REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CONDIŢII INUMANE de LUCRU la o FIRMĂ de COLECTARE a DEŞEURILOR

CONDIŢII INUMANE de LUCRU la o FIRMĂ de COLECTARE a DEŞEURILOR

Replica API 7 aprilie 2021 | 00:33 2700

Doi foşti angajaţi ai Comald Impex, o firmă din Mangalia care se ocupă cu colectarea deşeurilor, reclamă condiţiile de lucru inumane, lipsa echipamentelor, lipsa toaletelor şi a vestiarelor dar şi faptul că nu li s-au făcut contracte de muncă. Potrivit declaraţiilor celor doi, mai sunt încă 5 persoane în aceeaşi situaţie, care au ales să rămână să lucreze în continuare.

Eram duşi la rampă cu duba de cărat gunoi

Cei doi reclamă de asemenea că au fost concediați, în momentul în care au întrebat de contractele de muncă. “Ne-a minţit că ne face contract de muncă, când ne-am dus să întrebăm de ele, ne-a concediat direct. Salariile întârzie şi câte o săptămână, ne cheamă şi sâmbăta la muncă şi nu ne plăteşte. Nu ne oferă mănuşi şi nici un alt fel de echipament de protecţie, nu avem băi, toalete sau vestiare şi stăm într-un container fără căldură. Eram duşi la rampă cu duba de cărat gunoi, oamenii ar trebui să ştie lucrurile astea înainte să se angajeze, să nu ia ţeapă la fel ca noi.” A declarat pentru Replica de Constanţa, unul dintre cei doi angajaţi.

A fost sesizat şi ITM

Potrivit spuselor acestora, cei doi au depus o sesizare online şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Contactaţi de reporterii Replica, reprezentanţii ITM au declarat că deocamdată nu a fost procesată sesizarea dar în momentul în care acest lucru se va întâmpla vor verifica problemele reclamate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ITM intai anunta la firma ca se duce in control, de abia dupa aceea proceseaza sesizarea.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614