REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța, fruntaș la un concurs internațional

Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța, fruntaș la un concurs internațional

Replica API 23 iunie 2020 | 00:00 2789

A devenit o tradiție pentru elevii "mirciști" din grupele de studiu al limbii germane în profil bilingv și intensiv să participe cu succes la proiectele și concursurile internaționale organizate anual de landul german Renania de Nord-Westfalia.

La cea de-a 67-a ediție a concursului internațional „Întâlnire cu Europa de Est“ au participat 3532 de elevi din școlile și liceele din Germania și din Europa de Est și de Sud-Est sub mottoul “Europa – îmi aduc și eu contribuția!”. De la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au participat 30 de elevi, coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi. Scopul acestui concurs a fost dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor participanți, care au demonstrat faptul că tânăra generație nu are doar o gândire pro-europeană, ci și participă activ la crearea unei Europe unite.

După ce acum doi ani, Colegiul "Mircea cel Bătrân" a obținut Marele Premiu pentru proiectul literar al elevei Ion Adina Maria, anul acesta elevelor "mirciste" Minu Maria și Ilie Corina li s-a acordat premiul I, iar pentru lucrarea sa deosebită, eleva Bălteanu Andreea a primit un alt mare premiu și aprecierile juriului.

Cu aceasta ocazie, numele Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” a fost menționat in mass-media germană, primind aprecierile secretarului de stat al guvernului landului Renania de Nord –Westfalia. Lucrările premiate vor fi prezentate publicului german în cadrul unei expoziții itinerante.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exemple de urmat Bravo Felicitari
4
0
Avem, zici? Tu esti deja acolo?
0
0
...avem locuri libere la Balaceanca ...
0
0
...cu siguranta trebuie sa-ti faci un consult psihiatric urgent, altfel nu ai nici o sansa....
10
2
Securitatea,masoneria,nomenclaturisti...Viitorii tradatori de neam si tara se pregatesc intre ei...de acolo se face si recrutarea ca doar nu o sa recruteze patrioti...tot copii de ...
2
12

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212