REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Condiţii de FILME HORROR la hotelurile THR Marea Neagră din Eforie Nord!

Condiţii de FILME HORROR la hotelurile THR Marea Neagră din Eforie Nord!

Replica API 12 iulie 2017 | 00:00 742

Turiștii aleg litoralul românesc pentru frumusețea pe care natura o oferă - nisip cât cuprinde, o mare superbă, de unde soarele răsare cu spectacol în fiecare dimineață. Iar cum unii preferă variantele mai ieftine, acestea există pe litoral, chiar la 100 lei/noapte la un hotel de două stele. Dar cu ce sacrificii? Merită să îți riști sănătatea pentru a te bucura de câteva zile de relaxare? Iată că există hoteluri cărora nu le pasă de ce condiții trebuie să îndure oamenii în concediu și oferă astfel de „servicii” demne de filme de groază.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a fost în control la hotelurile și restaurantele deținute de către THR Marea Neagră, mai precis hotelurile Diana, Minerva și Venus (din Eforie), marți, 11 iulie a.c. La fața locului, comisarii au găsit condiții horror pentru niște hoteluri de 2 stele. Mai precis pernele erau pline de mucegai, saltelele erau murdare și vechi, băile arată ca după bombardament. Mai mult, la autoservirea, mâncarea nu era consumabilă, produsele fiind susținute în condiții de nedescris, iar ce este cel mai grav, ele fiind o bombă alimentară pentru turiștii care vin să se bucure de o vacanță la malul mării.

O cameră într-un astfel de hotel costă 100 de lei/noapte, iar aici nu este vorba de o singură cameră plină de mizerie, ci majoritatea repeteau scenariul prezentat. Mai mult, Dumitru Hagi, directorul THR Marea Neagră a făcut niște declarații uimitoare, chiar amenințându-l pe Horia Constantinescu, comisar-șef CJPC, că va fi schimbat din funcție pentru că este numit politic de către PSD.

Camerele găsite cu deficiențe vor fi închise, iar autoservirea va fi închisă până la remedierea situației.

Nu este prima oară! La Hotel Diana, acum 2 ani, turiștii au găsit condiții la fel de groaznice. Vorbim despre mai multe familii care au venit din ţară pentru a-şi petrece concediul pe litoralul românesc. Oamenii şi-au făcut rezervări pentru hotelul Diana, cu intrare pe data de 3 august 2015. Numai că, ajunşi la faţa locului, turiştii s-au trezit că nu au unde să stea. De precizat că agenţiile de turism care au vândut pachetele sunt din Gorj, Timişoara şi Bucureşti.

Mai multe familii care îşi făcuse rezervare din timp la Hotelul Diana din staţiunea Eforie Nord au constatat că nu au unde să se cazeze. Nemulţumiţi de situaţie, turiştii au făcut o reclamaţie la Protecţia Consumatorului.

După nervi întinşi la maxim şi îngrijorarea că şi-ar putea petrece concediul în stradă, problema turiştilor s-a rezolvat, în cele din urmă, pe cale amiabilă. Cele 17 familii care au constatat că nu au cazare au fost mutate la alte hoteluri, atât în Eforie Nord, cât şi în Eforie Sud. Cei care au acceptat să meargă în Eforie Sud au primit în plus două zile de cazare. Potrivit OPC, reprezentanţii unităţii de cazare nu sunt vinovaţi pentru încărcătură, ci agenţiile de turism care au făcut rezervările.

„Au fost reclamaţii pentru overbooking (suprarezervare). Hotelul are două stele, iar oamenii au fost direcţionaţi spre alte hoteluri. În momentul acesta, turiştii nu mai au nici un fel de probleme. Au făcut descoperire pe camere. Mai multe agenţii de turism au vândut pachete, iar administratorul nu s-a asigurat că cei care vând nu vând mai mult decât trebuie. Au vândut peste capacitatea hotelului.

