REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Confruntări între asasinii președintelui haitian și forțele de ordine - Patru mercenari au fost uciși

Confruntări între asasinii președintelui haitian și forțele de ordine - Patru mercenari au fost uciși

Replica API 10 iulie 2021 | 23:14 1001

Patru persoane suspectate că l-au asasinat pe preşedintele haitian Jovenel Moïse au fost ucise într-o confruntare cu forţele de securitate, a anunţat poliţia, iar două au fost arestate, relatează BBC, potrivit news.ro.

Poliţia încă se conruntă cu unii suspecţi rămaşi în capitala Port-au-Prince. „Vor fi ucişi sau capturaţi”, a spus şeful poliţiei, Leon Charles.

Moïse, în vârstă de 53 de ani, a fost împuşcat mortal şi soţia lui a fost rănită grav, după ce mai mulţi atacatori au intrat în casa lor în noaptea de marţi spre miercuri.

Prima doamnă Martine Moïse a fost transferată în Florida pentru tratament. A fost anunţat că starea ei e stabilă, dar critică.

„Patru mercenari au fost ucişi şi doi se află sub controlul nostru”, a spus Charles miercuri seară, într-o declaraţie televizată. „Trei poliţişti care au fost luaţi ostatici au fost recuperaţi. Am blocat suspecţii pe drum, când părăseau locul faptei. De atunci ne luptăm cu ei”.

Prim-ministrul interimar Claude Joseph a făcut apel la calm şi a declarat stare de urgenţă naţională. Astfel, pot fi interzise adunările şi armata poate fi folosită în locul poliţiei, între altele.

„Preşedintele a fost asasinat la el acasă de către străini care vorbeau engleza şi spaniola. Ei au atacat reşedinţa preşedintelui Republicii”, a declarat anterior Joseph.

Preşedintele american Joe Biden a transmis condoleanţe poporului haitian pentru „oribilul asasinat”, iar prim-ministrul britanic Boris Johnson a spus că a fost „un act odios” şi a făcut de asemenea apel la calm.

Moïse a devenit preşedinte al Haiti în 2017, iar în ultima perioadă proteste ample au cerut demisia sa.

Timp de decenii, Haiti a fost afectată de dezastre naturale, instabilitate politică şi violenţe, care au făcut-o să devină una dintre cele mai sărace ţări din Americi, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
clar CIA-ul
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212