REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Colegiul Pedagogic din Constanța rămâne fără director?!

Colegiul Pedagogic din Constanța rămâne fără director?!

Replica API 31 ianuarie 2019 | 03:19 912

Felicia Mădălina Belcin, profesorul Colegiului Național Constantin Brătescu Constanța, care a contestat concursul pentru ocuparea postului de director al unității de învățământ, a câștigat în instanță. Belcin a participat la concursul organizat de ISJ în anul 2016, pentru ocuparea funcției de director, având contracandidată pe actuala șefă a instituției, Anamaria Ciobotaru. Nemulțumită că cea din urmă a câștigat concursul, profesoara și-a căutat dreptatea în instanță. Pe fond, Felicia Mădălina Belcin a pierdut, iar la recurs au existat incidente procedurale. În final, magistrații s-au pronunțat și au anulat concursul. Decizia e definitivă!

Felicia Mădălina Belcin a cerut, pe 20 decembrie 2016, anularea actului administrativ reprezentat de rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de director în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” . În motivarea cererii ea a arătat că în septembrie 2016 s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de director, a trecut proba scrisă, proba de evaluare a CV-ului și interviul, iar la ultima probă candidații trebuiau să depună câte o ofertă educațională, motiv pentru care a solicitat secretariatului să i se pună la dispoziție Planul de Dezvoltare Instituțională (PDI.În final, i s-a pus la dispoziție PDI –ul 2011-2016, a elaborat oferta educațională, dar la concurs însă i s-a spus că este expirat PDI-ul. A fost pusă să detalieze un PDI într-o viziune nouă, apreciază că directoarea Anamaria Ciobotaru a fost favorizată în concurs, mai ales că, spune Belcin, potrivit rolli, din comisia de concurs a făcut parte un membru profesor aflat în raporturi de subordonare față de directoarea colegiului. De precizat că respectivul membru a fost suspendat din funcție în perioada 2015-2019, timp în care a încheiat contract de management cu Inspectoratul Școlar al județului Constanța, ocupând funcția de inspector școlar pentru biologie. Belcin a formulat și contestație la ISJ cu privire la rezultatul concursului, însă a fost respinsă.

Și judecătorii i-au respins acțiunea, Belcin formulând recurs la Curtea de Apel.Și a câștigat, instanța anulând, definitiv, concursul. Urmează ca ISJ să ia o decizie, după ce va intra în posesia hotărârii.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Liceul E ok, conducerea e de belea!
1
0
un lceu f.bun,asta mai lipsea sa-si puna coada justitia si sa termine tot ce este bun
1
1
avem judecatori care invata dupa carti diferite. sau se uita la tv diferite. niste IMUNI !
6
1
Pai de fapt nu are director. Ciobotaru si acolitele sunt ilegale. Sa vedem ce vor face. Isi vor continua activitatea ca si cand nu s-a intamplat nimic. Urmeaza un consiliu profesoral pe care l-au hotarat si la care cadrele didactice vin cu simt comunist. Se mai tine acesta?!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108