REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comerţul cu ARME AIRSOFT, în FLOARE la Constanţa

Comerţul cu ARME AIRSOFT, în FLOARE la Constanţa

Replica API 4 aprilie 2021 | 00:05 4805

Arme de tip airsoft sunt puse la vânzare peste tot pe internet de constănţenii care doresc să mai facă un ban în plus în pandemie. Chiar dacă par a fi doar niște “jucării”, acestea pot pune în pericol sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor. Nu de mult, polițiștii Secției 4 au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că un bărbat ar fi fost împușcat cu un pistol airsoft cu bile.

Pistoale, puse la vânzare pe OLX

În contextul pandemiei de coronavirus, constănțenii au început să pună la vânzare tot mai găsesc prin casă. În ultima vreme, pe OLX, au apărut tot mai multe anunţuri de vânzare a pistoalelor de tip airsoft cu bile, iar preţurile lor nu sunt deloc de neglijat. “Pistol airsoft, de înaltă calitate, pe CO2, cu bile. Super preţ! Putere 4 jouli. Viteza-195m/s. Trimit şi în ţară”; “Pistol/Replică Airsoft Ruger SuperHawk 4 joules, la cutie, NOU! Este impecabil, nou și vine cu 800 bile de 0.40 g și 3 capsule CO2 de 12 g.Trage foarte precis și sparge sticla de bere de la 7 metri. Pretul este fix, trimit doar cu plata transportului în avans”, sunt doar câteva dintre anunţurile postate pe platforma de vânzări. Cât despre costurile armelor, acestea sunt cuprinse între 150 şi 600 de lei.

Ce trebuie să știți despre aceste pistoale neletale

Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului și tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor. Acestea mai pot fi numite „jucării”, însă nu trebuiesc subestimate deoarece unele pistoale au bătaie maximă 50 metri, însă în termenii de airsoft nu înseamnă că bila se duce numai 50m. Armele care au o țeavă mai lungă pot ajunge și la distanțe de 100 – 150 metri. Prin lege, sunt interzise portul și folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice.

Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost împuşcat cu un pistol cu bile

Polițiștii Secției 4, la data de 16 martie a.c., au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că un bărbat ar fi fost împușcat cu un pistol cu bile. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că incidentul a avut loc la intersecția străzilor Bravilor cu Luptători din municipiu, în urma unui conflict spontan între trei tineri. Cei trei se cunoșteau. Prin urmare, un tânăr de 18 ani avea o relație cu o fată.

Fratele acesteia, însoțit de un amic, s-au întâlnit cu acesta, iar discuțiile au degenerat în plină stradă. La un moment dat, când tatăl tânărului în vârstă de 18 ani ar fi intervenit, un tânăr ar fi tras asupra bărbatului, de 45 de ani, cu un pistol airsoft cu bile. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate. Potrivit informațiilor noastre, arma nu necesită permis de port armă.

Citeşte şi:

FOCURI de ARMĂ la CONSTANȚA: Un BĂRBAT a ajuns la SPITAL!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stop lege pan nu este prea tarziu...punct...
0
1
E mai periculos un briceag decat un pistol airsoft moftangiilor , !
10
2
..daca iei o bila in fata de la distanta mica, sigur iti intra prin piele. Nu mai zic sa o iei in ochi ca esti halit. Daca foloseste si bile de rulment de 6mm...
9
7
spitalizarea. Mi am tras eu singura in picior cu un astfel de pistol si e mai putin dureros ca un vaccin anticovid19 pe care l am suportat zilele trecute. Babele alea de barbati care se duc la spital dupa un impact cu airsoft vor bani ca sa se impace. Merita un bici pe spate ca sa faca diferenta.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108