condus pe o linie bună, dincolo de influențe politice. Noi o susținem pe Codruța Kovesi”, a spus Stelian Ion.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand aceasta sectie era la DNA era legal ??? Dna nu e pt coruptie ???
1
0
penalo la brutarie mu13 iohANUS
3
1
Da bai boule sau vita dar legea spune ca trebuie sa obtii dovezi in mod legal. Cine a dat legea ca dovezile sa fie obtinute legal? Primul lucru pe care ti-l spun militienii cand aud ca vrei sa-ti faci dreptate e sa-ti aminteasca faptul ca nu poti repara o ilegalitate comitand o alta ilegalitate.
3
2
Si apoi sa mai infiintam inca o sectie care sa verifice sectia de anchetare a magistratilor...si apoi inca o sectie care sa verifice sectia care a verificat sectia de anchetare si tot asa..fiecare sectie cu alta culoare politica...bai ca sa prinzi un infractor..folosesti orice mijloace ai...scopul scuza mijloacele...pe al capone l au agatat chipurile cu fiscul...infractorul trebuie prins..nu conteaza ce faci ca sa il prinzi, il asculti, il filezi, il urmaresti etc
6
2
VA BAGA CODRUTA PE TOTI!NU MAI STITI CE PIEDICI SA PUNETI dar nu uitati ca cine sapa groapa altuia cade singur in ea!Florea din informatii directe de la persoane care au avut contact cu ea se comporta ca VISINESCU TORTIONARUL!Va puneti lupul vostru de paza la stana noastra?O sa fiti partidul uitat de lume si istorie amintit doar in povestile de groaza si in pildele ASA NU!Sunteti scursura cea mai mare din istorie mai ceva ca PCR!Macar aia faceau performanta in productia economica si invatamant asa indoctrinat cum era!Cine avea ceva in cap filtra informatia propagandista de adevar si atunci!
5
2
Virbeste Robert Boroianu patronul Gepeto un tepar ordinar care sa vazut deputat
4
1
nu gasesc Romania
2
1
Respect LCK !
11
7
Fugi,fugi in SUA ca ai slujit lor.
8
9
cacat imbalsamat , la cate puli a luat ma-ta , normal ca a fatat un retardat . De unde vii cu solutiile astea , mananci din gunoaie si s-au urcat microbii la creioer ? muie comunist tortionar , am venit la tine la snc sa-mi dai negatie si m-ai dat afara , e SNC-ul ma-tii , javra comunista ?
5
4
la puscarie tortionar
10
4
Daca e Kovesi nu trebuie sa raspunda in fata legii,sau ce ? Cine pana mea se crede? La urma urmei nu e anchetata functia ocupata de madama asta,ci chiar madama. Orice om din tara este obligat sa se supuna legilor,altfel nu putem spune ca avem justitie deloc.
15
9
Adina florea..the best! Cum ajung zeii sa si dea seama ca de fapt sunt muritori si pot raspunde in fata legii! Kovesi nu e o sfanta!!! Mai lasati man i pularea asta ieftina ca romanii nu sunt prosti chiar toti
19
10
kovesica, spre puscarie pas cu pas fmm de sluga tradatoare. cum ai primit tu cetatenie americana cand habar nu ai sa legi 2 cuvinte in engleza. slugarnico, roata e rotunda, ti-a venit scadenta.
18
7
dle mircea dobre- cere-i , daca esti cinstit, demisia porcarului si puscariasului nr 1 al Romaniei draknea- dna kovesi nu are de cecsa-si dea demisia, dsa are o misiune- ca procuror european, post pe care il va ocupa- cu siguranta- va examina dosarele, marele dosarte de coruptie- primul pe masa dsi va fi teldrum, adica exact puscariasul draknea
8
16
bun dar luluta sluga cui era? doar avea aceleasi apucaturi!
16
3
Madam Florea este un om marunt ,sluga infractorilor pesedisti Vilcov- Dragnea.
14
21
Gazeta asta este tefelista
11
4
Kuvessi, useristi-sorosisti-macovesti, aveti incredere in justitie, si atunci cand cei de la PSD erau cercetati, abuzati, urlati ca aveti incredere in justitie. Deci , daca Nefertita e nevinovata , de ce smorcaie in fata romanilor, ca o cersatoare. Dar stie ca e vinovata,e o mincinoasa ordinara, acum ii arata filmul ccum este in crama lui Ghita, deci il cunoaste f. bine. D-na Florea nu va lasati intimidata de cativa securisti-turnatori, marea majoritate va sustine pt. aflarea adevarului si dreptate.
21
16
Alocatiile copiiilor se puteau mari de 3 ori.Liberalii sunt tocati de pedelistii lui basescu.Liberalii cu Useristii au votat coroana regala pe stema Romaniei si au obligat toate institutiile din tara sa-si schimbe steaguri,sigilii,etc.Romanii nu vor mai vota cu astia care pregatesc tara pt badaranul nepot al regelui mihai,neispravitul nicolae.
11
9
Chitac, dute si te plimba. Tu cum ai ajuns unde ai ajuns, nu umflat fu pompa ?
15
7
Si trupa de elita de la Ploiesti sa plateasca!PNL ul nu mai exista, USR ul nici atat.ROMANII NU AU ALTERNATIVA!
16
10
Niste penali vor sa cinduca tara... JAVRA INTERNATIONALA LA TARGSOR ESTE LOCUL TAU. ZDREANTA DE TOP
23
14
pai acum sustineti penalii? cine o sa va mai voteze?
27
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272