REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Complex Tineretului - Alimente expirate, morți suspecte și angajați agresați

Complex Tineretului - Alimente expirate, morți suspecte și angajați agresați

Replica API 9 august 2022 | 00:00 8260

Un scandal monstru a izbucnit la Costinești, la Complexul Tineretului, după ce ANPC a desfășurat un control fulger care a durat mai bine de 16 ore. Cu toate că, în ultimii cinci ani, proprietarii au tot fost amendați pentru diverse nereguli, se pare că aceștia se cred mai presus de lege, continuând să comită ilegalități. În urma controlului au fost găsite peste șase tone de produse alterate și expirate încă din 2019, dar și condimente, murături sau alte alimente fără elemente de identificare. Nu sunt singurele probleme cu care se confruntă patronii complexului, aceștia fiind binecunoscuți și prin modul execrabil în care își tratează angajații, profitând de minori de 16-17 ani, pe care îi muncesc câte 15-16 ore pe zi. Replica a semnalat un asemenea caz în iulie 2020, când un minor din Buzău a fost agresat și gonit din camera unde stătea, fără a fi plătit.

Complexul Tineretului deservește mai bine de 10 terase și alte locații din stațiune astfel, că produsele alterate folosite de ei urmau să ajungă la cel puțin câteva mii de oameni. De-a lungul timpului, proprietarii Complexului au fost implicați în mai multe scandaluri, legate nu doar de produsele folosite pentru clienți ci și pentru modul în care se comportă cu angajații.

Moarte suspectă la discoteca Tineretului

În august 2015, la discoteca Tineretului, din cadrul aceluiași Complex, un angajat a decedat în urma electrocutării. Adrian Didei, din Fălticeni, lucra ca ajutor de ospătar, el muncind în domeniu, în Costineşti, cam în fiecare vară. În momentul în care acesta a încercat să strângă un prelungitor, acesta s-a electrocutat și cu toate intervențiile medicilor din păcate a decedat. Cazul a intrat în atenția inspectorilor ITM, la acea dată, care au efectuat cercetări.

Bătut și gonit fără nici un ban

În iulie 2020, un minor de 17 ani, din Buzău, a trecut printr-un calvar inimaginabil. Angajat ca ajutor de ospătar la restaurantul Albert, din cadrul Complexului Tineretului, acesta a fost supus la umilințe greu de imaginat. Astfel, conform spuselor acestuia, cu toate că era pontat pentru un program de 8 ore pe zi, programul tânărului începea la 7 dimineața și se termina la 22, în acest interval având o pauză de 2 ore. Dacă în primele trei zile și-a desfășurat activitatea conform fișei postului, în asta fiind inclus și spălatul toaletelor, în cea de-a patra zi a fost fost ”transferat” la golirea tomberoanelor de gunoi. Aici, din cauza unor colegi, conținutul tomberonului i s-a vărsat în cap, lucru care l-a făcut să vomite sânge pe nas și pe gură. Pe lângă aceste umilințe, în momentul în care a vrut să își dea demisia, trei ”gorile” au intrat peste el în cameră, i-au luat toate hainele și i le-au aruncat pe jos, iar apoi l-au agresat și l-au gonit fără să îi dea nici un ban pentru munca prestată.

Tone de alimente expirate găsite de inspectorii ANPC

Ultimul scandal în care a fost implicat Complexul Tineretului este cel legat de controlul ANPC. În urma descinderii, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020. La această cantitate, se mai adaugă existența a 2 camere pline de condimente, esențe sau arome, pastă de ardei, orez expirate din anul 2021, existența câtorva sute de borcane de murături fără elemente de identificare și existența câtorva mii de tuburi de frișcă expirate. Deranjați de faptul că inspectorii ANPC au ,,îndrăznit” să îi controleze, reprezentanții complexului au sărit la bătaie.

Date despre Complex Tineretului

Firma Complex Tineretului a fost înființată pe 30 decembrie 1994 și are ca principal obiect de activitate restaurantele. Pe anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 18 953 349 lei, cu un profit net de 9 099 021 lei și datorii de 10 400 319 lei, având un număr mediu de angajați de 62. Societatea este administrată de Adrian Rusu, singurul asociat este Nicușor Mihăilescu iar beneficiari sunt Mihăilescu Anne Mary Cristina și Mihăilescu Nicușor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati TERASA JENI , fac mancare din carne expirata de 4 ani si au mici congelati de 2 ani ! Chiar daca sunt protejatii primariei Navodari ... in spate haleste moca toata politia Locala din Navodari , dar blegovanii nu stiu ce mortaciuni le punem in farfurie ha ha ha !
0
0
puscarie maxima fara mila pentru cei ce se joaca cu sanatatea oamenilor
1
0
stati linistiti. cand ajung la mine o sa le dau sa manance doar ce aveau in depozit
0
0
Astfel de specimene nu ar trebui sa mai existe,dar pt.ca unii inchid ochii la asemenea fapte,acestia inca functioneaza!
1
0
Sa mergeti in control la discoteca .
0
0
machidoni jegosi care omoara oamenii pe litoral......
1
1
Furati si voi pe hartie sau la gramaj dar sunt oameni nenorociti pe viata de la toxiinfectii alimentare asta e atentat la sanatatea publica
0
0
urgentati arestarea acestor,criminali, si in mamaia e la fel, la terasele de la butoaie
1
1
De fapt,omul nu mai trebuie sa aiba dreptul sa aiba afaceri care sa fie destinate consumului de alimente. Sa vanda suruburi,chiloti,nu conteaza,dar sa nu puna in pericol vietile oamenilor.
0
0
era mai bine sa faca o munca cinstita nu furaciuni ,e plin de evazionisti,poate o sa aiba sansa sa efectueze o munca cinstita cu executare in folosul comunitatii care a sfidat-o
0
0
se stiu treburile astea de ani de zile dar nu s a facut nimic..
0
0
Sunt curios cat va tine aceste controale. Speta cu minori exploatati nu este singulara. Nu trebuie sa mergeti prea departe, chiar si in Cta gasiti astfel de cazuri. Profita de naivitatatea minorilor care vor sa faca un ban de buzunar si ii exploateaza. Succes in continuare.
0
0
de ani de zile se cunosteau aceste fardelegi si ...mucles sau nimic ! se ...cunosteau si aveau ...cunostiinte sus puse! cred ca si acum va fi la la fel , da Doamne bine!
3
0
Asta inseamna sa faci control! Sa plateasca cu PUSCARIA NEMERNICII! SANGE IN INSTALATIE! BRAVO HORIA!
1
0
Astai restaurant sau cocina, sau groapa de gunoi ilegala. Puscarie merita si demolata unitatea ca este focar de infectie.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218