REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Complexul Abator, preluat de Direcţia de Pieţe Constanţa, după ce Eucass SRL a intrat în faliment: urmează renovările

Complexul Abator, preluat de Direcţia de Pieţe Constanţa, după ce Eucass SRL a intrat în faliment: urmează renovările

Replica API 6 decembrie 2018 | 00:00 1669

Piața Abator intră în reabilitare! Spațiul a fost administrat, ani la rândul, de firma Eucass SRL din Constanța, care a, în urma unei asocieri, a primit terenul de la Direcția Piețe, Târguri și Oboare din cadrul Regiei Autonomă de Exploatare a Domeniului Public Privat (RAEDPP). Vorbim despre o suprafață de 650 metri pătrați.

Piața a funcționat bine o bună perioadă de timp însă, din cauza lucrărilor de construcție prost executate, dar și a lipsei investițiilor, clădirea a fost afectată de ploi, acoperișul cedând repede. Piețarii, rând pe rând, au căutat alte locuri pentru a-și vinde marfa, în acest moment activând foarte puțini în interiorul clădirii. Acum, complexul a revenit în patrimoniul Direcției de Piețe care îl va pune la punct și îl va reface conform standardelor moderne.

Direcția de Piețe din cadrul RAEDPP Constanța s-a asociat, în urmă cu câțiva ani, cu firma Eucass din Constanța. În sensul că, i-a pus la dispoziție terenul gol, de pe Șoseaua Mangalieie, în vederea construcției unei piețe în zona Abator. Complexul a fost ridicat, spațiile au fost închiriate piețarilor și agenților economici, clădirea aflându-se în administrarea societății mai sus menționate.

Câțiva ani buni a funcționat complexul însă, clădirea a început să se deterioreze, iar patronul nu a mai investit bani aici din cuza problemelor financiare. Ba chiar, în anul 2012 firma Eucass a cerut la Tribunalul Constanța procedura de intrare în insolvență, iar în 2017, instanța i-a admis cererea.

Contractul de asocierea prevedea faptul că, dacă, din varii motive, firma nu mai poate adminsitra piața, aceasta ajunge în patrimoniul direcției, fără alte costuri suplimentare sau despăgubiri. Ion Ciobanu, șeful Direcției de Piețe, a declarat pentru Replica că, în acest moment, tranzacția se află în stadiul de intabulare a imobilului, urmând ca, de la anul, să demareze procedurile pentru reabilitarea complexului și punerea lui în funcțiune.

”Am avut asociere cu agentul economic care a construit Piața de la Abator. Firma a dat faliment și, conform contractului, intră în adminsitrarea Piețe. E o clădire nouă, dar n-a fost izolată bine, iar acoperișul a cedat repede. S-a infiltrat apa, arată urât și trebuie investit serios, pentru a ajunge la standardele dorite. Suntem în faza de intabulare, va trebui să scoatem bani frumoși să refacem hidroizolația, să redăm o față frumoasă, și spațiile comerciale de la etajul I, care sunt generoase”, a spus Ciobanu.

Trebuie precizat faptul că firma Eucass SRL a mai intrat în atenția opiniei publice în 2016, atunci când, o fetiță de doar 12 ani, a murit după ce a căzut de pe un bloc aflat în construcție, situat pe strada Steagului din Constanța. Fata de 12 ani se juca de-a v-ați ascunselea cu mai mulți copii, în imobilul cu cinci etaje, aflat în proprietatea firmei Eucass SRL, deținută de Mahir Iusuf. Micuța s-a prăbușit în gol de la peste 10 metri.

Din păcate, pentru copil nu s-a mai putea face nimic. La acea vreme, martorii spuneau că proprietarul a abandonat lucrările la imobil, cel mai probabil, din cauza problemelor financiare. Eucass SRL și Mahir Iusif au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța în mai 2017. Până acum, a avut nouă termene de judecată. Ultimul, a fost stabilit pentru 5 decembrie a.c.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din ce stiu firma care detine cladirea , inca se afla in proprietatea ei . La momentul cand s-a contruit piata , Dl Iusuf a salvat o groaza de comercianti din zona si a oferit o groaza de locuri de munca.
10
1
Piata abator inca apartine de patrimoniul firmei Eucass SRL care a investit cateva sute de mii de euro in constructia pietei . Asa ca nu mai dezinformati lumea .
11
1
Iarasi il scoateti in fata pe bosorogul apevist de la piete, Ciobanul socrul retardatului Tutuianu Horica? Acum promovati toti spagarii astia de la piete? Nu vede nimeni mizeria, ddezastrul, degradarea si preturile nesimtite din pietele constantene, cele mai mari preturi din tara?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614