Legea zice că, dacă se întâmplă lucrul acesta, trebuie ca turistului să i se ofere cazare, în condiţii similare. Condiţiile similare au fost de 2 stele, ei au fost cazaţi şi la 3, 4 sau 5 stele. Celor care au fost cazaţi în Eforie Sud, li s-au oferit două nopţi în plus de cazare“, a declarat, pentru „Replica”, la momentul respectiv, Paul Anghel, director general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cavalerul dreptatii calare pe un cal alb unde e? Lipseste el din cadru? Sau a durat spritul mai mult azi noapte?
0
1
da, linica afost de departe cea mai mare mulgatoare,a muls si compania,a muls si gestionarii basca l-a muls pe frunzaverde,hotelul saturn a fost construit mare parte pe terenul unui minigolf sub care se gaseau trasee de apa potabila,linii de telefon,linii electice,mobilierul fiind identic cu cel din aida,in rk in timpul contructiei primului,acuma este consilier penele,cu toate ca la alageri a candidat pe lista lui iorgu sobolanu
0
1
Gaci nu are vina, sa verificati mai bine ce face vagaboanta de Marina la Bran, o lepra si ea si receptionerele, pur si simplu in plin sezon tin camerele ocupate, spun ca sunt ocupate sa le dea la supra pret, spun turistilor ca le da camere cu vedere la piscina doar contra unei sume de bani, o panarama de femeie Marina, scapati de ea, poate acum ca este o femeie directoare si numai are cui sa ii suga pl...o sa fie executata...Marinooo sa ma bei..
3
0
machedonii sa-I fut in gura de fanarioti , vor sa jupoaie omu sa se umple ei de euroi si sa mai bage si turistii in spital de la mizerie
4
0
Paul e un idiot autist,el nu intelege societatea si nu are logic sau notiuni de echitate. Boul imbecil crede ca e vorba de invidie. Va dati seama cat de prost e in viata reala,daca pe net scrie dinastea?Paul, esti prost. Lasa machedonii borati si alogenii sa te futa in cur pe tine si familia ta de prosti. NOI, ROMANII, Vrem dreptatea noastra. Du-te tare.
3
3
La fiecare articol se gasesc doi,trei,justitiari autoditacti si foarte inteligenti care le stiu ei pe toate si cate ceva despre fiecare.Ividia asta,offf bate-o vina,boala grea...
4
6
Linica Stan nu mai lucreaza de doi ani la THR,acum director general este Narcisa Moisoiu,principalul vinovat este presedintele SIF-ului,Fercala,care vrea sa bage in faliment THR-ul.
7
1
Intradevar Linica Stan a sifonat banii THR-ului,dar in societate nu mai lucreaza de cind a venit Zamfir.ea acum se ocupa de hotelul ei din statiunea Saturn,si acest hotel se numeste Saturn.el a fost construit pe timpul cit ea a afost director general la THR si cind au fost renovari generale la multe hoteluri,o parte din materiale au plecat la actualul hotel Saturn.tot in mandatul ei de 10 ani,ia facut si fiului un restaurant,tot din sifonari de la THR.A TRASO CINEVA LA RASPUNDERE,NUUUU.ACUM E CEA MAI TARE PATROANA DIN SATURN.
5
4
Cat timp exista fraieri,naivi sau chiar prosti de-a binelea care sa vina in hotelurile si restaurantele astea de cacat,imputitii si soiosii de patroni vor castiga.
4
0
La hotel Diana am stat acum doi ani si a fost foarte bine curat si personalul foarte amabil incepand cu sefa de hotel un om extraordinar
2
4
Minerva nu e al THR-ul, jurnalista de ocazie.
4
1
La restaurantul Ardeleana din statiunea Costinesti nu poti servi masa ,la linia de autoservire foarte multa mizerie ,mancare imprastiata oriunde te-ai uita,in restaurant domneste un miros inchis plin de paienjeni.Nu am fost multumit nici de personalul restaurantului.Oare cine ar trebui sa vegheze asupra sanatatii noastre? pe tot litoralul auzim numai nereguli in domeniul alimentatiei publice.
5
0
Principalul vinovat la THR este domnisoara Narcisa Mosoiu,care este DIRECTOR GENERAL.....Narcisa Mosoiu vrea sa falimenteze THR. toti angajatii sint terorizati de aceasta "domnisoara" siiii,Dumitru Hagi nu este nici un fel de director la THR,el primeste ordine de la Narcisa Mosoiu.ori cineva de la SIF Transilvania o tine in brate pe "domnisoara" ,ori nu stie ce se intimpla cu adevarat la THR,deci nu stie de dictatura Narcisei Mosoiu.macar acum, poate totusi SIF-ul va lua masuri.
4
0
machidonilor imputziti care au pus labele pe litoralul romanesc.trebuie sa vina resetarea urgenta,altfel nu vom mai avea conditii umane de concediu.din ospatari semi-analfabeti emigrantii albanezi au ajuns sa fie patroni.
13
0
Da manince el,adica Dumitru Hagi,cu copiii Lui si cu toata familia lui de machidon,imputiti,nespalatii,sa manince carnea AIA mucegaita ,si cu viermii,de CE domnii de la OPC,nu inchide focarul ala de morti,sau asteptati sa moara careva?machidonul hagi,ptr bani ,trece si peste cadavre,dar nu trebuie lasat,bagati-l la pirnaie,javra,Anaful ce face?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218