REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Comunitatea pescărească, o nouă revoltă: a fost închis și digul de sud de la Năvodari!

Comunitatea pescărească, o nouă revoltă: a fost închis și digul de sud de la Năvodari!

Replica API 29 august 2019 | 00:00 2421

După ce accesul vehiculelor spre satul Luminiţa, dinspre Năvodari, pe digul ce desparte Canalul Dunăre Marea Neagră de Lacul Siutghiol a fost restricţionat, prin amplasarea unui gard în capătul digului, la fel și cel de la Poarta 1, iată că pescarii amatori se revoltă din nou, în condițiile în care și digul de sud Năvodari de lângă Tabara de copii a fost închis miercuri, 28 august!

Digul de sud Năvodari ar aparține Administrației Portului Constanța și, potrivit unor surse, a fost blocat accesul pentru turiști, pentru scăldători și pentru cei ce pescuiesc fără autorizație.

"Comunitatea de pescari este foarte revoltată. La fel ca cei ce veneau cu bicicletele la plimbare pe digul de la Poarta 1 unde este și marcată o pistă de biciclete. Sunt pescari care de zeci de ani pescuiesc pe ele, sunt și mulți pescari ce aceste diguri le oferă mâncarea. Nu toți își permit să își cumpere bărci pentru a ieși în larg. Circulă un zvon cu că urmează să se închidă digul de sud de la Agigea și cel de nord de la Năvodari", a declarat Edi, un pescar revoltat. Acesta spune că niciodată nu au fost probleme în zonă, s-a păstrat curățenia și orice motiv invocat privind blocarea accesului este aberant. "Orice motiv invocat de cei ce le închid este pur și simplu aberant. Că este periculos,că se face mizerie. Plătim taxe de acces în Port, avem permise de pescuit ANPA și avize de la poliția de frontieră. Digurile sunt prevăzute cu sisteme performante de supraveghere. Nu au fost vandalizate niciodată. Am făcut curat și după alții tot timpul, iar ca mine mai sunt mulți", a mai susținut pescarul.

Am încercat să aflăm cărei instituţii îi aparține digul al cărui acces a fost restricționat. Canalele Navigabil - este exclus, Administrația Bazinală Apele Dobrogea Litoral spune că nu este al ei, iar toate drumurile au condus spre Administrația Porturilor Maritime. Însă, culmea! Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții APMC spun că nu au închis nici un dig!

"Oricine ar administra digul, nu ne pot lua această pasiune, dacă vor pune garduri, vom ajunge pe ele înot", a mai declarat Edi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe digul de larg albportului Cta lasati numai mizerie. Cazemarele erau pline!!! Jegosilor. Vrei sa pescuiesti te duci frumos la balta, platesti, pescuiesti si nu lasi mizerie! In port pescuitul este interzis!!!! Asa ca ciocull mic!
1
5
Chelaru e vina !
1
0
La munca ma, munciti, platiti taxe, din cauza voastra avem 9 miliarde deficit, pensionarilor comunisti, va-ti murdarit pe fata cu vaselina la mecanizare si ati frecat-o toata viatza la rece, e traiul greu, ati manca bun, ia sa va mai duceti si la munca si sa naveti bani de nimic, sa va rupeti masinile in gropi ca nu st bani de nimik, ca tb sa va plateasca voua pensii, si voi frecati pl la pestw pe bicicleta fara permis de pescuit, trageti in pl ca si pana acuma, asa ati facut toata viatza, da lasa ca se mai intoarce si roata nui bai
2
5
VASILICA, esti un cretin congenital , cu o filozofe mizerabila a vietii...Ai auzit vreodata de amabilitate, intelegere, convietuire, umanitate, liber acces pe domeniile statului care nu fac obiectul unei zone de securitate nationala .....sugerand cuiva sa isi consruiasca singur un dig spre larg dovedesti ca esti o mizerie umana, un gunoi comunitar
12
1
da cine te opreste nenea edi sa iti faci propriul dig spre larg. Ala nu e domeniu public ca asa vrea mujchii vostrii umflati artificial, este domeniu privat si poate fi inchis oricand. Plus ca, daca va rupeti gatu ca idiotii pe pietre, plangeti ca e vina alora ca nu v-au pus airbag-uri sa nu va frangeti gatlejurile, mai vreti si despagubiri. Sa nu mai vorbim de pacalicii care se trezesc cu masinile in garla cand ii ia valu, ca atata ii duce capu. Trebuie incurajati nu?
1
12
daca nimieni nu a inchis digul, gardul nu are propietar si clar merita demontat.
15
1
Edi pescar flamandule ,mergi si plateste taxa la Corbu si LASA-NE !!!
3
7
Este santier in lucru . Se repara digul . Asteptati sa se termine lucrarea si dupa pescuiti cat vreti.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272