REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Concurs cu cântec la Avocatul Poporului! Fiica unei angajate de la Constanţa, printre candidaţi!

Concurs cu cântec la Avocatul Poporului! Fiica unei angajate de la Constanţa, printre candidaţi!

Replica API 12 octombrie 2018 | 00:00 709

Felicia Nedea

Scandal la Avocatul Poporului, după organizarea concursului privind ocuparea a mai multor posturi de la Birourile Teritoriale din țară! Mai mulți candidați au sesizat instituția neregulile de la concursul organizat de Avocatul Poporului pentru ocuparea a opt posturi la Avocatul Copilului. Se pare că există legături suspecte între persoane din sistem şi anumiţi candidaţi. Spre exemplu, fiica unei angajate de la Constanța se numără printre candidați. Una peste alta, concursul a fost suspendat!

Instituția Avocatul Poporului a organizat concurs pentru ocuparea a 8 posturi vacante la Domeniul de activitate Apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, concurs ce a avut loc pe 24 septembrie. Pentru postul de expert-specialiazare juridică, de la Constanța, 10 persoane și-au depus dosarele de înscriere, însă doar două au participat la examen, celelalte fiind respinse după selecția dosarelor.

Astfel, Anida Murad și Alina Pangrate sunt candidatele care s-au bătut pentru singurul post de expert din cadrul Biroului Teritorial Constanța. Au susținut proba scrisă de specialitate, unde Anda Murad a obținut 66 puncte, iar Alina Pangrate 53 puncte; proba practică de utilizare a calculatorului, Murad obținând 77 opuncte, iar contracandida ei, 100 puncte și proba interviului. Anda Murad a ”bifat” 68,33, iar Pangrate 82,66 puncte.

Avocata Anida Murat a declarat, pentru Replica de Constanța, că are suspiciuni mari cu privire la corectitudinea concursului, în contextul în care contracandidata ei este fiica expertului coordonator al Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea. Aceasta consideră că Pangrete a știut subiectele, în special la proba calculatorului.

”Cred că s-a urmărit favorizarea doamnei Pangrate, că a avut pile. E imposibil să nu se cunoască unii cu alții, e o instituție mică! Ne-au dat o probă la calculator care nu conținea nici un fel de bibliografie, puteai să te aștepți la orice, calculatorul e un domeniu vast. Efectiv, proba a îmbrăcat forma unei surprize.

Cred că Pangrate cunoștea surprizele dinainte. Căci a fost în concediu de creștere a copilului, iar în concediu nu stai să butonezi toată ziua la calculator ca să faci 100 de puncte. Nu mai ai viteza necesară, concursul la această probă a avut un timp de 20 de minute, în care să redactezi ditamai textul.

Doamna Pangrate a scris foarte repede, mă face să cred că știa subiectul, am stat în aceeași sală, am văzut. Aceasta este bănuiala mea. Eu m-am concetrat să termin, n-au apucat să mai corectez lucrarea, diacriticele. S-a urmărit angajarea contracandidatei mele. Eu fost...așa, o mână moartă”, a declarat Replica, Anida Murad. Aceasta a sesizat aspectele și la Avocatul Poporului, la Camera Deputaților, cât și la Senat. ”Mi s-a părut nedrept ceea ce s-a întâmplat. Nu cred că s-a desfășurat în condiții normale concursul”, a continuat avocata Adina Murad.

Concursul a fost suspendat și amânat!

Concursul a fost suspendat în urma sesizărilor depuse de mai mulți candidați. În acest sens, a fost emis Ordinul 177, din 8 octomrbrie a.c., semnat de președintele Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, privind suspendarea și amânarea concursului din 24 septembrie 2018, pentru ocuparea a 8 (opt) posturi vacante la Domeniul de activitate Apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, pentru o verificare prealabilă, în regim de urgență, a situației prezentate în urma sesizărilor, de către candidați care au considerat că au fost nedreptățiți. Reprezentanții instituției nu au oferit un punct de vedere.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna Nedea este coordonatorul Biroului Teritorial? Fiica doamnei isi va desfasura activitatea sub coordonarea mamei, in acelasi birou? Este un vadit conflict de interese, mama are un interes personal, direct sa ii asigure fiicei, acum si un loc de munca. Avocatul Poporului are obligatia sa se sesizeze din oficiu in astfel de situatii. Autoritatea pubica care accepta incalcarea legii este, insasi institutia pe care o conduce. Ce sa intelegem, concursul este legal pentru ca mama nu a intervenit pentru fiica sau ca va fi obiectiva in activitatea pe care o vor realiza? Birou Teritorial, S.R.L.
1
0
Una peste alta, concursul a fost anulat.Se va forma comisie din Consiliul Legislativ din cadrul Parlamentului
0
1
Pai untrebati-l si pe Melescanu cum sta treaba? Stiati ca copiii deputatilor si senatorilor indiferent de partid, lucreaza in sistemul bugetar? Sunt secretari sau subsecretari de stat sau alte posturi inventate pe salarii babane! Asa ca , MUCLES MO !
0
0
Nu stiu de ce va mai mirati! Cu complicitatra voastra tacita acest fapt se petrece de aproape 30 de ani daca nu chiar de pe vremea regretatului. Sistemul PCR a functionat si va mai functiona mult timp daca adoptati pozitia strutului. Uitati-va-n ograda RAJA, unde lucreaza tata, mama, fiul sau fiica, nora sau ginerele, amanta sau amantul sub directa obladuire a lui felix, pe salarii si posturi foarte calde! Unde mai pui ca logistica si oamenii in timpul campaniilor elecyorale presteaza pentru partid. De ce? Pentru ca pot! Voi, ii ajutati sa faca acest lucru. Si se intampla in toate institutiile
3
0
Sistemul bugetar este alimentat de pupilele politicienilor sau mafiotilor locai pentru care muncesc toti ca sa le scoata banul! De astia, pupili, nici macar cu privirea nu poti sa-i atingi ca te-ai ars! te f-ute sefu...sefutu...si toti pupincuristii sefutilor!
4
0
Toate concursurile in sistemul bugetar se dau pe pile, asa se poarta!
4
0
de BELIT PULA LA URS
3
0
Mai corectati si voi ce scrieti acolo, articolul e plin de greseli
0
0
prostuta doamna , trebuia sa greseasca 2 intrebari si nimeni nu o putea incrimina. 100 puncte in conditia unui examen este greu de atins
5
0
cautati mai cacatule o femeie , nu mai freca pula . Mai cacat imbalsamat , tu nu vezi ca esti usr-ist fruntas , tot ce cacat mananci e despre dragnea ? sa-i sugi pula , ca prea il iubesti !
3
8
O sa se reia si va lya postul aia cu pilele mai mari
7
0
ce fel de concurs- asteptati listele puscariasului draknea- de care ma indoiesc ca putem scapa usor- doar prin deces scapam de satana asta
5
1
Si daca facea 100 pct la calculator era descalificata la interviu, deoarece acesta nu se contesta. Dau puncte cui vor ei!
5
1
Sa se verifice
1
0
ROMANIA CONDUSA DE INTERLOPI CLANURI .
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218